کتابهای علوم اجتماعی به انسانشناسی فرهنگی و هنجارها و ارزشهای جامعه میپردازد و انواع مختلفی از گویشها و زبانها و تاثیر آنها بر زندگی اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهد. علوم اجتماعی بسیار گسترده است و به جنبههای مختلفی از زندگی انسان میپردازد و به شاخههای بسیاری از جمله جمعیتشناسی، مردمشناسی، انسانشناسی، تاریخشناسی و جامعهشناسی تقسیم میشود. همچنین علوم دیگری مانند حقوق، مدیریت، اقتصاد، زبانشناسی و ... از علوم اجتماعی نشات گرفتهاند.
موضوعات علوم اجتماعی، بررسی تحولات حیات اجتماعی انسان در طول تاریخ و دگرگونیهای ایجاد شده در جوامع مختلف را شامل میشود. همچنین آثار و نتایج حاصل از زندگی دسته جمعی که به وجود آورنده نظامهای مختلف اجتماعی است را در برمیگیرد. افرادی که تصمیم به یادگیری علوم اجتماعی به صورت تخصصی دارند باید به تحقیقات عملی و نظری علاقهمند باشند؛ به این صورت که نظریههای اجتماعی را مورد مطالعه قرار داده و تحلیل و بررسی کنند. همینطور در میان افراد جامعه حضور داشته باشند و به انجام تحقیقات میدانی علاقه نشان دهند.
جالب است بدانید از دیگر شاخههای علوم اجتماعی، جغرافیا است. جغرافیا در کتابهای علوم اجتماعی به بررسی سرزمینها، خصوصیات، ساکنان و پدیدههای زمین میپردازد. علوم زمین، تحلیل فضایی پدیدههای طبیعی و انسانی، مطالعه منطقهای مناطق و مطالعه روابط بین انسان و سرزمین در تحقیقات جغرافیایی انجام میشود. جالبتر این است که موثرترین شاخه در علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه است. در ارتباطات جمعی انتقال یک پیام از طریق یک فرستنده یا بیشتر و با بهکارگیری وسایل ارتباطی مانند کتاب، رادیو و ... به گروهی از مردم انجام میشود. این شاخه از علوم اجتماعی به بررسی اینکه چگونه و تا چه حد فرآیند فرهنگ و ارتباطات جمعی با فرآیند کلی جامعه مرتبط است، میپردازد.
علاقهمندان به این حوزه با مطالعه کتابهای علوم اجتماعی به دیدگاههای خوبی در زمینه مسائل شهری و روستایی، حملونقل، برنامهریزی اجتماعی_اقتصادی پیدا میکنند. این افراد میتوانند در بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی نیز فعالیت داشته باشند. هدف از مطالعه کتابهای علوم اجتماعی ساختن یک انسان جامعهشناس است. انسانی که به عنوان یک محقق، با مطالعات نظری و عملی سطح آگاهیهای اجتماعی را بالا ببرد و همینطور پاسخگو نیازهای مراکز آموزشی، پژوهشی و خدماتی باشد.
کتاب پرفروش سه جلدی قانون، قانونگذاری و آزادی از فردریش هایک به ارائه گزارشی موجز و منسجم از اصول آزادیخواهی پرداخته است؛ همچنین برای معضلات مهم جوامع مدرن راهحلهایی ارائه میکند. مضون این اثر بر موضوع عدالت و اقتصاد سیاسی تاکید میکند.
کتاب صلحی که همه صلحها را بر باد داد اثر دیوید فرامکین سقوط عثمانی و ظهور خاورمیانه را مورد بررسی قرار میدهد و از پیچیدگیهای سیاسی پرده برمیدارد. یکی از نکاتی که نویسنده در این کتاب بر آن تاکید دارد این است که بسیاری ازگزارشههای فرانسه و انگلیس از آن دوران دروغی بیش نیست و مفهومی که آن را قیام اعراب نامیدهاند زاده تخیل فردی آمریکایی به نام تامس ادوراد لارنس است.
یکی از محبوبترین کتابهای این حوزه، کتاب "فقر احمق میکند" اثر الدار شفیر، سندهیل مولاینیتن است. تغییر شکل و ورود تجملات به زندگی، مدیریت هزینهها را سخت کرده است، این کتاب جذاب و کاربردی مسئله کمبود یا کمیابی را مورد بررسی قرار داده است و به خواننده دید جدیدی میدهد. سندهیل تاثیر کمیابی پول و زمان را در زندگی انسان نشان میدهد و راهحلهایی برای مقابله با این شرایط نیز ارائه داده است. این کتاب به چندین زبان ترجمه شده است و توانست به سرعت جایگاه خود را در بین خوانندگان پیدا کند.
کتاب آداب معاشرت برای همه اثر جان کور و ماری میچل است. این کتاب به رعایت آداب معاشرت تاکید دارد؛ چرا که آداب معاشرت هر فرد نشاندهنده هویت، اصالت و شخصیت هر فرد در تماسهای اجتماعی است. از اینرو یادگیری آداب معاشرت از الزامات زندگی فردی است و عدم توجه به بایدها و نبایدهای زندگی اجتماعی به انحطاط و رواج فرهنگ ابتذال در جوامع منجر خواهد شد. این کتاب به آداب غذاخوردن، آداب محیط کار، مکاتبات، آداب معاشرت در خانه، گفتن حقیقت و مسابقات و سرگرمی میپردازد.