هیچکس دلش نمیخواهد در زندگی درجا بزند یا فرصتهایش را از دست بدهد؛ اما کمتر کسی حاضر است هزینههای تبدیلشدن به فردی که روبهجلو حرکت میکند را بپردازد. ما برای تبدیلشدن به آدمی بهتر نیاز به عادتهای بهتری داریم در حقیقت باید عادات بد را کنار بگذاریم و سعی کنیم رفتارهای خوب را جایگزین آن کنیم. جیمز کلیر نویسندهی کتابهای خودیاری و روانشناسی موفقیت در کتاب عادتهای اتمی راهی برای این کار پیش رویمان گذاشته است. راهی که نیاز به تلاش، تمرین و استمرار دارد. کتاب atomic habits اولینبار در سال ۲۰۱۸ منتشر شد و بهسرعت توانست جایگاهش را بهعنوان یک کتاب روانشناسی بسیار کاربردی باز کند. این کتاب تاکنون به نزدیک ۵۰ زبان برگردانده شده و میلیونها نسخه از آن فروختهشده است. آدمهای زیادی را میتوانید پیدا کنید که معتقدند عادتهای اتمی توانسته است زندگیشان را تغییر دهد.
عادتهای اتمی همچنان که توانست در دنیا سروصدا به پا کند به ایران هم رسید. این کتاب با نامهای مختلفی مانند خرده عادتها و عادتهای اتمی در ایران منتشرشده است. نمیتوانیم بگوییم بهترین ترجمه کتاب عادتهای اتمی کدام ترجمه است؛ اما ترجمهی هادی بهمنی از این کتاب که نشر نوین آن را منتشر کرده است تجربهی خوبی بهحساب میآید. نسخه الکترونیک این ترجمه که با نام کامل «عادتهای اتمی: یک راه ساده و اثباتشده برای ایجاد عادتهای خوب و شکستن عادتهای بد» منتشرشده است در همین صفحه از فیدیبو ممکن است. کتاب عادتهای اتمی ترجمه هوشمند دهقان از نشر هورمزد هم ترجمهی مناسبی است که میتوانید برای خواندن انتخاب کنید. انتشارات نسل نواندیش این کتاب را با ترجمهی لادن شریعتزاده منتشر کرده است و ترجمهی علیرضا و محمدرضا غلامی هم از سوی نشر آتیسا منتشر شده است
موضوع این کتاب ۲۷۰ صفحهای بسیار ساده است. چطور عادات بدمان را بهمرور کنار بگذاریم و عادتی بهتر را جایگزین کنیم. در حقیقت جیمز کلیر این کار را رمز موفقیت میداند و معتقد است اگر کسی بهصورت مستمر عادتهای بد کوچک را ترک کند و عادتهای خوب کوچک ایجاد کند با تغییرات بسیار بزرگ و قابلتوجه مواجه خواهد شد. اثراتی که میتوانند زندگی او را دگرگون کنند.
او کتابش را با داستان آسیبدیدگی بسیار شدید خودش در سال دوم دبیرستان در بازی بیسبال آغاز میکند و در تمام کتاب هم سعی دارد به کمک داستانهای واقعی افراد اثرات بزرگ تغییرات اندک را نشان دهد، این کار خواندن کتاب عادتهای اتمی را بهاندازهی یک رمان راحت کرده است. او این موضوع که تغییرات کوچک چگونه میتوانند تفاوتهای بزرگ ایجاد کنند را توضیح میدهد و سپس سیستمهایی را طراحی میکند که به کمک آنها بتوانید عادتهایتان را ارزیابی کنید و بفهمید چه چیزهایی باید تغییر کنند، چه چیزهایی باید حذف شوند و چه چیزهایی باید سر جایشان باقی بمانند. کتاب عادتهای اتمی در بیست فصل نوشتهشده و نویسنده تلاش کرده است در هر بخش روی یک موضوع خاص تمرکز کند.
نویسنده، کارآفرین و کارشناس علوم رفتاری کلماتی هستند که برای توصیف نویسندهی عادتهای اتمی یعنی جیمز کلیر به کار رفتهاند. او اهل همیلتون در ایالت اوهایوی آمریکاست و در دانشگاه دنیسون در همین ایالت درسخوانده است. او مدرکش را سال ۲۰۰۸ از این دانشگاه دریافت کرد.
جیمز کلیر برای کتاب عادتهای اتمی در دنیا شناختهشده است؛ اما او سخنران انگیزشی و برگزارکنندهی رویدادهای مهم برای شرکتهای بزرگ هم هست، سیسکو، جنرال الکتریک، اینتل، لینکدین، کمپانی مکینزی و مریل لینچ تعدادی از مشتریان او بودهاند. نوشتههای جیز کلیر در مجلهی کارآفرین، تایمز، وال استریت ژورنال و ... منتشر میشوند و روزنامهی 3-2-1 که خودش آن را منتشر میکند هر هفته برای بیش از یک میلیون مشترک فرستاده میشود.
عادتهای اتمی کتابی است که زمانی ارزشش را نشان میدهد که تمریناتش را به کار ببرید، پس اگر اهل عملکردن هستید به سراغ این کتاب بروید. خواندن عادتهای اتمی تا زمانی که تصمیم نگرفتهاید در خودتان تغییر ایجاد کرده و به نسخهی بهتری از خودتان تبدیل شوید فایدهای نخواهد داشت. خرید کتاب عادتهای اتمی میتواند اولین قدم برای ساخت زندگیای باشد که لایقش هستید.
چیزهایی که میتوانیم از این کتاب یاد بگیریم: سیستمی طراحی کنیم که هر روز ۱ درصد بهتر شویم.
عادتهای بد را بشکنیم و به عادت های خوب بچسبیم!
از اشتباهاتی اجتناب کنیم که اغلب افراد، موقع تغییر عادات شان مرتکب می شوند.
بر نبودِ انگیزه و اراده غلبه کنیم.
هویت قوی تری را توسعه دهیم و به خودمان اعتقاد داشته باشیم.
برای عادت های جدید وقت بگذاریم (حتی وقتی زندگی با ما سر ناسازگاری دارد).
محیط مان را طوری طراحی کنیم که در آن موفقیت آسان تر باشد.
تغییرات کوچک و ساده ای ایجاد کنیم که نتایج بزرگی به همراه دارند.
چطور وقتی در مسیر اشتباهی قرار می گیریم، مجددا به مسیر درست بر گردیم.
و مهم تر از همه، چگونه این ایده ها را در کار و زندگی مان به اجرا در آوریم.
و بسیاری موارد دیگر...
در اولین روز کلاس، جری اولزمن، استاد دانشگاه فلوریدا، دانشجویان عکاسی خود را به دو گروه تقسیم کرد. او توضیح داد که تمامی افراد حاضر در سمت چپ، در گروه کمیت قرار دارند. آنها تنها بر اساس مقدار کاری که تولید کردهاند نمره میگیرند. در روز پایانی کلاس، تعداد عکسهایی که توسط هر دانشجو گرفتهشده را جمع خواهد زد. یکصد عکس معادل با نمرهی A، ۹۰ عکس معادل با نمرهی B، هشتاد عکس معادل با نمرهی C و الیآخر.
اما تمامی افراد در سمت راست اتاق در گروه «کیفیت» قرار دارند. آنها تنها بر اساس میزان خوببودن کارشان نمره میگیرند. همینکه یک عکس را در طول ترم بگیرند کافی است، اما برای دریافت نمرهی A، باید عکس نزدیک به ایدئال باشد.
در انتهای ترم و در کمال تعجب، مشاهده کرد که بهترین عکسها توسط گروه کمیت گرفته شدند. در طول ترم، این دانشجویان مشغول عکسگرفتن، آزمودن کمپوزیسیونها و نورپردازیهای مختلف، آزمودن روشهای مختلف در اتاق تاریک و یادگیری از اشتباهات بودند. در مسیر گرفتن عکسهای متنوع، آنها مهارتهایشان را پرورش دادند. در این میان، گروه کیفیت گوشهای مینشستند و دربارهی کار ایدئال گمانهزنی میکردند. درنهایت هم غیر از تئوریهای تأیید نشده و عکسهای میانمایه، چیز زیاد برای ارائهی تلاشهایشان نداشتند.
عادتهای اتمی یک کتاب کاربردی است. اگر از این کتاب لذت بردهاید کتابهای دیگری هم هستند که میتوانند به شما کمک کنند. در ادامه تعدادی از این کتابها را معرفی میکنیم: