مطالعه ی کتابهای فلسفه و عرفان اولین راه برای آشنایی با این موضوعات هستند. بسیاری افراد را میبینید که دراینباره حرف میزنند، اما اسم حتی یک شخص یا کتاب مرتبط را هم نمیدانند. این افراد بهدنبال دانستن نیستند و تنها به یکی دو جمله زیبایی که احتمالا در فضای مجازی به آنها برخوردهاند، اکتفا میکنند. دانستن درباره بهترین کتابهای فلسفه و عرفان میتواند یک شروع عالی باشد. آگاهی از معنای ساده این دو کلمه قدم اول خواهد بود. از گذشتههای بسیار دور تا به الان همیشه سوالاتی از چیستی و چرایی برای انسان ایجاد میشود. آدمی همیشه حتی ناخودآگاه بهدنبال فلسفه خیلی از اتفاقات اطراف و مسائل درونی خود بوده است. فلسفه در کلامی ساده تلاشی ذهنی و استدلالی است برای پاسخ به چراهای عمیق و مهمی که پاسخ آنها در یک جمله کوتاه و قطعی نمیگنجد. عرفان و تصوف در مسیر رساندن انسان به شناخت با کشف و مشاهده همراه هستند. عرفان در لغت به معنی شناخت است، اما در این کلمه خلاصه نمیشود و خیلی اوقات در کنار فلسفه قرار میگیرد. بااینحال، میان آنها تفاوتهایی بنیادی وجود دارد و مانند بسیاری از موضاعات از قبیل اخلاق، هنر، سیاست و... عرفان هم فلسفه خود را دارد. اگر علاقهمند هستید پا در دنیای فیلسوفان و عارفان بگذارید و یا بهدنبال پاسخ سوالات بیجواب خود هستید، کتاب بهترین و مطمئنترین راهحل برای شما خواهد بود.
حال شاید سردرگم باشید که میان این حجم گسترده از کتاب و نویسنده باید سراغ کدام یک بروید. همانطور که میدانید گزینههای بسیاری برای آشنایی با نظریهها و مکاتب فلسفی وجود دارد. مجموعه فیدیبو دستهبندیهایی با عنوانهای پرفروشترین و محبوبترین و از این قبیل را برای کتابها با موضاعات مختلف ارائه کرده است. اگر قصد خرید یا دانلود کتاب فلسفه و عرفان را دارید، برای انتخاب راحتتر به سراغ این نوع از دستهبندیها بروید و در کنار آن از نظرات خوانندههای دیگر هم آگاه شوید. وجود کتابهایی که نویسنده در قالب داستانی به بیان مسائل فلسفی و عارفانه میپردازد، برای افرادی که دوست دارند به جای غرقشدن در اصطلاحاتی سخت، آسانتر و دلنشینتر به آگاهی از یک موضوع برسند بسیار ارزشمند خواهد بود. آقای ویکتور فرانکل که استاد دانشگاه و روانپزشکی توانا بود در زمان جنگ جهانی دوم کارش به اردوگاه کار اجباری حزب نازی میکشد. کتاب «انسان در جستوجوی معنا» خاطرات شنیدنی و خاص او به همراه بیان مسائلی درباره مبانی فلسفه و در نهایت روش ابداعی خود به نام معنا درمانی است. در کتابی به نام «تاملات» هم میتوانید سخنان و نظرات پادشاهی به نام مارکوس اورلیوس را بخوانید که بیشتر از تخت سلطنت خود شیفته فلسفه بود.
درباره این موضاعات کتابی نیست که بتوان آن را بهعنوان کاملترین کتاب معرفی کرد. برخی کتابها هم هستند که متون پراکنده فسلفی را به خواننده عرضه میکنند. شما با کتابهایی روبهرو خواهید شد که تعداد عظیمی از موافقین و مخالفین را خواهد داشت. پس یکی از مهمترین نکات در تهیه این نوع کتابها این است که گزینه قطعی و کاملی برای بیان تمام موضوعات مرتبط با آنها وجود ندارد. زیبایی این علوم و مسائل وابسته به آنها مانند منطق هم در همین گستردگی و امکان بحث و گفتوگو درباره آنها است. کتاب «فلسفهای برای زندگی» نوشته ویلیام بی. اروین با زبانی روان و ساده یکی از مکاتب مهم فلسفی یعنی مکتب رواقی را بهطور قابل فهمی برای عموم افراد به رشته تحریر در آورده است. «دنیای سوفی» هم رمانی است که یوستین گردر وقتی در یافتن کتابی روان و ساده درباره فلسفه برای معرفی به شاگردانش به در بسته خورد آن را نوشت. رمان دنیای سوفی کتابی است که در قالب داستانی شنیدی دیدی کلی از تاریخ فلسفه در جهان را به شما ارائه میدهد.