

کتاب صوتی وقتی نیچه گریست | اثر اروین یالوم
نسخه الکترونیک کتاب صوتی وقتی نیچه گریست به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نسخه نمونه کتاب صوتی وقتی نیچه گریست را رایگان بشنوید
نقد و بررسی کتاب صوتی وقتی نیچه گریست
روزنامه بوستون گلوب:
« کتاب وقتی نیچه گریست، تحقیقی است موشکافانه و رمانی هوشمندانه و سرشار از تخیل.»
درباره کتاب صوتی وقتی نیچه گریست
کتاب «وقتی نیچه گریست» اثر «اروین یالوم» سال 2005 منتشر شده است. این اثر آمیزهای از واقعیت و خیال است که دنیای جذاب داستان را با مسائل فلسفی و درمانی گره زده است. «وقتی نیچه گریست» روایت رویارویی خیالی «فریدریش نیچه»، فیلسوف آلمانی و دکتر «یوزف برویر»، روانشناس اهل اتریش است، این دو شخصیت تأثیرگذار در دنیای واقعی ملاقاتی با یکدیگر نداشتند ولی در این اثر دستمایهی ذهن خلاق و کنکاشگر «اروین یالوم» شدهاند و روبهروی یکدیگر قرار میگیرند.
«لوسالومه» یکی از شخصیتهای داستان «وقتی نیچه گریست» است، او رابطهای عاشقانه با «فریدریش نیچه» دارد و او را با «یوزف برویر» آشنا میکند. دکتر «یوزف برویر» در این اثر از اساتید «زیگموند فروید» است و حضور او نیز در اثر وجود دارد. این دو شخصیت برجسته درگیر درمانهای رایج وسواس فکری هستند و درمان با سخن گفتن را پیش میگیرند و تا ژرفای وسواسهایشان خواننده را همراه میکنند.
«اروین یالوم» این اثر را باهدف ایجاد سبکی جدید یعنی رمان آموزشی نوشت و توانست مسائل بنیادی و علمی را با زبانی خواندنی روایت کند. قلم توانایش خواننده را تا اعماق اندیشهی نیچه همراهی میکند و درک جدید از او ارائه میدهد. براساس این داستان «پینچاس پری» در سال 2007 فیلم سینمایی درامی با بازی «بن کراس» و «آرماند آسانته» ساخت.
درباره اروین یالوم
«اروین یالوم» Irvin D. Yalom نویسنده و روانپزشک آمریکایی در 13 ژوئن سال 1931 در واشینگتن به دنیا آمد. در خانوادهای معمولی کودکیش را گذراند و از آن زمان خواندن کتاب را بدون هیچ راهنمایی و آموزشی آغاز کرد. او دربارهی علاقهاش به کتابهای داستانی اینگونه گفته است: «مأمن اصلی را فقط در داستان یافتم. داستانهایی که مرا به دنیایی متفاوت و بسیار راضیکنندهتر از دنیای دوروبرم میبردند و سرچشمهی الهام و خرد بودند. آن روزها فکر میکردم رماننویسی، لطیفترین کاری است که ممکن است از عهدهی انسانی برآید. و هرگز از این اعتقاد دست برنداشتم.»
او در جوانی تحصیل در رشتهی پزشکی در بوستون را آغاز کرد و سال 1960 در رشتهی روانپزشکی فارغالتحصیل شد. او تدریس را پیش گرفت و در دانشگاه استنفورد مشغول به کار شد. او در این دوران تحقیق و پژوهش درزمینهی روانشناسی هستیگرا یا اگزیستانسیال را دنبال و مقالات و کتابهای مختلفی منتشر کرد. او در پی فعالیتهایش در سال 2002 موفق به دریافت جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا شد و بیشازپیش شناخته شد. «اروین یالوم» نویسندهی رمانهای فلسفی است و در میان داستان مسائل عمیق و مهم را بررسی میکند. او با کتاب «وقتی نیچه گریست» به شهرت جهانی رسید و بهعنوان نویسنده شناخته شد. او کتابهای متعددی ازجمله «درمان شوپنهاور»، «مسئله اسپینوزا»، «رواندرمانی اگزیستانسیال» و «مامان و معنی زندگی» هم منتشر کرد و بین فضای داستانی ادبیات و فلسفه پیوند زد. همهی این آثار به فارسی ترجمه شدهاند و در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود هستند.
در بخشی از کتاب صوتی وقتی نیچه گریست میشنویم
زن جوان در اینجا سکوت کرد و درحالی که به چشمان برویر خیره شده بود. فنجانش را برای فرو بردن جرعهای بالا برد.
«دوشیزه، من در تجربهی طبابتم، اغلب با بیمارانی با شرایط غیرمعمول و گیجکننده روبهرو میشوم؛ ولی بگذارید بهصراحت بگویم که معجزهای در کار من نیست. در شرایطی مثل این، نابینایی، سردرد، سرگیجه، التهاب معده، ضعف و بیخوابی، که بهترین پزشکان مورد مشاوره قرار گرفتهاند و هیچ نیافتهاند، احتمالاً من هم کاری از پیش نمیبرم جز اینکه بیست و پنجمین طبیب حاذقی باشم که در این چند ماه او را معاینه میکند.»
برویر به صندلی تکیه داد، سیگار برگی درآورد و روشن کرد. حلقهی نازکی از دود آبیرنگ را بیرون داد صبر کرد تا دود محو شود و سپس ادامه داد: «بااینحال، مجدداً آمادگی خود را برای معاینهی پرفسور نیچه در مطبم اعلام میکنم. گرچه وقتی بیماری تا این اندازه سخت و سرکش است، احتمالاً تشخیص علت و درمانش خارج از حیطهی علم پزشکی سال ۱۸۸۲ است. شاید دوست شما، یک نسل زودتر از موعد متولد شده است.»
لو خندید: «تولد پیش از موعد! چه اظهارنظر پیش گویانه ای، دکتر برویر! درست همین عبارت را بارها و بارها از زبان خود نیچه شنیدهام! حالا دیگر مطمئن شدم که شما طبیب مناسبی برای او هستید.»
باوجود آمادگی برویر برای ترک کافه و بازگشت تصویر ماتیلده که لباس پوشیده و نگران، در اتاق هتل قدم میزد، نتوانست علاقهاش را به موضوع پنهان کند: «چطور؟»
«او اغلب لقب فیلسوفی که پس از مرگ شهرت مییابد را به خود میدهد، فیلسوفی که جهان هنوز برای او آماده نیست. در واقع کتاب جدیدی که موضوعش را در سر میپروراند، با چنین مایهای آغاز میشود. یک پیامبر زرتشت از فرزانگی خویش لبریز شده و مصمم میشود آن را به مردمان ارزانی دارد. ولی آنان او را درنمییابند. آمادگی پذیرش او هنوز در آنان نیست و پیامبر درمییابد که پیش از موقع سراغشان آمده است، پس به خلوت خویش بازمیگردد.»
«دوشیزه، حرفهای شما مبهوتکننده است. من به فلسفه علاقهمندم. ولی فرصت امروز کم است و هنوز پاسخی برای سؤالم نگرفتهام. چرا دوست شما در وین با من مشورت نکرده است؟»
لو سالومه مستقیم به چشمان او نگریست و گفت: «دکتر برویر، مرا به خاطر عدم صراحتم عفو کنید. شاید این هم ابهام ضروری نباشد. من همیشه از فیض بردن در حضور اندیشههای بزرگ لذت بردهام. شاید به اين دلیل که به الگویی برای تکامل خود نیازمندم یا شاید فقط به این خاطر که دوست دارم آنها را دور خودم جمع کنم. ولی درهرحال میدانم از گفتوگو با مرد دانشمندی چون شما احساس سرفرازی میکنم.»
ترجمه کتاب وقتی نیچه گریست به زبان فارسی
کتاب «وقتی نیچه گریست» اثر «اروین یالوم» را «سپیده حبیب» به فارسی ترجمه کرده و نسخهی صوتی آن را آوانامه با صدای «آرمان سلطانزاده» منتشر کرده است که در این صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. مترجم این اثر «سپیده حبیب» تحصیلاتش را در رشتهی روانپزشکی به سرانجام رسانده است و در ابتدا کتاب «وقتی نیچه گریست» مقدمهای جامع و کامل نوشته است که بسیار خواندنی است. نشر قطره این کتاب را سال 1389 منتشر کرد و نسخهی الکترونیک آن نیز در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. از ترجمههای دیگر «سپیده حبیب» میتوان به کتاب «اروین د. یالوم، رواندرمانگر قصهگو رواندرمانی و موقعيت انسانی» اثر «روتلن جاسلسن» اشاره کرد که نسخهی الکترونیک آن هم در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و مطالعه موجود است.
نظرات کاربران درباره کتاب صوتی وقتی نیچه گریست