چه چیزی باعث میشود یک رمان، مرزهای زمان و مکان را در نوردیده و به اثری جاودانه در تاریخ ادبیات جهان تبدیل شود؟ صد سال تنهایی نوشته گابریل گارسیا مارکز یکی از این آثار است. این شاهکار ادبی که یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین رمانهای قرن بیستم محسوب میشود، در قالب روایتهای شگفتانگیز و نمادین، داستان چندین نسل از یک خانواده را بازگو میکند. نسخه فارسی این کتاب با ترجمه اسماعیل قهرمانیپور و از سوی نشر روزگار در فیدیبو منتشر شده است.
صد سال تنهایی اولین بار در سال 1967 منتشر شد و بلافاصله مورد توجه گسترده خوانندگان و منتقدان قرار گرفت. این کتاب یکی از مهمترین آثار جنبش رئالیسم جادویی است که در آن، مارکز مرز بین واقعیت و خیال را از بین میبرد. داستان در مورد زندگی خانواده بوئندیا در شهر خیالی ماکوندو است که در آن به مرور، زوال و انحطاط این خاندان روایت میشود. این کتاب، ترکیبی از تاریخ، سیاست، اسطوره و افسانه را شامل میشود که در قالب نثری زیبا و شاعرانه ارائه شده است.
در مورد کتاب صد سال تنهایی باید گفت که درون مایه اصلی آن، تنهایی است. در این کتاب زندگی شش نسل از خاندان بوئندیا روایت میشود. داستان این کتاب به صورت سوم شخص روایت میشود و نویسنده کارهای جادویی کولیها و شگفتیهای حضور آنها در دهکده ماکوندو را شرح میدهد. در کنار داستان کولیها، اتفاقات مربوط به ناپدید شدن و مرگ برخی از شخصیتها، باعث شده که روایت این رمان جادوییتر شوید.
رمان صد سال تنهایی روایتگر سرگذشت خوزه آرکادیو بوئندیا و همسرش اورسولا است که شهر ماکوندو را بنا میکنند. نسلهای بعدی این خانواده، هر یک درگیر سرنوشت پیچیدهای میشوند و در تکرار اشتباهات گذشتگان خود، اسیر چرخهای از انزوا و تنهایی میشوند. ماکوندو ابتدا شهری پرشور و پررونق است اما به تدریج با تحولات سیاسی، اجتماعی و جنگهای داخلی، به سمت نابودی حرکت میکند.
شخصیتهای اصلی داستان صد سال تنهایی، همچون آئورلیانو بوئندیا، ربهکا، آمارانتا و دیگر اعضای خانواده بوئندیا، با سرنوشتهایی تراژیک روبهرو میشوند. در نهایت، نفرین خانوادگی آنها را در بر گرفته و ماکوندو، دهکدهای که خود بنا نهاده بودند، در طوفانی مهیب از بین میرود.
گابریل گارسیا مارکز در این رمان از سبک نوشتاری رئالیسم جادویی استفاده کرده است. او با مهارتی فوقالعاده، وقایع خارقالعاده و شگفتانگیز را چنان در بطن واقعیت جای میدهد که به نظر میرسد جزئی طبیعی از داستان هستند. توصیفات او، هم شاعرانه و هم عمیق است و ساختار داستانی غیرخطی، خواننده را در میان زمانهای مختلف و نسلهای متعدد خانواده بوئندیا جابجا میکند. سبک نگارش مارکز در کتاب صد سال تنهایی به گونهای است که روایتهای افسانهای را با تاریخ واقعی کلمبیا و آمریکای لاتین پیوند میدهد.
کتاب صد سال تنهایی مارکز برای کلیه افرادی که به ادبیات کلاسیک و معاصر، رمانهای فلسفی و داستانهای تاریخی علاقه دارند، جذاب خواهد بود. اگر از دسته افرادی هستید که به کتابهایی با ساختار پیچیده، روایتهای چندلایه و مضامین عمیق درباره سرنوشت انسانها، عشق، سیاست، جنگ و انسانیت علاقه دارید، صد سال تنهایی بهترین انتخاب برای شما به حساب میآید.
گابریل گارسیا مارکز، نویسنده، روزنامهنگار و فعال سیاسی کلمبیایی بود که به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان قرن بیستم شناخته شده است. او در سال 1927 در آراکاتاکا، در کشور کلمبیا متولد شد و از همان کودکی تحت تأثیر داستانهای مادربزرگش که پر از عناصر جادویی بودند، قرار گرفت. مارکز علاوه بر صد سال تنهایی، آثار برجسته دیگری همچون عشق سالهای وبا و پاییز پدرسالار را نیز به رشته تحریر درآورده است. گابریل گارسیا مارکز موفق شد در سال 1982 برای مجموع آثار خود، برنده جایزه نوبل ادبیات شود.
صد سال تنهایی به عنوان یکی از آثار برجسته در ادبیات جهان، جوایز و افتخارات زیادی کسب کرده است که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
سالها بعد، هنگامی که سرهنگ آئورلیانو بوئندیا در مقابل جوخه اعدام ایستاده بود، خاطره آن بعدازظهر دور دست را به یاد آورد که پدرش او را برای کشف یخ برده بود.
این جمله آغازین رمان صد سال تنهایی است که یکی از معروفترین جملات ابتدایی در تاریخ ادبیات محسوب میشود و میتواند بهخوبی سبک داستانگویی مارکز را نمایش دهد.
اگر جزو افراد علاقمند به کتاب صد سال تنهایی مارکز هستید، خواندن کتابهای زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد:
فرمت محتوا | epub |
حجم | 666.۰۰ بایت |
تعداد صفحات | 599 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۹:۵۸:۰۰ |
نویسنده | گابریل گارسیا مارکز |
مترجم | اسماعیل قهرمانی پور |
ناشر | نشر روزگار |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Cien anos de soledad |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۳/۱۱/۰۴ |
قیمت ارزی | 6 دلار |
قیمت چاپی | 130,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
خیلی ها موفق نشدن این کتاب رو تموم کنند در واقع کتاب خیلی مفهمومهای جالبی داره از غفلت مردم در هر نسلی گفته و جنگ های بیخودی که ما هنوزم شاهدش هستیم از تبعیض های اجتماعی و... و گابریل گارسیا مارکز اومده تمام این دغدغه ها رو با دادن شاخ و برگ بیشتر به خواننده ها منتقل کرده سبک کتاب هم خودش خیلی خاصه رئالیسم جادوییه یه جاهایی از کتاب اتفاقای عجیبی میوفته که غافلگیر میکنه خواننده رو و اون چارهای نداره جز اینکه شونه بالا بندازه و بگه خب باشه اقای نویسنده حق با شماست و به خواندن کتاب ادامه بده. این خودش چیز کمی نیست که بشه دست کم گرفت و مفهوم مهمیام که داره اینکه داره درباره زمان و اینکه تاریخ تکرار میشه حرف میزنه واقعا نباید این کتاب رو دست کم گرفت! در اخرم بهتون پیشنهاد میکنم که یا نسخه انتشارات امیر کبیر رو بگیرید که شجره نامه داره و یا اینکه خودتون شجره نامه درست کنید واسهی کتاب تا شخصیت ها و نسبت هاشون رو قاتی نکنید.
کتابیه که بنا به تعریفهای زیادی که ازش شنیده بودم با شوق بسیار شروع کردم و هرکاری میکنم تمایل به ادامهی خوندنش ندارم. مشکلی با روند تکرار اسامی و دشواری بیاداوردن اونها ندارم بنظرم کتاب فاقد هرگونه محتوا و حتی روایت تخیلی مفید و متناسب با فرهنگ جامعهی ما هست! حداقل تا صفحهی سیصد از نسخهی چاپی رو که من مطالعه کردم دانشی به دانستههام یا احساس خوب در قالب جملهی دلنشین کتاب در من حاصل نشد. تنها کتابی بود که بیش از نیمی از اون رو که مطالعه کردم حتی یک جملهش هم برام جذاب و قابل ثبت نیومد.
این کتاب در واقع دریچه ای نو امیخته با تخیل و واقعیت رو نشون میده... ترجمه های زیادی از این کتاب هست ولی بهترین ترجمه متعلق به آقای بهمن فر زانه هست که بصورت کامل و بدون حذف از نشر امیر کبیر نسخهی چاپیش به فروش میرسه! لطفا اون رو هم بذارید
نه برای من زیاد جالب نبود. اسم های شبیه هم و توصیفات زیاد. دو بار تا نصفه خوندم و آخر سر کتاب رو بردم هدیه دادم کتاب خونه
یکی از بدترین کتابای عمرم!(البته من صوتیشو گوش دادم)روندی به شدت کسل کننده جوری که وسطاش دیگه فقط می خوندم که تموم شه!حیف پول و وقتم.به هیییییچ عنوان به هیچکس توصیه نمی کنم...نمی دونم واقعا چرا بعضی کتابا اینجوری بلد میشن!فک کنم فقط بخاطر اینکه هم اولین(یا جزو اولین)کتاب سبک رئالیسم جادویی و هم اولین(یا جزو اولین)کتابی بوده که یک شجره نامه رو نوشته نوبل گرفته.اگرم درمورد این کتابا نظر واقعیتو بگی میشی بی سوادی که کتابو نفهمیده!قضیه همون شاه عریانیه که هر کی لباساشو نمیدیده میشده دیوانه!امیدوارم دیگه هیچ وقت همچین رمانایی نصیبم نشه...! البته من ی نسخه صوتی دیگهای رو گوش دادم
جذاب اما جادویی و بسیار خاص.اول از همه به اسمش توجه کنید. چه اسم عمیقی داره!! پس اصلا فکر نکنید ی رمان ساده و معمولی رو میخونید.اسامی رو برای خودتون خلاصه کنید تا اذیت نشید چون طولانی و سخت هستن. عالیه که سانسور هم نشده و البته ی جاهایی هم تابوشکنی های عالی داره. در کل باب طبع هرکسی نیست اما برای یکی که زیاد خونده و حوصله خوندن و ی جو ذهن پویا و تخیلی داره واقعا عالیه. این هم بهتون بگم که برای زمان جنگ باتیستا چگوارا هست و صددرصد میخواد ی چیز سیاسی رو بگه در داخل است همه داستان. خوب دقت کنید به این وجه داستان. کتاب پر از نماد و حرفهای رمزی هست که سیاست و تقدیس رو هدف میگیره.
من داشتم نظرات همین کتاب تو یه برنامه دیگه میخوندم همه مینالیدن دوستان این کتاب اولش ارتباط برقرار کردن باهاش سخته واقعا باید به این نوع ادبیات علاقه داشته باشی تا بتونی با این نوع کتاب ها ارتباط برقرار کنی به اصطلاح به این نوع کتاب ها میگن مغز باز کن و اینکه مطالعه این نوع کتاب ها خیلی حوصله میخواد اگه حوصله خوندن این نوع کتاب های گنگ رو ندارید نخردیش که بعدا پشیمون میشد در کل این کتاب عالیه ۳مرتبه من خوندمش تا متوجه شدم چی ب چیه
۱۰۰ سال انزوای یه خانواده که سراسر از قصه های پریانی هست رو نشون میده .. من کامل خوندمش .. قسمت های جذابی داره .. اما هنوز فکر میکنم کتاب های بهتری هستند که میتونن نوبل بگیرن و از صد سال تنهایی بهتر اند ...
کتاب فوق العاده ای بود، البته یجا خوندم سه مدل آدم نباید فعلا برن سراغ خوندن این کتاب، چون ممکنه وسط خوندن ولش کنن، در کل من خیلی دوستش داشتم، هرچند خیلی سانسور شده بود نسبت به یه نسخه ای که من قبلا دیده بودم. این فکر پیش پا افتاده که بعضی جملات با فرهنگ ما جور نیست و باید سانسور بشه خیلی مسخره ست، کسی که واقعا کتاب میخونه اونقدر فرهنگ و آگاهی داره که میدونه این جملات مطابق فرهنگ اون کشوره، لازم نیست یه عده بشینن و جای همه فکر کنن و سانسور کنن.
اصلا از کتابای گابریل گارسیا سر در نمیارم اسم های سخت و شبیه به هم خوندن رو سخت تر میکنه انگار نویسنده خواب هاشو داره تعریف میکنه. من که گیج شدم و اصلا سر در نیاوردم