

کتاب آسمان لندن زیاده میبارد
لندن به روایت مسافران دوره قاجار
نسخه الکترونیک کتاب آسمان لندن زیاده میبارد به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
معرفی کامل کتاب آسمان لندن زیاده میبارد را رایگان بشنوید
نقد و بررسی کتاب آسمان لندن زیاده میبارد
درباره کتاب آسمان لندن زیاده میبارد
کتاب «آسمان لندن زیاده میبارد» نوشتهی «علیاکبر شيروانی» سال 1396 منتشر شد. این کتاب روایت مسافران قاجاری به کشور انگلستان در صدسال پیش است. این مسافران از درباریان و مردم طبقهی بالا جامعه هستند که در آن دوره به دلیل رونق وسایل حملونقل سفر توانستد به کشورهای دیگر ازجمله روسیه و اروپا سفر کنند. این مسافرها در این سفر با زبان و فرهنگ جدید آشنا میشوند و تصویرشان از شهر شلوغ و بارانی لندن را در کتاب «آسمان لندن زیاده میبارد» روایت میکنند.
کتاب «آسمان لندن زیاده میبارد» به مجموعهی «تماشای شهر» تعلق دارد که به همت «علیاکبر شيروانی» و نشر اطراف منتشر شده است. این مجموعه روایت مسافران حکومت قاجار ایران از کشورهای مختلف ازجمله روسیه، هندوستان و انگلستان است که با زبانی شیوا و خواندنی به نگارش درآمدهاند. کتابهای دیگر این مجموعه عبارتاند از سنپترزبورگ موزیکانچی دارد»، «پاریس از دور نمایان شد»، «بمبئی رقص الوان است» و «قهوهی استانبول نیکو میسوزد» که نسخهی الکترونیک و صوتی آنها هم در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.
«علیاکبر شيروانی» نویسندهی این مجموعه در ارتباط با سفر گذشتگانمان و تاثیر آن بر زندگی ما در این زمانه گفته است: «سفر به شهرهای دور و دیریاب برای گذشتگان جذابتر بود تا شهرهای نزدیک و زودیاب، ما نیز چنینیم. اما تلخ یا شیرین، بدانیم یا ندانیم همچنان در سایهی خیال آنها زیست و سفر میکنیم و آنها بعضیشان در سایهی خیال دورتری بودند و بعضی خود خیال آفرین. خیال آمیخته با حقیقتی که در سفرنامههای دوران قدیم میبینیم راههای اصلی سفرهای امروزی را میسازد، خیالی که دربارهی پاریس، استانبول، لندن، سنپترزبورگ و بمبئی داریم رگههای آشکاری از خیالهای گذشتگان دارد.»
«علیاکبر شيروانی» نویسندهی این اثر متولد سال 1360 است و از زمان دانشجویی نوشتن را آغاز کرده است و در حال حاضر با چندین مجله و روزنامه همکاری دارد. او کتاب «آسمان لندن زیاده میبارد» را در یازده روایت زیر به نگارش درآورده است:
- بوی آدمیت و نیک ذاتی، میرزا صالح
- دختران زیبا با پسران رعنا، میرزا فتاح خان
- خانمهای اعیان و اشراف/حاجی پیرزاده
- لباسهای درخشندهی مشعشع/ ناصرالدینشاه
- دعوای تپانچه، رضا قلی میرزا
- منسوب به فراماسیون، ابوطالب خان
- مثل دنبالهی بادبادک، مظفرالدین شاه
- از رسیده و نارس، حاج سیاح
- اعلیحضرت اقدس همایون، عمادالسلطنه
- خواب بر خیل خیال/ ابوالحسن خان
- آقا کوچولو و خانم موچولو، صحافباشی
مطالعهی کتابهای مجموعهی «تماشای شهر» به دوستداران سفر و علاقهمندان به آثار تاریخی توصیه میشود. نسخهی الکترونیک کتاب «آسمان لندن زیاده میبارد» در همین صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. کتابهای دیگر این مجموعه نیز در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود هستند.
در بخشی از کتاب آسمان لندن زیاده میبارد میخوانیم
در لندن یک نفر حاکم ویا کلانتر هست که او را لاردمیار میگویند. شغل او این که در هر سال یک نفر باید کلانتر لندن بوده، بعد از انقضاء یک سال مجموع مردم در مکانی جمعیت کرده؛ ده نفریا بیشتر یا کمتر اسامی خود را نوشته که به منصب مزبور رسند و بعد از آن اهالی شهر هر کس آمده، اقرار نام خود را نوشته که فلان شخص را من انتخاب میکنم که لاردمیار شود و دیگری یک نفر دیگر را الی پانزده روز بعد از انقضاء روز مزبور. هریک از آنها که مردم مایل به کلانتری او بوده، او را به منصب لاردمیاری منصوب میکنند و احدی از ارکان دولت را مدخلیت به انتخاب شخص مزبور نیست، مطلقاً اهالی شهر او را اختیار میکنند. بعد از اختیار آن درنهایت احترام او را و زن او را به خانهی بزرگی که آن را منش هاوس مینامند برده و خانهی ملوکانهای است. بعد از چندی لاردمیار مزبور مهمانی به اهالی شهر داده و برخی اوقات سه هزار نفر و بعضیاوقات چهار هزار نفر در سال قبل از آنجا از هر قبیل مردم کسبه در آنجا میروند و هرجومرجی در آنجا میشود. بنده را میل به این آمده که طریق مهمانی او را دیده، شرحی به لاردمیار مزبور نوشته، رخصت نامه به جهت بنده به همراه نوکر خود فرستاده و بنده در لباس انگریزی به آنجا رفته، نه کسی بنده را شناخته و بنده هم سه ساعت در آنجا ماندم. گاهی به دیدن رقص زنان و مردمان رفته و دمی به تماشای اشخاصی که از برای پارچهی نانوآب لیمو و فقاعی انواع سعی نموده و از کثرت هجوم مردم در بالای یکدیگر ريخته متوجه شده و بعد مراجعت کردم. اخراجات یک سال لاردمیار مزبور زياده از بیست هزار تومان میشود. این اخراجات را محض، از برای این میکنند. هر که تنها یک سال او را لارد نامند و جمعیتی به هم رسانده، بعد از انقضاء سال ایضاً دیگری را به منصب کلانتری اختیار و لاردمیار سایق مسمی به مستر فلان و یا آقا فلان اسم سابق خود میگردد- به جز لاردمیار، بیستوشش نفر دیگر. در لندن بیستوشش محله است و هر کدام از محلهی مزبوریک نفر اولدرمن به کدخدایی آن محله مشغول و شغل آنها این که هر کس خلاف قاعده کند کدخدای مزبور را اطلاع داده و به اطلاع او، شخص مقصر مزیور را به زندان فرستاده که بعد از آن قضات به تقصیر او رسند و موافق تقصیر او، او را تنبیه کنند.
در لندن هجده زندان در محلات ساختهاند که هر کدام ارباب مقصرین و خونیان و دزدان و طاغیان قرضداران را به اطلاع کدخدایان به زندانهای مزبور فرستاده که بعد قضات شهر آنها را به محکمهی شرع آورده، امر آنها را رسیده و هر کس را موافق تقصیر او سیاست کنند.
نظرات کاربران درباره کتاب آسمان لندن زیاده میبارد