با انتشار کتاب پاییز فصل آخر سال است نام یک نویسنده جوان و نوظهور در عرصه ادبیات داستانی کشور بارها و بارها در شبکههای اجتماعی، کتابفروشیها و سایتهای خبری دیده و شنیده میشد. از طرفی خوانندگان این رمان پرفروش بسیار مشتاق بودند تا این نویسنده جوان و خوش فکر را بیشتر بشناسند و با سایر آثار او آشنا شوند. اما نسیم مرعشی کیست؟
نسیم مرعشی در سال 1362 در اهواز متولد شد و روزگار کودکی و نوجوانی خود را در این شهر سپری کرده است. او همیشه به نویسندگی و روزنامه نگاری علاقه بسیاری داشت تا اینکه توانست علاقه خود را به عنوان یک حرفه پیش ببرد. اولین فعالیت مطبوعاتی او با معرفی کتاب در مجله همشهری جوان در سال 1386 آغاز شد. شرایط کار در همشهری جوان و مانوس شدن با کتاب و داستان او را به سمت نویسندگی سوق داد. اگرچه او معتقد است که داستان نویسی را کاملا بیهدف آغاز کرده است اما در سال 1389 اولین داستان خود را نوشت و پس از آن نیز با جدیت بیشتری آن را دنبال کرد و چند داستان بلند و کوتاه در همشهری جوان منتشر نمود که میتوان از این آثار به داستان لگاح و مردی با دو چشم سرخ و رود اشاره کرد. علاوه بر آن یکی از داستانهای او با نام سنگر در مجموعه پرسه در حوالی داستان امروز 2 که زیر نظر حسین سناپور منتشر میگردد ، چاپ شده است. قلم این نویسنده خوش فکر جایزه بیهقی را برای داستان نخجیر در سال 1392 را برای او به ارمغان آورده است.
نسیم مرعشی اولین رمان بلند خود را با نام پاییز آخرین فصل سال است را در سال 1390 آغاز کرد و نشرچشمه آن را در سال 1393 منشتر نمود. قلم روان او و فضاسازیهای جذاب و شخصیت پردازیهای ملموس ، خیلی زود او را به اوج موفقیت و شهرت رساند. کتاب او توجه بسیاری از مخاطبین ، نویسندگان و هنرمندان را به خود جلب کرد و تحسین و تشویق منتقدین و بزرگان ادبی را برانگیخت. پاییز آخرین فصل سال است به سرعت مورد تجدید چاپ قرار گرفت و در نهایت در سال 1394 جایزه جلال آل احمد را از آن خود کرد و قدرت قلم نسیم مرعشی را به همگان اثبات نمود.
یکی دیگر از افتخاراتی که این کتاب برای نسیم مرعشی به همراه آورد درخشش آن در بازارهای جهانی است. پاییز آخرین فصل سال است به عنوان یکی از آثار برگزیده ادبیات فارسی برای انتشار در ایتالیا انتخاب گردید. پریسا نظری این کتاب را به زبان ایتالیایی ترجمه و نشر سی و سه پل آن را در ایتالیا منتشر کرده است.
نسیم مرعشی که با اولین رمان خود توجه منتقدان و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده و بود، تصمیم گرفت دومین اثر بلند خود را آغاز کند. او که میدانست این بار زیر ذره بین قرار دارد به خوبی توانست جایگاه ادبی دومین کتاب خود را یک پله ارتقا دهد و جایگاه خود را به عنوان یک نویسنده صاحب سبک محکم کند. اگرچه کتاب هرس موفقیتهای چشمگیر پاییز آخرین فصل سال است را به دنبال نداشت اما از لحاظ ساختار و نوشتار اثری متفاوت و قوی به شمار میآید که میتواند مخاطبان سختگیر را نیز راضی کند.
یکی از جالبترین نکات در مورد نسیم مرعشی رشته تحصیلی اوست که کاملا با ادبیات بیگانه است. او دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه علم و صنعت است. در واقع او یکی از موفقترین نویسندگان مهندس معاصر ایران است.
نسیم مرعشی یک نویسنده دهه شصتی است که توانایی زیادی در شخصیت پردازی و پرداختن به جزئیات آنها دارد به گونهای که مخاطب میتواند به راحتی آن را درک کند و به همذات پنداری با آنها بپردازد. در واقع میتوان گفت که او به خوبی با رگ خواب مخاطبان خود آشناست و میداند از چه و چطور بنویسد تا مخاطب ساعتها کتاب خود را زمین نگذارد و به مطالعه ادامه دهد.
اگرچه برخی از منتقدان آثار او را عامه پسند دانسته اند اما با موشکافی داستانهای او میتوان این انتقادها را نابجا دانست. نسیم مرعشی قلم روان و بی تکلفی دارد و داستانهایش را از میان دغدغههای مردم و مشکلات جامعه انتخاب میکند. داستانهای او خطی نیستند و در زمانهای مختلف رخ میدهد. گاه از زمان حال میگوید و گاهی به گذشته عقب گرد میکند با این حال مخاطب را گمراه نمیکند. این سبک روایت اثر او را شاخص کرده است. همچنینن او مخاطب را تا آخرین صفحات کتاب کنجکاو نگه میدارد و در جریان داستان به ابعاد مختلف شخصیت هر یک از نقشهای اصلی میپردازد و به تدریج آنها را کامل میکند. یکی دیگر از ویژگیهای قلم مرعشی قدرت فضاسازی اوست که به خوبی میتواند داستان را در ذهن خواننده به تصویر بکشد و او را به جغرافیایی ببرد داستان در آن رخ میدهد.
نسیم مرعشی در کنار روزنامهنگاری و نویسندگی، فیلمنامه نویسی را نیز در کارنامه خود دارد. اولین تجربه او در زمینه با مرتضی فرشباف رقم خورد که این اثر با نام فیلم سینمایی بهمن در سال 1394 به اکران درآمد.