حضور در لحظهی حال و حس کردن لحظه به لحظهی زندگی چنان اهمیت بالایی در خودشناسی و زندگی بهتر دارد، که هرکس برای داشتن یک زندگی شگفتانگیز در مرحلهی اول باید بتواند به لحظهی حال قدم بگذارد. این کار با شناخت ویژگیهای مختلف شخصیتی و دنیایی فراتر از درون ما، امکانپذیر است. کتاب نیروی حال معروفترین اثر اکهارت تله از جمله کتابهای مطرح در کمک به افرادی است که که میخواهند به درک و شناخت نیروی حال برسند. این قدرت ذهن ماست که با حضور در لحظهی حال میتواند به آرامشی مطلق دست پیدا کند. خواندن کتاب نیروی حال هر خوانندهای را به کشف شگفتی و قدرت لحظهی حال میرساند.
برای اکثر افراد، این موضوع پیش آمده که مسئلهای باعث درگیری افکارشان شود به طوری که فرد نتواند از لحظه حال لذت ببرد و مدام به گذشته یا آینده فکر کند. تمام آن چیزی که اکهارت تله (Eckhart Tolle) سعی میکند در این کتاب به مخاطبان خود بیاموزد، این است که چطور در لحظهی حال زندگی کنند. اکهارت تله معتقد است که کتاب تمرین نیروی حال عصارهی آموزههای او است. او در این کتاب کوشیده تا آموزههایش را در ظرف کلمات بریزد و آنها را با همهی مخاطبانش در هر گروه سنی در میان بگذارد. کتاب تمرین نیروی حال حاصل تلاش ده سالهی نویسندهاش و عصارهی تجربیات اوست. به عقیدهی اکهارت تله، این ذهن افراد است که آنها را در زنجیر افکار منفی نسبت به گذشته و آینده حبس کرده است و زمانی است که فرد به دلیل اتفاقات پیش آمده شروع به قضاوت کردن نسبت به آینده میکند و مضطرب و نگران میشود. ذهن انسان در این مواقع، نگرانیها و هیجانات منفی زیادی را تجربه میکند و تنها چیزی که به آن اهمیت نمیدهد زمان حال است: «هوایی را که به درون بدن تو وارد و خارج میشود احساس کن. لحظهی حال تنها واقعیتی است که باید با آن مواجه شوی، تو همواره با لحظهی حال طرف هستی، نه آینده، تو هرگز با آینده طرف نمیشوی».
اکهارت تله در این کتاب میگوید که هیچوقت آیندهای در کار نخواهد بود و آن چیزی که از آن به عنوان آینده نامگذاری میشود، همان لحظههایی است که همین حالا در حال سپری شدن است. این لحظههای حال که در بیشتر اوقات قربانی گذشته و آینده میشوند، حقیقیترین راه رسیدن انسانها به خوشبختی و آرامش درونی است.
اکهارت تله در کتاب تمرین نیروی حال در سه بخش «دستیابی به نیروی حال»، «رابطه،تمرین معنوی» و «پذیرش و تسلیم» به خوانندگانش یگانه راه حل رهایی از مشکلات یعنی حضور در لحظه را میآموزد.
بخش اول کتاب دربارهی آگاهی است. به باور تله هرگاه آگاهی به بیرون از آدمی معطوف باشد، جهان برایش تداعی میشود و هرگاه این آگاهی را به درونش هدایت کند، ذات خود را درک میکند. او در فصل اول این بخش «روشنبینی» را راهی برای رها کردن خود از ذهن و رسیدن به آزادی حقیقی میداند. اکهارت تله در فصل دوم یعنی «منشا ترس» شرح میدهد که تا زمانی که خود را با ذهن برابر بدانیم، نفس با طبیعت توهمی خود زندگی ما را اداره میکند. نفس بسیار آسیبپذیر است و همواره خود را در خطر میبیند.
فصل «ورود به حال» دربارهی گونهای دیگر از دانستن در بیزمانی است. تله در فصل «زدودن ناآگاهی» خواننده را قانع میکند که هرچه آگاهی بیشتری به زندگی وارد کنیم، منفیگرایی، خشونت و ناسازگاری نمیتواند نیروی حضور ما را مخدوش کند. «زیبایی در سکون حضور میشکفد» فصل آخر این بخش است که تله آرام گرفتن ذهن را باعث هشیاری آن در درک زیباییها میداند.
در بخش دوم کتاب تمرین نیروی حال، اثر آکهارت تله عشق را حالتی از وجود معرفی میکند که در اعماق وجود ریشه دارد. نه ما میتوانیم عشق را از دست دهیم و نه عشق میتواند ما را ترک کند. فصل ششم «زدودن بدن دردمند» منبع دردهای آدمی را بررسی میکند و بخش بزرگی از آن را در اختیار نداشتن بر ذهن و مقاومت ناآگاهانه مقابل اتفاقها و مشکلات میداند. «از روابط معتادگونه تا روابط روشنبینانه» دربارهی ناقص بودن همهی روابطی است که هنوز به ارتعاش آگاهی حضور دست نیافتهاند.
بخش سوم کتاب تمرین نیروی حال «پذیرش و تسلیم» نام دارد و چگونگی شکلگیری احساس آرامشی ژرف در وجود را شرح میدهد. «پذیرش حال» فصل هشتم کتاب دربارهی روانشدگی در جریان زندگی است. به باور تله نگاه کردن به گیاهان و حیوانات، پذیرش آنچه هست و تسلیم به حال را به ما میآموزد. در فصل «تبدیل بیماری به روشنبینی» میآموزیم که از آنجاییکه در حال هیچ مسئلهای وجود ندارد، بیماری نیز وجود ندارد. بیماری هیچ ربطی به واقعیت وجود ما ندارد. تله باور دارد که با گشودن قلمروی وجود که توسط ذهن پوشیده شده است، آرامش، سکون و نشاطی عظیم در درونمان به وجود میآید.
اِکهارت تُلِه که اسم او در فارسی اکهارت تول هم نوشته و خطاب میشود؛ نویسندهی کتابهای تمرین نیروی حال، «سکون سخن میگوید» و «زمینی نو» (جهانی نو) است که در سال ۱۹۴۸ در کشور آلمان متولد شد. تله دوران کودکی شادی داشت. اما بعد از طلاق والدینش، کم کم دچار مشکلاتی شد. آکهارت تله تا چندین سال در شرایطی پر از اضطراب و تشویش زندگی کرد، شرایطی که امکان داشت هر کسی را در آن وضعیت مجبور به خودکشی کند. تله در دانشگاه لندن در رشتههای فلسفه، ادبیات و روانشناسی فارغ التحصیل شد و تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه اکسفورد ادامه داد. همچنین در سال ۲۰۱۱ تله به عنوان تاثیرگذارترین شخصیت معنوی جهان معرفی شد. او هم اکنون در کانادا ساکن است و به نویسندگی و آموزش معنوی مشغول است.
اکهارت تله در فاصلهی چهار سال دو کتاب نوشت. اولین کتاب او « نیروی حال» (The Power of Now) نام داشت. او این کتاب را در بیست و نه سالگی و تحت تاثیر خوابی آشفته نوشت. تاثیر این رویای کابوسوار به حدی بود که بی میلی تله به زندگی را تبدیل به اشتیاقی وصف ناپذیر کرد. اکهارت تله در کتاب «نیروی حال» معنای لحظه و اکنون را با لحنی اسرار آمیز برای خواننده شرح میدهد و دید خواننده را دربارهی در لحظه زندگی کردن تغییر میدهد. این کتاب که تاکنون به بیش از 30 زبان دنیا از جمله زبان فارسی ترجمه شده است؛ با ترجمهی هنگامه آذرمی در فیدیبو موجود است.
چهار سال بعد از انتشار و موفقیت آنی کتاب «نیروی حال»، اکهارت تله نامههای زیادی از خوانندگان دریافت کرد. آنها در این نامهها از تله میخواستند که راهکارهای عملی و کاربردی برای زیستن در لحظه به آنها بدهد. این امر انگیزهی اصلی تله برای نوشتن کتاب تمرین نیروی حال شد.
توصیههای اکهارت تله در کتاب تمرین نیروی حال آنقدر کارآمد بودند که مترجمین زیادی برای ترجمه این اثر به زبانهای مختلف تلاش کردند. چهار مترجم توانا، تاکنون کتاب تمرین نیروی حال را به فارسی ترجمه کردهاند. نسخهای که در فیدیبو بررسی میکنیم، تمرین نیروی حال ترجمهی «فرناز فرود» است که انتشارات کِلک آزادگان آن را منتظر کرده است.
علاوه بر نسخهی الکترونیک و فیزیکی کتاب تمرین نیروی حال، نسخه صوتی این کتاب هم با صدای نیما رئیسی توسط نوین کتاب گویا منتشر شده است. «فاطمه مشایخی» ترجمهی تخصصی این کتاب را طوری انجام داده است که برای ضبط مناسب باشد.
انتشارات کلک آزادگان کتابهای دیگر اکهارت تله را با عنوانهای «زمینی نو»، «سکون سخن میگوید» منتشر کرده است. مترجمهای این دو کتاب به ترتیب «هنگامه آذرمی» و «فرناز فرود» هستند.
نسخهی الکترونیکی و پی دی اف pdf همهی این کتابها را میتوانید از فیدیبو خریداری کنید. کتاب صوتی کتاب «زمینی نو» با صدای مسیحا برزگر هم در فدیبو برای دانلود موجود است.
اگر شما در روابط خود هم عشق و هم متضاد آن یعنی حمله، خشونت عاطفی و مانند این ها را تجربه میکنید، به احتمال زیاد، وابستگی نفسانی و چسبیدن معتادگونه را با عشق اشتباه گرفتهاید. نمیتوان یار خود را یک لحظه دوست داشت و لحظه بعد به او حمله کرد. عشق حقیقی هیچ متضادی ندارد. اگر«عشق» شما متضادی دارد، پس عشق نیست، بلکه یک نیاز نفسانی شدید به درک عمیق تر و کامل تر از خود است؛ نیازی که فرد مقابل به طور موقت برآورده میسازد. این احساسی است که نفس، جایگزین رهایی میکند و برای مدتی کوتاه تقريبا همان احساس رهایی را به شخص میدهد.
اما هنگامی فرا میرسد که یار شما به گونهای رفتار میکند که نیازهایتان یا بهتر بگویم، نیازهای نفستان را برآورده نمیسازد. در این زمان احساس ترس، درد و کمبود که اجزای جداییناپذیر آگاهی نفسانی هستند و توسط «رابطه عاشقانه» پوشیده شده بودند، دوباره ظاهر میشوند. هر اعتیادی ناشی از این است که فرد از رویارویی با درد و گذر از آن امتناع میکند. هر اعتیادی با درد آغاز میشود و با درد پایان میگیرد. به هر ماده ای که معتاد باشید، خواه غذا، خواه دارو یا مسکنهای قانونی یا یک فرد، شما در عمل از چیزی یا شخصی استفاده میکنید تا درد خود را بپوشانید.
چه تنها زندگی کنید، چه شریکی در زندگی داشته باشید، راه حل این است : حاضر بودن و تقویت خود از طریق توجه هرچه عمیقتر برحال. برای شکوفایی عشق باید درخشش حضور در شما به اندازهای نیرومند باشد که تحت تسلط فکرکننده یا بدن دردمند قرار نگیرید و آنها را خود نپندارید. شناخت خود به عنوان وجود ورای فکرکننده، آرامش و سکون پشت همهمه، عشق و شادی پشت درد، رهایی، رستگاری و روشن بینی را به همراه دارد.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 315.۱۱ مگابایت |
مدت زمان | ۰۵:۴۰:۵۷ |
نویسنده | اکهارت تول |
مترجم | فاطمه مشایخی |
راوی | نیما رئیسی |
ناشر | نوین کتاب |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۶/۰۳/۰۸ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
از مدیریت فیدیبو خواهشمندیم تعداد مطالعه کنندگان هر کتاب، ده کتاب برتر هر ماه به انتخاب خوانندگان و کتاب برتر سال از نظر دوستان گرامی و ایجاد پروفایل برای نویسندگان و معرفی و دنبال کردن آن ها توسط اعضای فیدیبو را به اپلیکیشن فیدیبو اضافه کند. با لایک و پخش این نظر این پیشنهاد را تایید کنید.
منبع :تبیان یکی از کسانی که چند سالی است کتابهایش در ایران ترجمه شده و به عنوان رهبر معنوی به نسل جوان معرفی شده، اکهارت توله است. اندیشه اکهارت توله از سال ۱۳۸۱ (۱۰ سال پیش) در ایران مطرح شد و پارهای از کتابهایش چند ترجمه خوردند به گونهای که مهمترین کتاب اکهارت توله، کتاب نیروی حال (The power of now: a guide to spiritual enlightenment,)، پانزده ترجمه به زبان فارسی دارد که بعضی از آنها تجدید چاپ شدهاند. همین طور کتاب زمینی نو (A new earth : awakening to your life's purpose) که سهم بزرگی در نشر اندیشههای اکهارت توله داشته است شانزده ترجمه به زبان فارسی دارد. به گزارش «نیویورک تایمز» این کتاب پرفروش تاکنون به ۳۳ زبان دنیا ترجمه شده است. طبق گزارش پارهای از مراکز نظر سنجی، اکهارت توله در میان صد رهبر معنوی زندة جهان رتبه اوّل را دارد.( www.amazon.com/Eckhart-Tolle/e/B۰۰۱H۶GZ۵K) اما این فرد به ظاهر معنوی اندیشههایی آسیبزا دارد که برای افراد خداخواه تهدید محسوب میشود و در نتیجه برای بهداشت معنوی جامعه نوعی ویروس روحی قلمداد میگردد. شناخت واژهها در آثار اکهارت توله پارهای از مفاهیم در نوشتههای اکهارت توله وجود دارند که تفسیر وی از آنها، با تفسیرهای دینی تفاوت دارند. کسی که قصد دارد تبیین دقیق این مفاهیم را در اندیشه اکهارت جویا شود، باید تعریف هر واژه را از متون و گفتههای او جستوجو کند و معانی آنها را از زبان خود او بشنود. اگرچه پیشداوری، یکی از موانع فهم صحیح اندیشة دیگران است، آنچه که از پیشداوری آسیبزاتر است، تحمیل کردن ذهنیت خویش بر واژههایی است که نویسنده و گوینده از آنها مراد دیگری دارد. تحمیلِ ذهنیت همیشه ناشی از تعصّب نیست؛ بلکه ممکن است ناشی از انگیزه خوب باشد. چنین تحمیلی غالباً در جایی اتفاق میافتد که نگاه خواننده متعالی است و از نویسنده هم انتظار عرضة پیامی غنی را دارد؛ به همین علت حتی اگر نگارنده تفسیری متعالی از مفاهیم عرضه نکرده باشد، باز خوانندة اثر، مفاهیم را چنان میفهمد که انتظار داشته، نه چنان که گوینده اراده کرده است. بسیاری از مفاهیمی که در متون دینی، معانی متعالی و الاهی دارند، در اندیشه اکهارت با رویکردی انسانمحورانه معنا گشتهاند. نباید فریب ظاهر کلمات را خورد. بعضی از واژهها که در دین مقدس اسلام معنای متعالی دارند در آثار اکهارت توله تکرار شدهاند. از این رو لازم است نظام فکری این افراد را رصد نمود و نگرشهای بنیادین آنها را شناخت. کلمهای مانند بخشش که در متون اخلاقی اسلام کاملا توحید محورانه معنا میشوند و باعث ارتباط بیشتر انسانها با خالق هستی میگردند در اندیشههای اکهارتتوله انسان محورانه و زمینی بکار رفتهاند و حتی باعث ندیدن مشکلات روانی بشر ماشینی در غرب شده و به استمرار نظام سلطه کمک میکند تعالی زدایی از مفاهیم معنوی یکی از مفاهیم مطرح شده در آثار اکهارت، کلمه «بخشش» است. در متون اسلامی، مفهوم بخشش در عرصه حیاتِ جمعی و تعامل با افراد در اجتماع وارد شده و به معنای صَرف نظر کردن از حقّ معنوی و مالی خود و یا سهیم نمودن دیگران در امکانات شخصی است. این گونه بخشش در متون دینی، در صورتی فضیلت اخلاقی محسوب میشود که با قصد خیر رساندن به دیگران و کسب رضایت خدا انجام شده باشد.(انسان کامل، مرتضی مطهری، انتشارات صدرا، ۱۳۷۶، ص ۳۰۱) واژه بخشش در کلمات اکهارت به معنی چشم پوشی از داشتههای خویش و شریک کردن دیگران در داراییهای خود نیست، بلکه به معنی چشم پوشی از نگرانیها و گذشتن از خود است؛ به عبارت دیگر بخشش در نظام اندیشه اکهارت ، نه با سرگذشت دیگران پیوند میخورد، نه با انگیزة ورود به عالم معنا و کسب فضیلت اخلاقی انجام میشود؛ یعنی نه خدا در آن به چشم میخورد و نه رسالت اجتماعی در آن دیده میشود. در اندیشه اکهارت توله، آدمی فقط، باید به مطالبهگری بپردازد و البته مدیون و گناهکار دیدنِ خویش با اصالت لذت نمیسازد؛ به همین دلیل، آدمی که خودش را مدیون ببیند، غیر از اینکه جایگاه خود را پایین آورده، کامجویی و بهرهوری چندانی هم از مواهب موجود نمیبرد و هر کس که لب به شِکوه باز کند، خود را از کامیابی محروم کرده است. اکهارت این مطلب را این گونه بیان میکند: بخشش به این معناست که شِکوه و شکایت را کنار بگذاری و از شرّ اندوه خلاص شوی. بخشش هنگامی اتفاق میافتد که بفهمی شکوه و شکایت تو چیزی را عوض نمیکند، جز آنکه احساسی از یک خود دروغین را فربهتر کند. بخشش، یعنی مقاومت نکردن در برابر زندگی؛ یعنی اجازه دادن به زندگی که در تو زندگی کند. در مقابل بخشش، چه چیزی قرار دارد؟ درد و رنج، جریانی حقیر از انرژی حیاتی و در بسیاری از موارد بیماری جسمی.( نیروی حال، ص ۱۸۶) یکی از مفاهیم مطرح شده در آثار اکهارت، کلمه «بخشش» است. در متون اسلامی، مفهوم بخشش در عرصة حیاتِ جمعی و تعامل با افراد در اجتماع وارد شده و به معنای صَرف نظر کردن از حقّ معنوی و مالی خود و یا سهیم نمودن دیگران در امکانات شخصی است. این گونه بخشش در متون دینی، در صورتی فضیلت اخلاقی محسوب میشود که با قصد خیر رساندن به دیگران و کسب رضایت خدا انجام شده باشد نتیجه این که در کلمات اکهارت، «بخشش» در مقابل «کینه توزی» و یا «خساست» نیست، بلکه در مقابل «ندامت» است. بخششی که اکهارت به آن دعوت میکند، درحقیقت دعوت به سرپوش گذاشتن بر وجدان اخلاقی است؛ یعنی چراغی به نام «عذاب وجدان» که ممکن است سوسوی آن در نهایت، آدمی را به خالقش پیوند دهد و راه بستة انسان مدرن به عالم معنا را باز کند، در مکتب اکهارت، ضدّ ارزش است و مدفون کردن آن، ارزش معرفی میشود! اکهارت از دیگران میخواهد گله وشکایت را کنار بگذارند و انسانهای قانع و سر به راهی باشند و اجازه دهند که تمدن غرب به کار خود ادامه دهد. بهراستی معنویتی که با انکار مشکلات روانی انسان مدرن آغاز میشود، شناختش از نیازهای روحی آدمی چه میزان درست خواهد بود؟ فهمش از ساحتهای وجودی انسان چهقدر قابل اعتماد خواهد بود؟ در نهایت راهکارهایی که برای درمان پیشنهاد میدهد، چه میزان واقعبینانه و کارآمد خواهد بود؟ جمع بندی: نباید فریب ظاهر کلمات را خورد. بعضی از واژهها که در دین مقدس اسلام معنای متعالی دارند در آثار اکهارت توله تکرار شدهاند. از این رو لازم است نظام فکری این افراد را رصد نمود و نگرشهای بنیادین آنها را شناخت. کلمهای مانند بخشش که در متون اخلاقی اسلام کاملا توحید محورانه معنا میشوند و باعث ارتباط بیشتر انسانها با خالق هستی میگردند در اندیشههای اکهارتتوله انسان محورانه و زمینی بکار رفتهاند و حتی باعث ندیدن مشکلات روانی بشر ماشینی در غرب شده و به استمرار نظام سلطه کمک میکند. حمزه شریفی دوست بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان
فیدیلو عزیز وقتی نمونه رو دان میکنیم انتظار داریم قسمتی از کتاب بصورت معرفی ارائه بشه،نه اینکه نصف وویس بیوگرافی نویسنده باشه نصف دیگش موسیقی. آخه چقدر از ایرانی بودن خودمون بنالیم
واقعا عالیه ...بخصوص با صدای نیما رئیسی عزیز...حتما پیشنهاد میکنم گوش کنید
امروز دو بار رفتم کرج و اومدم برا اولین بار تو مسیر بجا اهنگ با هدست به فیدیبو گوش کردم اینکه یه کتاب خوندم بکنار مسیرو نفهمیدم مرسی فیدیبو #بیشتربگوشیم
این کتاب فوق العاده است و سالهاست زندگی منو به طرز شگفت انگیزی تغییر داده. پیسنهاد میکنم نسخه متنیش رو هم بخونید و اگر ازش خوشتون اومد کتاب "نیروی حال" از همین نویسنده که در واقع مشروحتر و توضیحیتره رو هم مطالعه کنید. کتاب "زمین نو" هم از این نویسنده است که در تمام دنیا سالهاست جزو پرفروشترینهاست.
To be honest i have listened to many audio books in english but they never make me enjoy as much as Farsi audibooks. You guys are amazing
گندشو دراوردید انقدر آهنگ پخش کردید!!!! اگه بخوایم آهنگ گوش کنیم خودمون داریم نیاز به شما نداریم که! کم کنید آهنگارو
من کتاب نیروی حال این نویسنده رو دارم ولی وقت نکردم بخونم تو پیشگفتار گفت اگه اول اینو بخونید کمک میکنه اون رو بهتر درک کنید ممنون که کتاب صوتیش رو به رایگان قرار دادید کلا کتاب صوتی گوش دادن چیز دیگه ایه به نظرم تو حافظه بهتر میمونه و بهتر میشینه من کتاب مسخ کافکا رو به صورت صوتی چند سال پیش گوش دادم هنوز که هنوزه کلش رو جز به جز یادمه با اینکه فقط همون یک بار گوش دادم در کل به همه پیشنهاد میکنم گوش بدن این کتابو هم اینکه بخونن هم این هم نیروی حال
کاش ۱۰ سال پیش این کتاب را خوانده بودم راوی عالی مطالبش حرف نداره با آهنگهای دلنواز اگه دنبال آرامش هستین این کتاب را توصیه می کنم