یافتن شغل مورد علاقه نیاز به آموزش دارد.
امروزه صحبت کردن در مورد این موضوع که «دوست داریم چه شغلی داشته باشیم و شغل مورد علاقهی ما چیست؟» امری کاملاً عادی است؛ حتی گاهی یک ضرورت به حساب میآید. امروزه افراد مشغول بودن به کاری را که دوست ندارند، نوعی بدبیاری میدانند. کتاب «شغل مورد علاقه» نیز در همین راستا نوشته شده است تا به نیاز مردم پاسخ بگوید و آنها را در یافتن شغل مورد علاقهشان راهنمایی کند.
ابتدا بیایید نگاهی به گذشته بیندازیم؛ به دورانی که مردم کاری جز کشاورزی، دامپروری و کار در معادن نداشتند. در آن زمان قرار نبود افراد مختلف عاشق کاری باشند که انجام میدهند، بلکه صرفاً آن را به این دلیل انجام میدادند که به آن نیاز داشتند. بنابراین کار کردنِ ما انسانها در طول تاریخ، همواره با رنج کشیدن همراه بوده است و زمانهای شادی و تفریح همواره خارج از ساعات کاری اتفاق افتاده است.
از طرف دیگر، افراد طبقات بالاترِ جامعه به طور کلی بینیاز از کار کردن بودند؛ زیرا نیازی به پول نداشتند. چنین وضعیتی آرزوی هر کسی بود؛ همه دلشان میخواست آنقدر پول داشته باشند که دیگر نیازی به کار کردن نداشته باشند. بنابراین هرگونه کار کردن و دریافت دستمزد در آن دوران، به طور خودکار افراد را به طبقات پایینتر جامعه میراند.
این تعریف به خوبی فرهنگ مردم باستان را درباره کار کردن نشان میدهد؛ از آنجا که زندگی سعادتمند مساوی بود با تنآسایی بدون هیچگونه کار و فعالیت دردسرسازی، مشغول بودن به کار نیز مساوی بود با زندگی توأم با رنج و سختی.
در پایان قرون وسطا، جوامع انسانی دچار دگرگونی شدند. کمکم بُعد دیگری از کار کردن برای مردم پررنگ شد؛ یعنی کار کردن به قصد کسب درآمد بیشتر و در نتیجه، دستیابی به لذت بیشتر در زندگی.
یکی از نخستین کسانی که توانست از کار مورد علاقهی خود پول در بیاورد، یک نقاش ونیزی به نام تیتیان بود. او همچنان که از روی علاقه و خواست قلبی نقاشی میکشید، مایل بود حقالزحمهی خوبی نیز در مقابل کار خود دریافت کند. ایدهی تیتیان در آن زمانه یک ایدهی انقلابی محسوب میشد. ایدهای که به یکی از ویژگیهای انسان مدرن تبدیل شد؛ چرا که تا پیش از آن انسانها یا فقط در پی لذت بردن بودند و کاری را که دلشان میخواست انجام میدادند، یا فقط در پی کسب درآمد بودند و بدون توجه به علایقشان، هر کاری را که میتوانستند در مقابلش دستمزدی دریافت کنند انجام میدادند.
در خلاصه کتاب صوتی «شغل مورد علاقه» نوشته آلن دو باتن، موانعی را که بر سر راه رسیدن به ایدهی مدرن «شغل مورد علاقه» وجود دارد، بررسی میکنیم و بهترین راههای غلبه بر این موانع را میآموزیم.