0
امکان مطالعه در اپلیکیشن فیدیبو
دانلود
کتاب  ما همه باید فمینیست باشیم نشر انتشارات کتاب کوله‌پشتی

کتاب ما همه باید فمینیست باشیم نشر انتشارات کتاب کوله‌پشتی

کتاب متنی
فیدی‌پلاس
درباره ما همه باید فمینیست باشیم

نقد و بررسی کتاب ما همه باید فمینیست باشیم

کتاب ما همه باید فمینیست باشیم نوشته چیماماندا انگوزی آدیشی، نویسنده برجسته نیجریه‌ای، اثری درخشان و تامل‌برانگیز است که به بررسی ریشه‌های نابرابری جنسیتی در جامعه و ارائه چشم‌اندازی روشن از جهانی عادلانه‌تر می‌پردازد. آدیشی در این کتاب با لحنی صریح، به چالش‌های پیش روی زنان در جوامع مختلف، از جمله کلیشه‌های جنسیتی، تبعیض در فرصت‌های شغلی و آموزشی، و خشونت علیه زنان می‌پردازد. او با ظرافت، نقاب‌های فرهنگی که بر نابرابری‌ها پوشیده شده‌اند را کنار می‌زند و خواننده را به سفری در اعماق ذهن و تجربه زنان در دنیایی که هنوز تحت سلطه مردسالاری است، می‌برد. آدیشی با تاکید بر اینکه فمینیسم به معنای دشمنی با مردان نیست، بلکه خواهان برابری حقوق و فرصت‌ها برای تمامی انسان‌ها فارغ از جنسیت است، خواننده را به چالش می‌کشد تا در باورها و تعصبات خود تجدید نظر کند. ما همه باید فمینیست باشیم فراتر از یک کتاب صرف، یک جنبش فکری و اجتماعی است. این کتاب دریچه‌ای نو به سوی جهانی عاری از تبعیض جنسیتی می‌گشاید و خواننده را به همبستگی و تلاش برای ساختن جامعه‌ای عادلانه‌تر دعوت می‌کند. اگر شما هم به خواندن کتاب‌های علوم اجتماعی حوزه جامعه‌شناسی علاقه دارید حتما به دسته‌بندی جامعه‌شناسی فیدیبو سر بزنید.


چیماماندا انگوزی آدیشی، بانوی صدای رسای برابری

چیماماندا انگوزی آدیشی در نیجریه متولد شد. آثارش در دفاتر نشر متفاوتی مثل «نیویورکر»، «گرانتا»، «او هنری»، «پرایز استوریز»، «فاینانشیال تایمز» و «زوئتروپ» به چاپ رسیده است. او نویسنده‌ی رمان «ختمی ارغوانی» است، کتابی که برنده‌ی جایزه‌ی نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع شد و همچنین برنده جایزه‌ی هورستون/رایت شد و کتاب «نیمی از خورشید زرد» که برنده‌ی «جایزه‌ی پرتقال» و همچنین نامزد برنده‌ی کتاب بین‌المللی از سوی منتقدان و کتاب قابل تقدیر نیویورک تایمز شد.آثار او به سی زبان در دنیا ترجمه شده است و کتاب «آمریکانا» او برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی از نگاه منتقدان و از نظر نیویورک تایمز، واشنگتن پست، شیکاگو تریبون و اینترتینمنت ویکلی به عنوان بهترین کتاب سال انتخاب شد و مجموعه‌ی داستان «چیزی به دورگردن تو» توانست جایزه‌ی نقدی مک‌آرتور را به خود اختصاص دهد.

جهت مشاهده سایر آثار چیماماندا انگوزی آدیشی کلیک کنید.


چرا کتاب ما همه باید فمینیست باشیم را بخوانیم

آدیشی در این کتاب، تصویری جامع و فراگیر از فمینیسم ارائه می‌دهد که فراتر از کلیشه‌های رایج در مورد این جنبش فکری و اجتماعی است. نویسنده با ظرافت و هوشمندی، نابرابری‌های ریشه‌دار در جوامع مختلف را به چالش می‌کشد. این کتاب با لحنی صمیمی و داستانی جذاب نوشته شده است که آن را برای مخاطبان با هر سطح آشنایی با مباحث فمینیستی قابل فهم و لذت‌بخش می‌کند. آدیشی با استفاده از مثال‌هایی از زندگی روزمره، تجربیات شخصی و داستان‌هایی از سراسر جهان، مفاهیم پیچیده را به زبانی ساده و قابل درک بیان می‌کند و خواننده را به گفتگوی درونی با خود و پیرامونش ترغیب می‌کند. ما همه باید فمینیست باشیم صرفاً به بازخوانی مشکلات زنان اکتفا نمی‌کند، بلکه خواننده را به چالش می‌کشد تا در باورها و تعصبات خود تجدید نظر کند و به دنبال راه‌هایی برای ساختن جامعه‌ای عادلانه‌تر باشد. این کتاب دریچه‌ای نو به سوی جهانی عاری از تبعیض جنسیتی می‌گشاید و خواننده را به همبستگی و تلاش برای این هدف دعوت می‌کند. ما همه باید فمینیست باشیم کتابی ضروری برای تمام کسانی است که به دنبال دنیایی عادلانه‌تر و انسانی‌تر هستند. این کتاب به ویژه برای زنان و مردانی که خواهان درک عمیق‌تر از مسائل مربوط به جنسیت و برابری هستند، و همچنین برای نوجوانان و جوانانی که در حال شکل‌گیری هویت و جهان‌بینی خود هستند، مفید و آموزنده خواهد بود.


در بخشی از کتاب ما همه باید فمینیست باشیم می‌خوانیم

این کتاب نسخه‌ی اصلاح ‌شده‌ای است از سخنرانی من در دسامبر سال ۲۰۱۲ در «تد اکسوستون» که یک کنفرانس سالانه با محوریت آفریقاست. سخنرانان در زمینه‌های مختلف، مختصری در مورد اهداف و چالش‌های امیدبخش خود در مورد آفریقا و دوستان خود در آنجا صحبت می‌کنند. من می‌بایست سخنرانی متفاوتی نسبت به سال‌های پیش در کنفرانس تد ارائه می‌کردم. عنوان سخنرانی «خطر تک‌صدایی» بود که موضوع آن درباره‌ی این مسئله بود که چطور کلیشه‌ها، افکار ما را محدود کرده و سپس شکل می‌دهند؛ خصوصاً در جایی مثل آفریقا. از نظر من، واژه‌ی «فمینیست» و حتی خودِ ایده‌ی فمینیسم، توسط همین کلیشه‌ها محدود شده است. وقتی برادرم چاکس و بهترین دوستش ایک که هر دو از برگزارکنندگان کنفرانس تد اکسوستون بودند از من مصرانه درخواست سخنرانی کردند، نتوانستم نه بگویم. تصمیم گرفتم در مورد فمینیسم صحبت کنم، زیرا این همان موضوعی است که من احساس خاصی نسبت به آن دارم. شک داشتم که این موضوع یک موضوع عامه‌پسند باشد، اما امیدوار بودم که یک بحث مبتنی بر ضرورت را با هم داشته باشیم. پس همان بعدازظهر که من روی صحنه رفتم حس کردم که در میان جمعی گرم از خانواده‌ای هستم که با مهربانی و توجه، حرف‌های مرا می‌شنوند؛ درست است که در میان آن‌ها یک نفر با من مخالف بود، اما در نهایت و در پایان سخنرانی همه ایستاده مرا تحسین کردند و برایم بهترین‌ها را آرزو نمودند.

اکولوما یکی از بهترین دوستان دوران کودکی من بود. او در خیابان ما زندگی می‌کرد و برای من حکم یک برادر بزرگ‌تر را داشت: مثلاً اگر من از پسری خوشم می‌آمد حتماً نظر اکولوما را می‌پرسیدم. اکولوما پسر بامزه‌ای بود و البته باهوش. همیشه یک جفت پوتین کابویی می‌پوشید که از آن مدل نوک‌تیزها بود. او در دسامبر سال ۲۰۰۵ در یک سانحه‌ی هواپیمایی در نیجریه‌ی جنوبی از دنیا رفت. هنوز هم برای من سخت است که بخواهم احساسم را نسبت به این مسئله در قالب کلمات بیان کنم. اکولوما شخصی بود که من با او بحث می‌کردم، می‌خندیدم و صادقانه با اوحرف می‌زدم. او اولین نفری بود که مرا فمینیست صدا زد.

من حدوداً چهارده ساله بودم. در خانه‌ی آن‌ها بودیم و با همان دانش نصفه نیمه‌ای که از خواندن کتاب‌ها به‌دست‌آورده بودیم در حال بحث و مشاجره بودیم. خوب به یاد نمی‌آورم که این بحث خاص دقیقاً بر سر چه موضوعی بود. فقط به یاد دارم که بحث کردیم و بحث کردیم و ناگهان اکولوما به من نگاهی کرد و گفت: «تو می‌دانی که یک فمینیست هستی؟»


پیشنهادهایی برای دوستداران کتاب ما همه باید فمینیست باشیم

اگر شما هم به خواندن کتاب‌های جامعه‌شناسی علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم حتما کتاب‌های زیر را که در فیدیبو در دسترس هستند، مطالعه کنید.

نظریه های جامعه شناسی به زبان ساده نویسنده بهروز مرادی انتشارات بهمن‌برنا

طراحی پژوهش های اجتماعی نویسنده نورمن بلیکی انتشارات نی

ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی نویسنده جوئل شارون انتشارات نی


دسته‌ها:

شناسنامه

فرمت محتوا
epub
حجم
418.۹۶ کیلوبایت
تعداد صفحات
64 صفحه
زمان تقریبی مطالعه
۰۲:۰۸:۰۰
نویسنده چیماماندا انگوزی آدیشی
مترجممریم طباطبائیها
ناشرانتشارات کتاب کوله‌پشتی
زبان
فارسی
عنوان انگلیسی
We should all be feminists
تاریخ انتشار
۱۳۹۶/۰۲/۱۳
قیمت ارزی
3 دلار
قیمت چاپی
7,500 تومان
مطالعه و دانلود فایل
فقط در فیدیبو
epub
۴۱۸.۹۶ کیلوبایت
۶۴ صفحه

نقد و امتیاز من

بقیه را از نظرت باخبر کن:
دیگران نقد کردند
4.1
از 5
براساس رأی 142 مخاطب
آموزنده 🦉 (2)
آرامش‌بخش 🌱 (1)
5
49 ٪
4
32 ٪
3
7 ٪
2
2 ٪
1
7 ٪
79 نفر این اثر را نقد کرده‌اند.
5

کتاب نسخه اصلاح شده متن سخنرانی نویسنده در کنفرانس سالانه تد با محوریت آفریقاست که به موضوع فمینیسم میپردازه. اگر بخوایم کتاب رو فصل بندی کنیم، در قسمت اول با تعریف سلبی از فمینیسم مواجه می‌شیم. اینکه فمینیسم چی نیست، چه صفتایی به یک فمینیست داده میشه که اشتباه هستن. قسمت بعدی برای بیان کلیشه‌های رایج جامعه در مورد زنان و دختران و به چالش کشیدن اونا با کلیشه برعکس‌هاست. در واقع چیماماندا می‌خواد بگه هروقت با جمله‌ای مثل "دختر که با صدای بلند نمی‌خنده" مواجه شدید، بگید "پسر که با صدای بلند نمی‌خنده" تا به حماقت موجود تو این جمله ها پی ببرید. بخش سوم با تعریف خاطراتی از جامعه مردسالار محل سکونت نویسنده سپری میشه و بعد از این به انتقاد چیماماندا نسبت به نحوه آموزش متفاوت دختران و پسران و هنجارهایی که در ابتدا براشون تعریف میشه می‌رسیم؛ مثل دعوت دخترا به سر به زیر بودن و توسری خوردن و تشویق پسرا به شوخ و شر بودن. قسمت آخر کتاب به سکوت مردان در برابر تمام این نابرابری‌های جنسیتی اشاره می‌کنه که چطور این هنجارهای اشتباه براشون عادی شده و خواسته یا ناخواسته به تقویتش کمک می‌کنن. جزو اون کتاباییه که به همه صرف نظر از هر سلیقه‌ای پیشنهادش می‌کنم. تاثیرگذارترین بخش‌ها برای من کلیشه برعکس و سکوت مردان بود. پ.ن ۱: از ترجمه راضی بودم هرچند که به عنوان یه زبان آموز هیچ وقت نفهمیدم مترجم چجوری به خودش اجازه میده یه صفحه به کتاب اضافه کنه و بنویسه برای علی، یار و همراه همیشگی‌ام 😑

5

آدم همیشه نیاز نیست کتاب چندجلدی یا ۱۰۰۰ صفحه‌ای بخونه که تاثیرش‌و بذاره. وقتی کتاب رو میخونی میفهمی طرز تفکر سنتی‌ای که ما فکر‌ میکنیم فقط تو ایران هست تو خیلی جاهای دیگه است. اینکه یه زن‌ حق انتخاب خیلی چیزا رو نداره، جامعه مرد سالاری، تلاش یک‌ زن برای شاد کردن مرد تو زندگیش، نگاه جامعه به یه زنه تنها و.... این کتاب متن سخنرانی چیماماندا ادیچی در سخنرانی Ted او در سال ٢٠١٢ با موضوع "همه ی ما باید فمینیسم باشیم" است که موج جدیدی از بحث ها را در زمینه ی فمینیسم بوجود آورد. بخشی از کتاب: امروزه ما در یک دنیای کاملا متفاوتی زندگی می کنیم. کسی که برای رهبری کردن مناسب تر است آن کسی نیست که قدرت جسمانی اش بیشتر است.بلکه کسی است که باهوش تر، با دانش تر، خلاق تر و مبدع تر است.و برای هیچ کدام از این خصایص هورمونی وجود ندارد. یک مرد و یک زن می توانند به یک اندازه باهوش، با دانش، مبدع و خلاق باشند. ما به تکامل رسیده ایم.اما نظرات مان در مورد جنسیت هنوز به تکامل نرسیده اند.

4

کتاب جالبی بود اون تیکه ش که گفته بود فرهنگ ازدواج، مالکیت نیس... قشنگ بود و واقعا راست هم میگه یا اینکه فرهنگ رو ما می‌سازیم... اینکه فک کنم از دبستان و پیش دبستانی باید نهایت استفاده رو بکنیم برای بچه ها اگه بخوایم چیزی یادشون بدیم.... و دیگه اینکه اینجور که فهمیدم منظور از فمینیست همون انسانیت و برابری انسان ها از لحاظ انسان بودنه اینکه از لحاظ حقوقی از لحاظ کاری فرقی بین زن و مرد نیس گرچه از لحاظ بیولوژیکی با هم فرق دارن... و از این لحاظ فرق دارن...

5

کتاب کوتاه و روانی بود و به خوبی موضوعات رایج در جوامع در حال توسعه رو روایت می کرد. در واقع کتاب مجموعه ای از تجربیات و دیدگاه های نویسنده در نیجریه هست. البته خیلی از موضوعات برای زنان در ایران هم ملموس هست. پیشنهاد میکنم Traditional gender rules رو سرچ کنید مطالب جالب و ملموسی رو که با محتوای کتاب مرتبط هست می تونید مطالعه کنید. متاسفانه بخشی از این تفکرات پوسیده در جوامع با گرایش های مذهبی هم پر رنگ تر هست . خوانش این کتاب رو به آقایون هم پیشنهاد می کنم چرا که تبعیض های جنسیتی تنها شامل خانم ها نمیشه. از طرفی خوندن اون به عنوان یک آقا شاید به بهبود روابط بین فردی شما هم کمک کنه.

3

کتاب کوتاه و خوبی بود و به طور خلاصه به نکات زیر ولی مهمی در تفاوتهایی که در رفتار جامعه و خانواده نسبت به زنان اعمال میشه اشاره کرده و اینکه همین چیزهای کوچک چطور در طول زمان از ابتدای تولد،کودکی نوجوانی و جوانی باعث سرکوب اعتماد به نفس زنان میشه و عملا آنها رو در عقب نگه میداری و باعث ناآگاهی نسبت به خودباوری ، توانایی ها وحق و حقوق در زنان میشه شاید بهترین و ساده ترین کاری که برای اجتناب از این رفتارها بشه انجام داد این هست که همون طور که کتاب گفته خانواده ها به فرزندانشون دید جنسیتی نداشته باشن و برابر رفتار کنند و تنها ملاک تفاوت رو استعداد فرزندانشون در نظر بگیرن‌.

4

"بدترین کاری که ما با مردها می کنیم تحمیل این احساس است که باید قوی باشند و آنها را با نفس ضعیف و شکننده تنها می گذاریم." مردسالاری نه تنها به زنان بلکه به مردان هم آسیب میرسونه و اونارو تحت فشارهای بی مورد قرار میده.

5

به نظرم کتابیه که همه باید یه بار بخونن .. تقریبا همه دخترا و پسرا تجربه هایی که تو کتاب نوشته شده رو تجربه کردن .خوندن کتاب راحته و زبان سلیسی داره .و به این نکته تاکید میکنه که فمنیسم یعنی کسی که خواهان حقوق برابر زن و مرد است .و این که مشکلات مربوط به جنسیت وجود داره و باید بپذیریم و سعی در بهبود شرایط داشته باشیم .چرا که همه ما از تبعیض آسیب میبینیم چه زن چه مرد ...

4

خیلی کتاب خوبی بود?

4

عااالی بود دوستان..خوندنشو ب همه توصیه میکنم..😉❤😎

4

این کتاب رو خوندم'.کتاب خوب و بسیار روونیه مثل یک مقاله که در روزنامه می نویسند,باعث خوشحالیه که مفاهیمی مثل فمنیسم داره تو ایران هم داره جا میفته 'فقط یه سوال متن کامله؟چون به نظرم نسخه چاپیش بیشتر بود

نمایش 69 نقد دیگر
4.1
(145)
آموزنده 🦉 (2)
14,500
تومان
%30
تخفیف با کد «HIFIDIBO» در اولین خریدتان از فیدیبو
ما همه باید فمینیست باشیم
ما همه باید فمینیست باشیم
چیماماندا انگوزی آدیشی

گذاشتن این عنوان در...

قفسه‌های من
نشان‌شده‌ها
مطالعه‌شده‌ها
ما همه باید فمینیست باشیم
چیماماندا انگوزی آدیشی
انتشارات کتاب کوله‌پشتی
4.1
(145)
آموزنده 🦉 (2)
14,500
تومان