درباره مجموعه کارگاه های نهضت سواد رسانه ای در فضای مجازی، سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال جلد 6
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در اجرای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا و با هدف نهادینه کردن فرهنگ استفاده صحیح، سالم و امن از فضای تولید و تبادل اطلاعات در بین مردم از طریق آموزش سواد کاربری فضای مجازی "نهضت سواد رسانهای در فضای مجازی با رویکرد پیشگیری از جرایم فضای مجازی" را راهاندازی کرده است.
استفاده از توانمندیهای اقشار تأثیرگذار برجامعه از قبیل روحانیون، مربیان، معلمان، اساتید دانشگاه، روانشناسان و مشاوران خانواده و... در قالب "فرهنگیاران سایبری" با هدف توسعه مفاهیم مرتبط با فضای مجازی در حوزههای تخصصی و دانشی اجرا میشود.
محتوای حاضر بخش مرتبط با سواد رسانهای از مجموعه ۹ گانه محتوایی نهضت سواد رسانهای در فضای مجازی است.
مباحث مطرح شده در این کارگاهها در دو سطح ۱- والدین و مربیان و ۲- کودکان و نوجوانان ارائه میگردد.
امروزه رسانههای جدید میتوانند حجم وسیعی از اطلاعات را ذخیره کرده، انتقال داده و منتشر کنند. دانشمندان به این دوره، عصر ارتباطات میگویند. از نظر یونسکو در این عصر، فردی باسواد به حساب میآید که حتما مهارتهای سواد رسانهای را دارا باشد. منظور ما از «سواد رسانهای» شناخت انواع رسانهها و توانایی درک، تفسیر و تحلیل پیامهای رسانهای است.
در این مجموعه برای آشنایی با این نوع از سواد در فضای مجازی، ابتدا تعریف کلی از این سواد و اهمیت آن بیان میشود. سپس شیوههای تأثیرگذاری آنها بررسی شده و راهکارهای مواجهه با آن بیان میشود. سپس به بررسی رسانه اینترنت و شبکههای اجتماعی پرداخته شده و مزایا و چالشهای این رسانه و نکات کلیدی مورد نیاز در مواجهه با آن بیان میشود.