«اداره آگاهی در مورد جسد مردهای که بامداد دیروز، دوشنبه، در خانه یک پزشک معروف، در بواوار هوسمان کشف شده، به طور اسرار آمیزی سکوت اختیار کرده است». این جملات کافی است تا بدانیم با یک داستان جنایی روبهرو هستیم. ژرژ سیمنون نویسندهی فرانسوی جنایی نویس این بار در کتاب مرگ در پاریس، ماجرای یک قتل مرموز در مطب پزشکی سرشناس را روایت میکند. داستانی که هر صفحهی آن خواننده را غافلگیر میکند و با پایانی غیر منتظره مهارت ایده پردازی نویسنده را در ژانر معمایی و پلیسی به رخ مخاطب میکشد.
مرگ در پاریس یکی دیگر از مجموعه داستانهای ژرژ سیمنون است. او خالق شخصیت باهوش کارگاه مگره است که در تمام داستانهای او حضور دارد و به دنبال مظنونین و مجرمان است. کارآگاه ژول مگره است. این کتاب نیز روندی نزدیک به دیگر آثار سیمنون دارد. داستان مرگ در پاریس داستان قتل همسر یک پزشک است که در مطب او به قتل رسیده است. اینبار کارگاه مگره داستان قتل را دورادور و از روزنامهها دنبال میکند، زیرا به همراه همسر خود در تعطیلات به سر میبرد. سیمنون استاد خلق شخصیتهای پیچیده به شمار میآید و با اضافه کردن گرههای فراوان به داستان، ماجرایی پرکشش و خواندنی خلق میکند.
ساختار رمان جنایی معمولا بر 4 شخصیت استوار است: کارآگاه، مظنون، مجرم و بقیهی افراد. این شیوهی داستان نویسی مقدمات سبکهای جدیدی نظیر رمان جاسوسی، رمان تعلیقی و نوآور را فراهم آورده است.
داستان مرگ در پاریس از هشت فصل تشکیلشده است که عنوان فصلهای این کتاب به شرح زیر است:
ژرژ سیمنون نویسندهی بلژیکی قرن بیستم متولد 1903 است. ژرژ سیمنون در کالج سنلویی درسخوانده است. او در نوزدهسالگی پدرش را از دست داد و مجبور شد برای تأمین مخارج زندگی کار کند. او در دفتر روزنامه مشغول به کار شد و مهارتهایی مانند تندنویسی و ویرایش را یاد گرفت.
سیمنون بعدها در شغل نویسندگی از این مهارتها استفادهی زیادی کرد. ژرژ سیمنون در شغل نویسندگی از اسامی مستعار زیادی استفاده کرده است. طبق منابع موجود بیش از 21 نام مستعار برای او وجود دارد. او در ابتدا داستانهای عامیانه عاشقانه مینوشت و به همین ترتیب توانست اوضاع مالی خود را بهبود ببخشد.
از سال 1930 و با نگارش اولین داستانهای کارآگاه مگره او به نویسندهای نامآشنا تبدیل شد. ژرژ سیمون با این شخصیت توانست نقدهای مثبت زیادی را جذب کند و بسیار موردتوجه قرار گرفت. کارآگاه مگره یکی از قویترین شخصیتپردازیهای کارآگاهی است. بعضی از منتقدان این شخصیت را برداشتی از شخصیت خود سیمنون میدانند، هرچند او خودش این مسئله را تکذیب کرده است. فعالیت سیمنون بهعنوان خبرنگار جنایی در روزنامه کمک کرد داستانهای پلیسی او بسیار موفق و جذاب از آب دربیاید.
آثار سیمنون جذابیت زیادی هم برای اهالی سینما داشته است. بیش از 50 فیلمبرداری و 120 سریال از روی آثار او ساختهشده است.
سیمنون که به سبب تعداد زیاد آثارش از وضعیت مالی بسیار خوبی برخوردار بود. سالهای زیادی را در نقاط مختلف دنیا گذراند. او در سالهای پایانی عمرش ویلایی در لوزان سوئیس خرید و آنجا زندگی میکرد. ژرژ سیمنون س 1984 در خانهاش در لوزان سویس درگذشت. از میان آثار بهجامانده از او میتوان به کتابهای «دیو باید بمیرد»، «سایه گیوتین»، «مرگ مرموز در کلیسا»، «مشتری شنبهها»، «مگره و مرد اسرارآمیز»، «مسافری که با ستاره شمال آمد» اشاره کرد.
ابراهیم صدقیانی مترجم پیشکسوت و سرشناس ایرانی متولد سال 1317 است. انتشارات نگاه کتاب مرگ در پاریس را با ترجمهی ابراهیم صدقیانی عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است.
رمانهای جنایی در سالهای اخیر، توجه مخاطبین زیادی را به خود جلب کرده است. این سبک از داستان با هیجان و کشش زیادی همراه است و مخاطب را به آسانی با خود همراه میکند. کتاب مرگ در پاریس در دستهی کتابهای جنایی و معمایی قرار دارد. این کتاب برای گروه سنی بزرگسال مناسب است.تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 168 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 8 روز بخوانید.
کتاب مرگ در پاریس حجم اندکی دارد و برای افرادی که وقت کافی برای خواندن کتابهای طولانی را ندارند و قصد دارند کتابی مختصر با موضوع رمان و ادبیات فرانسه را بخوانند مفید خواهد بود.
آنها تراس کافه اول را انتخاب کرده بودند. زیرا سه کافه در میدان «ترتر» بود که به رقابت از هم هر چه میتوانستند پیاده رو را به وسیله صندلیهای تراس خود اشغال کرده بودند.
در تمام آنها صندلی آهنی گذاشته و میزها و وسایل همه شبیه هم بود. در تمام اين کافهها به یک نحو از مشتریها پذیرایی میکردند. نوشیدنی خنک و گوارا بود. صندلی تاشو زیر سنگینی کارآگاه صدا میکرد زیرا او عادت داشت که صندلی را به عقب برگرداند در نزدیکی آنها دو عاشق و معشوق جوان که هر دو روی هم بیش از چهل سال نداشتند، نشسته بودند. آن دو دست در دست هم گذاشته و رفت و آمد جهانگردها را روی پیاده رو میپاییدند. موهای پسر جوان بسیار بلند بود و برعکس دختر جوان موهای خود را بسیار کوتاه کرده بود.
در این هنگام روزنامه فروشی به صدای بلند جملاتی نامفهوم بر زبان آورد که از میان آن ها فقط این چند کلمه قابل تشخیص بود:
... خبرهای هیجان انگیز...
مگره دست دراز کرد و روزنامه فروش را صدا زد و دو روزنامه عصر را که با هم رقابت داشتند خرید. دختر و پسری که کنار آن ها نشسته بودند، فقط یکی از آنها را خریدند.
او روزنامه ای را که مقاله لاسانی در آن چاپ شده بود برای خود نگهداشت و دیگری را به دست همسر خود داد. در صفحه اول، عکس بزرگی از یک دختر جوان درحالی که به قایقی تکیه داده بود، چاپ کرده بودند. او به طرز ناشیانه و شرمگین لبخند میزد. کليشه خوب و واضح نبود. روزنامه عکسی را که کنار دریا با نوری ضعیف گرفته شده بود بزرگ کرده بود. زیر عکس چنین نوشته بود:
«این عکس را برادر اولین ژاو سالی که نامبرده با دکتر ژاو آشنا شد از او گرفته است». او دختری سر به راه و اندوهگین به نظر میرسید. از حالت اندوهی که داشت پیدا بود زندگی سختی میگذراند و آرزوی زندگی دیگری را میکند.
آن طور که روزنامهها ادعا می کردند، یکی از دو پزشکی که پایشان در این ماجرا به میان آمده به حرف درآمده بودند. لاسانی با آن هیکل ضعیف خود بدون تردید ساعات پر جنب و جوشی را گذرانیده بود. مگره او را در اداره روزنامه مجسم می کرد که با شتاب تمام اخباری را که کارمندان اش تکه تکه، گرد آورده بودند برای مجله آماده می ساخت.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب مرگ در پاریس اثر ژرژ سیمنون بود. خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی رمانهای جنایی و ادبیات فرانسه میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 981.۴۰ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 168 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۵:۳۶:۰۰ |
نویسنده | ژرژ سیمنون |
مترجم | ابراهیم صدقیانی |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ |
قیمت ارزی | 2 دلار |
قیمت چاپی | 10,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
بد نبود ولی خیلی جالب هم نبود، توقع داشتم مثل کتابهای آگاتاکریستی باشه ولی اصلا نبود، کتابهای آگاتا کریستی واقعا فوق العاده اس و این کتاب اصلا مثل اونا نبود. کشش نداشت
داستان نسبت به بقیه کتاب هاب جنایی، ضعیف بود. ترجمه کتاب بیش از اندازه ادبی بود!
داستان جنایی ضعیف. میلی به خواندن دیگر آثار نویسنده ندارم.
به نظر من خیلی خوب بود، من واقعا از مدل حل معما لذت بردم.
چند وقت پیش با عنوان تبهکاری در دام بود که خوندم جالب بود
سیمنون از نویسنده های صاحب سبک و مورد علاقه ی من هست.
خوب بود ولی عالی نبود
خوب بود . خوشم اومد
داستانی جالب داره.
خسته کننده بود