دنیای ادبیات در قرن بیستم شاهکارهای زیادی را به خود دیده است و یکی از این شاهکارها کتاب موشها و آدمها اثر جان اشتاینبک نویسندهی آمریکایی است. کتابی که بار دیگر رنج طبقهی محروم جامعه را به تصویر کشیده است.
Of mice and men اولینبار در سال ۱۹۳۷ منتشر شد و روزگار کارگران فصلی مهاجری که در دوران رکود بزرگ ایالات متحده در جستجوی شغل اینطرف و آن طرف میرفتند به تصویر کشید. تصویری که بهقدری پر از جزئیات است که هنگام خواندن احساس میکنید؛ مانند فیلمی از جلوی چشمانتان رد میشود. اشتاینبک این رمان را بر اساس تجربیات خودش در دوران نوجوانی که زمانی را در کنار این کارگران گذراند نوشته است. او این مردان را به موشهایی تشبیه کرده است که آدمها یا همان اربابان آنها را به استعمار خود درآوردهاند، او از تبعیض نژادی، بیعدالتی و رنجهایی که این کارگران همواره با آن درگیر بودند مینویسد و در حقیقت بخشی از تاریخ آمریکا را که افراد زیادی از آن حرف نمیزنند روشن میکند. این کتاب بهقدری موردتوجه قرار گرفت که به برنامهی درسی بسیاری از مدارس راه پیدا کرد هرچند همواره سانسورهایی روی آن اعمال میشد.
داستان موشها و آدمها مورد استقبال فیلمنامهنویسان و اهالی سینما هم قرار گرفته است. اولینبار فیلمی در سال ۱۹۳۹ از روی این کتاب ساخته شد که اشتاینبک هم در نگارش فیلمنامهی آن نقش داشت. فیلم دیگری که با اقتباس از این کتاب ساخته شده است موشها و آدمها سال ۱۹۹۲ به کارگردانی گری سینایس است.
موشها و آدمها در ایران هم مورد استقبال قرار گرفت و ترجمههای مختلفی از آن وجود دارد. یکی از این ترجمهها ترجمهی کیانوش رزاقی است که انتشارات صوتی شنیدار آن را با صدای گویندهی خوب کشورمان، مصطفی طالبیان مقدم به شکل کتاب صوتی درآورده و در اختیار علاقهمندان به این روش کتابخوانی گذاشته است. کتاب صوتی موشها و آدمها در همین صفحه در دستهبندی داستان و رمان فیدیبو در دسترس است.
در موشها و آدمها حکایت دو کارگر مهاجر به نامهای جورج میلتون و لنی اسمال روایت میشود. زاویهی داستان سومشخص است و راوی از آنچه بر این دو شخصیت میگذرد برای ما میگوید. این دو نفر در جستجوی کار در مزرعه در تمام کالیفرنیا سفر میکنند و هر بار با ماجراها و داستانهای متفاوتی را از سر میگذرانند. این دو در کنار هم و بهشدت کار میکنند و تنها آرزویشان این است که روزی این تلاش را به مزرعههایی اختصاص دهند که متعلق به خودشان است.
یکی از شناختهشدهترین نویسندگان آمریکایی در قرن بیستم john steinback است. او متولد ۱۹۰۲ در ایالت کالیفرنیا است و از کودکی به نوشتن علاقه داشت. این نویسنده توانست در دانشگاه استنفورد پذیرش بگیرد؛ اما درسخواندن را رها کرد و به نیویورک رفت تا به ماجراجویی در دنیای خبرنگاری بپردازد. او از سن کم با طبقات پایین جامعه در ارتباط بود و تحتتأثیر زندگی آنها قرار داشت. چیزی که او را به نوشتن واداشت و باعث شد آثارش هم در حقیقت غمنامهی کارگران آمریکایی باشد. او کتابهایش با لحنی صریح مینوشت و خیلی وقتها آثارش با سانسور مواجه بودند. زمانی که جایزه پولیتزر برای کتاب خوشههای خشم به اشتاین بک رسید دنیا توجه زیادی به نوشتههای او نشان داد. او جایزهی نوبل ادبیات را هم برای همین کتاب گرفت. جان اشتاینبک در سال ۱۹۶۸ در نیویورک در گذشت. از این نویسنده کتابهای ارزشمند دیگری هم باقیمانده است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
موشها و آدمها کتابی است که باید خوانده شود. این کتاب یکی از آثار ارزشمند ادبی قرن بیستم است و علاوه بر ارزش و غنای ادبی، از نظر محتوایی هم بسیار ارزشمند است. در این کتاب میتوانید از تبعیضهای قرن بیستم و از طبقهای که در تاریخ کمتر به آنها اشاره شده است بخوانید.
خب من هرگز ندیدم کسی تا این حد سنگ یکی دیگه رو به سینه بزنه، فقط میخوام بدونم به تو چی میرسه. جورج گفت: اون ... پسرخالهی منه. به مامان پیرش قول دادم مواظبش باشم. بچه که بود اسب لگد زد به سرش، الان حالش خوبه ولی یه خورده شیرین عقله دیگه اما از پس هر کاری که بخواین برمیاد، ارباب که نیمه راه را تا در خروجی رفته بود سرش را برگرداند و گفت: خب واسه کول کردن کیسه جو لازم نیست آدم حتماً پروفسور باشه، ولی میلتون، سعی نکن به من کلک بزنی، چارچشمی مواظبتم. چی شد که از وید اومدی مینان؟ جورج فوراً گفت: خب کار تموم شد. چه جور کاری؟ ما برای مستراح چاه میکندیم. خیلی خب ولی گفتم که به من نارو نزن. فکر کلک ملک زدن رو هم از کلهات بیرون کن. از تو خیلی زرنگترهاشم نتونستن این کار رو بکنن، فهمیدی؟ بعد از غذا با دستهی غله میرین صحرا. اونا دارن با ماشین خرمن کوبی کار میکنن. با دستهی اسلیم برین سرکار. اسلیم؟ یه آدم گندهی دراز، سرکارگره، سر ناهار میبینیش. او ناگهان چرخید و به سمت در رفت. ولی قبل از بیرون رفتن برگشت و نگاه معنیداری به هر دو نفر انداخت ...
موشها و آدمها یکی از نمونههای ارزشمند ادبیات کلاسیک است، اگر شما هم به این سبک از ادبیات علاقه دارید داستانهای دیگری هم برای خواندن در دسترس است که در ادامه تعدادی از آنها را معرفی میکنیم:
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 229.۳۵ مگابایت |
مدت زمان | ۰۴:۱۰:۳۲ |
نویسنده | جان اشتاین بک |
مترجم | کیانوش رزاقی |
راوی | مصطفی طالبیان مقدم |
ناشر | انتشارات شنیدار |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ |
قیمت ارزی | 4 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
پیام اصلی کتاب تنهایی و نقش رویاپردازی در زندگی انسانهاست. مثل همه آثار اشتاین بک کشش داستانی وجود داره و جزییات به اندازه کافی هستش و خستهکننده نمیشه البته اگر مثل من به خیلی جزئیپردازی علاقه ندارید. از نظر راوی بیان خوب هستش و تفکیک شخصیتها فوقالعاده گرچه یه سری کلمات رو هم اشتباه میگه اما در کل خوبه. ترجمه هم به نظرم میتونست ادبیتر باشه اما خب خیلی روان هستش. در کل پیشنهاد میکنم مطالعه کنید. امیدوارم کمکی به انتخاب شما کرده باشم
صدای استاد طالبیان فوق العاده است
کتاب داستانی زیبایی بود صدای گوینده و نحوه خواندن به نظرم بینظیر بود و لذت بردم. پایان غم انگیز ولی واقعی داشت. پیشنهاد میشه گوش بدید. ولی توش موش نداشت زیاد به نظرم باید اسم کتاب میشد خرگوش ها و ادم ها
تغییر صدای راوی عالی و داستان به شدت قشنگ بود به نظرم در پایان داستان یک موسیقی متن زیبا میتونست حس ختام خوبی باشه
کتاب خوبی نیست.خواندن راوی هم بسیار کند و بد و چندین اشتباه در موقع خوانش.بد نیست قبل از ضبط وقت بگذارید و حداقل یکبار کتاب رو بخونید راوی محترم..بجای عوض کردن صدا جهت اشخاص داستان بهتر است اشتباهات فاحش در خوانش خودتون را اصلاح کنید.
داستان کوتاه و تاثیرگذار بود. راوی با وجود اشتباه خواندن بعضی کلمات ، داستان رو به شکل نمایش اجرا می کردند که در نوع خودش جالب بود.
داستان لذت بخشی بود، تلاش افراد برای مبارزه با تنهایی و در نهایت تنهایی دائمی بشریت. صدای راوی فوق العا ه بود
ادما میتونن در عین حال که مسیر طولانی رو باهم اومدن … ولی جایی کاری رو باهات بکنن که تصورش رو هم نمیشه کرد … و اینکه چیزی که فکر میکنیم بده درست نیست میتونه بهترین کار باشه … توی مسیر زندگی باید خیلی قوی باشی
گویندگی فوق العاده بود👌داستان قشنگی بود با پایانی غم انگیز که اشکمان را سرازیر کرد
صدای راوی داستان را جالب تر و جذاب تر کرده بود. لذت بردم. ممنون