«آخرین کلاس زندگی استاد پیر من هفتهای یکبار در منزل او تشکیل میگردید، در کنار پنجرهای در اتاق مطالعه او، تا بتواند ازآنجا بوته کوچک بامیه را با برگهای صورتیرنگش تماشا کند. کلاس روزهای سهشنبه و بعد از صرف صبحانه تشکیل میشد. موضوع درس ما «معنای زندگی » بود. استاد آنچه را به تجربه میدانست، درس میداد.» اینها جملاتی است که میچ آلبوم کتابش را با آنها آغاز کرده است. سهشنبهها با موری کتاب بسیار تأثیرگذار این نویسنده است که داستان واقعی ارتباط و ملاقات میچ آلبوم با استادش موری شوارتس را روایت میکند. میچ آلبوم که نویسندهی کتاب مشهور «اولین تماس تلفنی از بهشت» نیز هست این کتاب را با لحنی روان و زیبا نوشته است که خواننده را وادار میکند همراه میچ آلبوم در جلسات ملاقاتش با موری شرکت کند.
سهشنبهها با موری را میتوان هم یک زندگینامه و هم یک رمان فلسفی دانست. این کتاب پر از درسهای آموزندهای است که میتواند نگاه خواننده را نسبت به جهان تغییر دهد. میچ آلبوم در سهشنبهها با موری دریچهای تازه بهسوی دنیا را برای خواننده باز میکند. دریچهای که از نگاه موری شوارتس کسی که میچ آلبوم به دیدهی مراد به او نگاه میکند نشات گرفته است.
بیش از 39 میلیون نسخه از کتاب سهشنبهها با موری در سراسر جهان فروختهشده است.
سهشنبهها با موری با عنوان اصلی «Tuesdays with morrie» اولین بار سال 1997 در آمریکا منتشرشده است. ویرایش جدید این کتاب که پس گفتاری نیز به آن اضافهشده است سال 2007 منتشر شد. سهشنبهها با موری تاکنون به بیش از سی زبان مختلف ترجمهشده است و در 34 کشور جهان به فروش میرسد.
دکتر «برنی سیگل» دربارهی کتاب سهشنبهها با موری گفته است: «این کتاب گنجینهای توصیف نشدنی است. درک فناپذیری، آموزگاری بزرگ و منبعی برای روشنگری است. داشتن مرشدی که این تجربه را با ما در میان بگذارد، دستمایه فراست است.»
بر اساس سهشنبهها با موری آثار متفاوتی ساختهشده است. اولین بار سال 1999 یک فیلم تلویزیونی به کارگردانی «میک جکسون» کارگردانی انگلیسی بر اساس آن ساخته شد. اقتباس دیگری که از این کتاب انجامشده است نمایشنامهای است که «دیوید اسبیورنسن» آن را کارگردانی کرده است. در این اثر که سال 2002 به روی صحنه رفته است «آلوین اپستین» نقش موری و «جان تنی» نقش میچ آلبوم را بازی کرده است. این نمایشنامه نظرات بسیاری را به خود جلب کرد.
موری شوارتس قهرمان کتاب سهشنبهها با موری به بیماریای مبتلا شده است که کمکم اعضای بدنش را از کار میاندازد. این بیماری ذرهذره اعضای بدن او را از بین میبرد و او را بهسوی مرگ سوق میدهد. موری در آخرین روزهای عمرش هر سهشنبه جلسهای با میچ آلبوم دارد که روایت هرکدام از این جلسات در فصلی از کتاب سهشنبهها با موری آمده است.
عناوین فصلهای کتاب سهشنبهها با موری به شرح زیر است:
برنامه درس
دانشجو
کلاس درس
حضور
سهشنبهی اول: درباره دنیا حرف میزنیم
سهشنبهی دوم: دربارهی تأسف برای خودم حرف میزنم
سهشنبهی سوم: دربارهی تأسف حرف میزنم
استاد
سهشنبهی چهارم (از) دربارهی مرگ حرف میزنیم
سهشنبهی پنجم دربارهی خانواده حرف میزنیم
سهشنبهی ششم دربارهی احساسات حرف میزنیم
سهشنبهی هفتم دربارهی ترس از پیر شدن حرف میزنیم
- موری گفت: «میدانی همه میدانند که روزی خواهند مرد؛ اما کسی این را باور نمیکند.»
این سهشنبه لحنی جدی داشت. بحث بر سر مرگ بود - نخستین موضوعی که در فهرست من جای گرفته بود. پیش از آمدن من؛
موری مطالبی را روی یک برگ کاغذ سفید نوشته بود تا مبادا فراموش کند. براثر لرزش دستش، خطش بهقدری کجومعوج بود که
جز خودش کسی نمیتوانست آن را بخواند. روز کارگر بود. از میان پنجره اتاق پرچینهای حیاطخلوت را میدیدم و صدای فریاد بچهها را که در خیابان بازی میکردند میشنیدم. آخرین هفته پیش از شروع مدرسه بود.
در دیترویت. کارکنان اعتصابی جراید خودشان را برای برپایی یک تظاهرات عظیم آماده میکردند. میخواستند وحدت کارکنان را در برابر مدیریت به رخ بکشند. سوار هواپیما ماجرای زنی را خواندم که شوهر و دو دخترش را در خواب با گلوله کشته بود. میگفت این کار را ازآنجهت کرده تا آنها را از شر «مردمان بد» نجات داده باشد. در کالیفرنیا وکلای حاضر در محاکمه اُجی. سیمپسون، طرفداران فراوان پیداکرده بودند.
اما اینجا در اتاق کار موری شرایط دیگری حاکم بود. حالا باهم نشسته بودیم. در فاصلهای اندک از جدیدترین وسیلهای که به اشیای خانه اضافهشده بود: کپسول اکسیژن. کوچک و قابلحمل بود. ارتفاعش از حد زانوان فراتر نمیرفت. بعضی از شبها وقتی موری بهاندازه کافی هوا نمیگرفت. ماسک اکسیژن را روی بینیاش میگذاشت. این را که موری به وسیلهای وصل باشد نمیپسندیدم؛ و وقتی موری حرف میزد. سعی داشتم به آن نگاه نکنم. موری دوباره گفت: «همه میدانند که روزی میمیرند؛ اما کسی این را باور نمیکند. اگر باور میکردیم. رفتارمان را تغییر میدادیم.»
گفتم بهعبارتدیگر درباره مرگ خودمان را فریب میدهیم.
میچ آلبوم نویسنده، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار آمریکایی است. او همچنین تجربهی مجریگری در رادیو و تلویزیون را نیز در کارنامه دارد. میچ آلبوم سال 1958 در نیوجرسی به دنیا آمده است و اکنون 61 سال دارد.
شهرت میچ آلبوم به خاطر کتاب سهشنبهها با موری است. او داستانهایی با درونمایههای الهامبخش مینویسد و به همین خاطر توجههای زیادی را به خود جلب کرده است. میچ آلبوم خبرنگار بسیار برجستهای هم هست و یکی از نویسندگان بسیار برجسته در روزنامهی «دیترویت فری پرس» به شمار میرود
او به همراه همسرش در شهر دیترویت در ایالت میشیگان زندگی میکند.
میچ آلبوم بهجز سهشنبهها با موری آثار برجستهی دیگری نیز در کارنامه دارد. از میان آثار دیگر میچ آلبوم میتوان به کتابهای «اولین تماس تلفنی از بهشت»، «در بهشت 5 نفر منتظر شما هستند»، «نفر دیگری که در بهشت ملاقات میکنید»، «ارباب زمان»، «یک روز دیگر»، «درس آخر»، «تارهای جادویی فرانکی پرستو» و «کمی بیشتر ایمان داشته باش» اشاره کرد. از میان این آثار میتوانید ترجمههای مختلفی از «اولین تماس تلفنی از بهشت»، «تارهای جادویی فرانکی پرستو»، «یک روز دیگر»، «در بهشت 5 نفر منتظر شما هستند»، «ارباب زمان» و« نفر دیگری که در بهشت ملاقات میکنید» را از فیدیبو دانلود کنید. کتاب «نفر دیگری که در بهشت ملاقات میکنید» در ادامهی کتاب «در بهشت 5 نفر منتظر شما هستند» نوشتهشده است.
سهشنبهها با موری در ایران نیز مانند سایر نقاط جهان توانسته است توجههای زیادی را به خود جلب کند. مترجمان مختلفی این کتاب را به فارسی برگرداندهاند و ناشران مختلفی آن را منتشر کردهاند.
اولین ترجمهی سهشنبهها با موری در ایران متعلق به «محمد دانایی» است. این ترجمه را انتشارات جیحون سال 1378 منتشر کرده است. یک سال بعد «صدیقه ابراهیمی» این کتاب را تحت عنوان «من و استاد و عشق...» به فارسی برگرداند. همچنین «مهدی قراچه داغی» در همین سال سهشنبهها با موری را ترجمه کرد که انتشارات البرز آن را روانهی بازار کتاب ایران کرده است و همین نسخهای است که در این صفحه قرار دارد.
«ماندانا قهرمانلو» سال 1383 سهشنبهها با موری را تحت عنوان «سهشنبهها با موری، مرد پیر- مرد جوان و بزرگترین درس زندگی» به فارسی برگردانده است. این ترجمه را نشر قطره منتشر کرده است که تاکنون به چاپ هفدهم رسیده است. ترجمهی دیگر سهشنبهها با موری متعلق به «شهرزاد رضایی» است که نشر شمشاد سال 95 روانهی بازار کتاب ایران کرده است. سهشنبهها با موری با ترجمهی «ماندانا قهرمانلو» و «شهرزاد رضایی» نیز در فیدیبو در دسترس است.
سهشنبهها با موری یک کتاب بسیار پرمعناست. کتابی است که در آن درس زندگی داده میشود. موری شوارتس شخصیت اصلی کتاب بهعنوان کسی که مرگ را پذیرفته و بهنوعی در پایان زندگی ایستاده است، نگاه متفاوتی به دنیا دارد و به آرامش و اطمینان خاصی رسیده است. کتاب سهشنبهها با موری برای هرکسی که میخواهد دقیقتر به معنای زندگی فکر کند مناسب است. هرکسی که زندگی را بیش از روزمرگیهایی که انسان امروز با آن درگیر است میداند و میخواهد با حقایقی که اغلب اوقات انسانها سعی میکنند از مواجهه با آن پرهیز کنند، روبهرو شود میتواند این کتاب را بخواند.
این کتاب توانسته است مرگ و ترس از مرگ را موشکافی کند و دربارهی آن به زیبایی حرف زده است. سهشنبهها با موری برای هرکسی که مفاهیمی چون فناپذیری، مرگ و پسازآن برایش مهم است کتاب مناسبی است.
خرید و دانلود کتاب سهشنبهها با موری اثر میچ آلبوم با ترجمهی مهدی قراچهداغی که انتشارات البرز آن را منتشر کرده است در همین صفحه ممکن است.
همچنین کتاب صوتی سهشنبهها با موری با دو ترجمهی مختلف را میتوانید از فیدیبو دانلود کنید.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 1.۰۶ مگابایت |
تعداد صفحات | 184 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۶:۰۸:۰۰ |
نویسنده | میچ آلبوم |
مترجم | مهدی قراچه داغی |
ناشر | انتشارات البرز |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Tuesdays with Morrie:an old man ,a young man,and life's greatest lesson. |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۵/۰۱/۳۰ |
قیمت ارزی | 3 دلار |
قیمت چاپی | 25,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
طرح فوق العاده #بیشتربخوانیم ممنون
مرررررسی که به صورت رایگان گذاشتین. خیلی دوست داشتم بخوانمش
این کتاب شما را با مفهوم عشق و محبت آشتی میده ، مفهومی که شاید به هر دلیلی در زندگیتون گم کرده باشید. کتابی برای پیدا کردن معنایی هر چند کوچک در زندگی.
یک کتاب فوق العاده پر از جملاتی که هر کدوم می تونه تاثیر زیادی تو زندگی تون داشته باشه . این کتاب بر اساس واقعیت هست و فیلمی هم ازش ساخته شده. . میچ آلبوم نویسنده خیلی خوبی هست حتما همه کتاباش رو مطالعه کنید . این ترجمه از کتاب هم بسیار عالی است. مرسی از نشر البرز و فیدیبو
جزء معدود کتابهایی است که خواننده نمیتواند تنها با یک بار خواندن، از کنار آن به سادگی عبور کند. کتابی است که هر از چند گاهی باید آن را از قفسه کتابخانه بیرون کشید و صفحاتش را به دقت بازخوانی کرد. کتاب «یک مرد پیر، یک مرد جوان و بزرگترین درس زندگی» درباره استاد پیری است با نام موری شوارتز (Morrie Schwartz) که در دوران کهولت خود، چهارده سهشنبه ماندگار آخر زندگیاش را با میچ آلبوم (Mitch Album)، دانشجوی خود گذرانده و با وجود دست و پنجه نرم کردن با بیماری سخت خود، توانسته بزرگترین و با ارزشترین درسهای زندگی را به وی منتقل کند. درسهایی که با حضور در هیچ کلاس و دانشگاهی نمیتوان آن ها را فرا گرفت بلکه باید آن را در زندگی فهمید و لمسشان کرد. کتابی است شیرین، دقیق، واضح و در عین حال عمیق و تکان دهنده. با این کتاب خواننده میگرید، میخندد، میآموزد و در نهایت با اندکی نکته سنجی معنای زندگی را با همه خوبیها و بدیهایش درک میکند.
مرسی بایت این طرح خوب هر روز با هیجان دارم که چه کتابی و میخواین بذارین تا الان که کتابها عالی بودن
کتاب خیلی خوبی انگار موری استاد خودتونه و بهتون درس زندگی میده وقتی تو رختوابی، مردی !
نثر ساده اما اثر گذار که باعث میشه به فکر فرو برید... کتاب عجیبیه!
یه کتاب که میتونه آرامش دهنده به آدم تو زندگی های ماشینی باشه, یا دوست بدارید یا بمیرید!!
خیلیییییی خووووب بود یه وقتا به نفطه صغر که میرسم فقط با فکر کردن به این کتاب دوباره بلند میشم