«ساعت پنج و سه دقیقه کم بود. روی نقشهی بزرگ پاریس که سراسر دیوار اتاق را پوشانده بود دایرهی کوچکی روشن شد. کارمندی ساندویچی را که میخورد کناری گذاشت و فیش تلفن را در یکی از هزار سوراخ تابلوی برابرش فروکرد. الو! بخش چهاردهم؟ ماشین شما؟... حرکت کرد یا نه؟... کارآگاه مگره که میل داشت ظاهرا به اتفاقات بیاعتنا باشد در آفتاب ایستاده عرق پیشانیاش را پاک میکرد. کارمند مزبور چند کلمهی بریدهبریده زیر لب گفت و فیش تلفن را کشید و ساندویچش را برداشت و روی به کارآگاه پلیس قضایی کرده گفت: چیزی نبوده، مرد مستی را گرفتهاند!» این جملات، شروع کتاب امضای مرموز از ژرژ سیمنون داستاننویس مشهور بلژیکی و صاحب آثاری همچون «دیو باید بمیرد» است. این کتاب نیز مانند تمام آثار سیمنون جنایتی را بهدقت به تصویر کشیده است که خواننده تا راز آن را پیدا نکند نمیتواند از خواندن کتاب دست بکشد.
امضای مرموز که در انگلیسی با نام «signature mystery» شناخته میشود، یکی دیگر از مجموعه داستانهای کارآگاه ژول مگره است. این کتاب مانند تمام سیمنون پر از شخصیتپردازیهای قدرتمند است و آثار روانشناختی حالات انسانها در رفتار آنها در نظر گرفتهشده است. داستان امضای مرموز هم که داستان قتل یک زن غیبگوست پر از پیچوخمهایی است که حدس پایان آن را مشکل میکند و از سویی دیگر باعث شده است کتاب بهقدری جذاب باشد که حتی امروزه که سالهای زیادی از انتشار آن گذشته و رمانهای پلیسی در بازار بسیار جذاب و متنوعاند نیز یکی از آثار قابلتوجه باشد.
داستان در پاریس اتفاق میافتد. مردی به پلیس مراجعه میکند و میگوید زمانی که در کافهای قصد داشته نامهای بنویسد متوجه میشود اثر نامهی قبلی روی کاغذی که در دست دارد افتاده است. اثر نامه میگوید: در ساعت 5، زن غیبگو کشته خواهد شد. پلیس پیگیر ماجرا میشود و واقعاً در ساعت5 جنازهی زنی غیبگو در خانهاش پیدا میشود، این داستانی است که این بار مگره با آن روبهرو است.
داستان امضای مرموز از ده فصل تشکیلشده است که عنوان فصلهای این کتاب به شرح زیر است:
10-مرد نادرست وسواسی
روزهایی در زندگی افراد وجود دارد که معلوم نیست چرا، یک موسم، یک عصر و دوران زندگی و یا یکرشته کامل احساسات و تأثرات را دربردارد. آن شب بین شنبه و یکشنبه و روز یکشنبه ازلحاظ مگره چکیده ی تمام تفریحات و زندگی خوش کنار رودخانه و خلاصه خوشی و نشاط ساده و بی غل و غش را تشکیل میداد.
بعد از صرف شام چراغها را زیر درختان روشن کرده بودند و برگها آنچنانکه در قالیهای قدیم به چشم میخورد به رنگ زیبای سبز تیره درآمده بود. مه سفیدی از رودخانهی سن برمیخاست. از پشت میزهای کوچک صدای خنده و سخنان عاشقانه شنیده میشد...
مگره در بستر دراز کشیده بود که شخصی گرامافونی به روی تراس آورد و مدتی آهنگ ملایم و سادهی رقص و صدای شن زیر پای آنان به گوش میرسید...
آیا کارآگاه مگره آن شب واقعا به خواب رفت؟ مسافرخانه «کبوتر زیبا» دارای عمارتی فرعی بود شامل اتاقهای خواب. این بخش مانند کشتی بود و پلکان آهنی خارجی و بالکنی در سراسر طبقهی دوم داشت. اتاقهای خواب مانند کابینهای کشتی تنگ بود با آهک سفیدشان کرده بودند. در هر اتاق یک تخت خواب و یک روشویی و یک جالباسی از چوب سفید و یک پردهی کتان دیده میشد... در آن شب ماه اوت همهی مسافرین در و پنجرهها را گشوده و خوابیده بودند.
مادام مگره خود را به دیوار چسباند و گفت:
-جاداری بخوابی؟
اما نه تخت خواب برای دو نفر تنگ بود... مگره تا خواب میرفت صدایی بیدارش میکرد... نخست صدای پارویی در ساعت سه بعد از نیمهشب... طناب قایق کوچکی را میگشودند. مگره میدانست که «ایزیدور» همهکارهی مسافرخانه میرود تورهایی را که برای صید ماهی به آب انداخته بردارد...
بعد کودکی که گریه میکرد بیدارش کرد... اکثر مسافران را زن و شوهرهای جوان تشکیل میدادند؛ دو دندانساز و یک بازرس بیمه و عدهای زنان فروشنده بوتیکهای مشهور... همهی اینها بانشاط و بیتکلف بودند...
مادام مگره پرسید:
-مگره کجاست؟
در همان لحظه شوهرش را دید که در آن هوای گرگومیش بند شلوار را روی شلوار انداخته و به لبهی بالکن تکیه کرده و دود آبیرنگی از پیپش برمیخیزد...
-چرا نخوابیدی، آنوقت بازهم فردا بعدازظهر میخواهی بخوابی!...
مگره پراکنده میاندیشید... مادموازل زان غالباً به مسافرخانهی «کبوتر زیبا» میآمد... او هم میرقصید... مشتریان دیگر از حرفهی او بیاطلاع بودند و او بهاتفاق مادام ریالان زن دندانساز قایقرانی هم میکرد...
ژرژ سیمنون نویسندهی بلژیکی قرن بیستم متولد 1903 است. ژرژ سیمنون در کالج سنلویی درسخوانده است. او در نوزدهسالگی پدرش را از دست داد و مجبور شد برای تأمین مخارج زندگی کار کند. او در دفتر روزنامه مشغول به کار شد و مهارتهایی مانند تندنویسی و ویرایش را یاد گرفت.
او بعدها در شغل نویسندگی از این مهارتها استفادهی زیادی کرد. ژرژ سیمنون در شغل نویسندگی از اسامی مستعار زیادی استفاده کرده است. طبق منابع موجود بیش از 21 نام مستعار برای او وجود دارد. او در ابتدا داستانهای عامیانه عاشقانه مینوشت و به همین ترتیب توانست اوضاع مالی خود را بهبود ببخشد.
از سال 1930 و با نگارش اولین داستانهای کارآگاه مگره او به نویسندهای نامآشنا تبدیل شد. ژرژ سیمون با این شخصیت توانست نقدهای مثبت زیادی را جذب کند و بسیار موردتوجه قرار گرفت. کارآگاه مگره یکی از قویترین شخصیتپردازیهای کارآگاهی است. بعضی از منتقدان این شخصیت را برداشتی از شخصیت خود سیمنون میدانند، هرچند او خودش این مسئله را تکذیب کرده است. فعالیت سیمنون بهعنوان خبرنگار جنایی در روزنامه کمک کرد داستانهای پلیسی او بسیار موفق و جذاب از آب دربیاید.
آثار سیمنون جذابیت زیادی هم برای اهالی سینما داشته است. بیش از 50 فیلمبرداری و 120 سریال از روی آثار او ساختهشده است.
سیمنون که به سبب تعداد زیاد آثارش از وضعیت مالی بسیار خوبی برخوردار بود. سالهای زیادی را در نقاط مختلف دنیا گذراند. او در سالهای پایانی عمرش ویلایی در لوزان سوئیس خرید و آنجا زندگی میکرد. ژرژ سیمنون س 1984 در خانهاش در لوزان سویس درگذشت. از میان آثار بهجامانده از او میتوان به کتابهای «دیو باید بمیرد»، «سایه گیوتین»، «مرگ مرموز در کلیسا»، «مشتری شنبهها»، «مگره و مرد اسرارآمیز»، «مسافری که با ستاره شمال آمد» اشاره کرد.
امضای مرموز را کریم کشاورز مترجم و داستاننویس ایرانی که سال 45 جایزهی بهترین ترجمهی ادبی را در ایرات دریافت کرده بود به فارسی ترجمه کرده است.
انتشارات نگاه کتاب امضای مرموز را با ترجمهی کریم کشاورز عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
ادبیات پلیسی همواره در کشور ما مهجور بوده است و تعداد خوانندگان آن در مقایسه با سایر انواع ادبی گروه کوچکی را تشکیل میدهند. اما رمان جنایی خوب بسیار قابلتوجه و ارزشمند است. ژرژ سیمنون یکی ا نویسندگانی است گه آثاری قابلتوجه در این زمینه خلق کرده است. آثار او برای کسانی که به داستانهای جنایی و رمانهای رازآلود علاقهمندند انتخاب بسیار مناسبی است.
کتاب امضای مرموز در دستهی کتابهای داستانهای پلیسی قرار دارد.
کتاب امضای مرموز مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 191 صفحه است که بامطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 9 روز بخوانید.
کتاب امضای مرموز حجم اندکی دارد و برای افرادی که وقت کافی برای خواندن کتابهای طولانی را ندارند و قصد دارند کتابی مختصر با موضوع داستانهای فرانسوی را بخوانند مفید خواهد بود.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب امضای مرموز اثر ژرژ سیمنون بود.خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها درزمینهی داستانهای فرانسوی میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 997.۷۵ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 191 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۶:۲۲:۰۰ |
نویسنده | ژرژ سیمنون |
مترجم | کریم کشاورز |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ |
قیمت ارزی | 2 دلار |
قیمت چاپی | 10,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
واقعا واقعا ترجمه افتضاحی داشا داستان خوب بود ولی ترجمش حال ادمو بهم میزد اه اه واقعا پشیمون شدم ازخرید کتاب فقط خواستم زود تمومش کنم متاسفم واقعا خوب اگه واقعا نمیتونن ترجمه درست وحسابی کنن نکنن خوب
ترجمه فاجعه هست. روان نیست. حتی شک دارم بعضی اصطلاحات درست ترجمه شده باشن. مثلا پیشگو؟!؟! یا زن خراب؟!
خیلی آثار ژرژ سیمنون رو دوست دارم این کتاب هم جالب بود لطفا کتاب های بیشتری از این نویسنده بذارید.
تازه گرفتم اماکتابهاتبهکاری دردام ودلواپسی مگره عالی بودن براهمین پول دادم برااین.مرسی ازبرنامتون
فضا و حال و هوای جالبی داشت داستانش هم خوب بود ولی آخرش یه کم سر هم بندی تموم شد .
من قلم ژرژ سیمنون رو دوست دارم و داستانهای کارآگاه مگره رو دنبال میکنم . ترجمه خوبی داشت .
ترجمه ضعیف در خدی که حتی اسم کتاب هم اشتباه ترجمه شده،درستش میشه معمای امضا
متاسفانه ترجمه بسیار بدی بود و پر از اشتباهات تایپی بود
ترجمه جالبی ندارد
ترجمه اش خیلیییییی بدههههه