0
آلن دوباتن

معرفی کتاب‌های آلن دوباتن

نویسنده

آیا فلسفه می‌تواند زندگی ما را بهبود ببخشد و باعث شود تا شادی بیشتری را در طول حیات خودمان تجربه کنیم؟ فلاسفه مختلف پاسخ متفاوتی به این سوال می‌دهند. می‌توان گفت که زندگی آلن دو باتن وقف این موضوع شده است تا فلسفه بتواند ماهیتی کاربردی داشته باشد  و ما با خواندن فلسفه بتوانیم علاوه بر یافتن پاسخ  پرسش‌هایمان، فلسفی زیستن را بیاموزیم و آن باورها را در زندگی روزمره خود به کار ببندیم. آن چه بر محبوبیت آلن دوباتن به عنوان یک نویسنده می‌افزاید تلاش او برای صحبت کردن به زبان ساده و قابل فهم است.

درباره زندگی آلن دو باتن

آلن دو باتن در 20 دسامبر سال 1969 در شهر زوریخ به دنیا آمد، این شهر مرکز و پایتخنت سوئیس است. آلن به خانواده‌ای یهودی تبار تعلق دارد او از همان کودکی به یادگیری زبان‌های مختلف علاقه داشت. کشور زادگاه دوباتن شهروندانی با زبان‌های آلمانی و فرانسوی دارد به همین خاطر او خیلی زود بر این دو زبان مسلط شد، او به گفته خودش در دوران کودکی، دانش‌آمخوزی ساکت و خحالتی بوده است، با این حال معلماش باور داشتند که آلن کودکی خوش‌قلب و با استعداد است. دوازده سال اول زندگی دوباتن در سوئیس سپری شد و پس از آن با خانواده‌اش به بریتانیا مهاجرت کردند و در شهر لندن ساکن شدند. او دوره دبیرستان خود را در مدارس شبانه‌روزی سپری کرد، دوستانش می‌گویند که در همان دوران نیز به کتاب خواندن و مطالعه علاقه بسیاری داشته است.

پس از پایان تحصیلات دیرستان، آلن دوباتن برای تحصیل در رشته تاریخ در دانشگاه‌های کمبریج،  گونویل و تاریخ رفت و پس از اتمام تحصیل در این رشته در سال 1992 و هنگامی‌که 23 سال داشت در کالج سلطنتی لندن موفق به گرفتن مدرک فلسفه شد. او تصمیم گرفت برای تحصیل در مقطع دکترا در رشته فلسفه به دانشگاه هاروارد برود. اما به خاطر آن‌که قصد داشت روی نوشتن کتابش متمرکز شود تحصیل در آن دانشگاه را رها کرد.

 کتاب جستارهایی در باب عشق، اثری ماندگار

او اولین اثر خود را که جستارهایی در باب عشق نام داشت، در سال 1993 منتشر کرد. این کتاب در بیش از دو میلیون نسخه به فروش رسید و به زبان‌های مختلفی ترجمه شد. این کتاب داستان زن و مردی است که در یک پرواز به صورت اتفاقی کنار یک‌دیگر قرار می‌گیرند و همه چیز با یک مکالمه‌ ساده آغاز می‌شود. آن‌ها تصمیم می‌گیرند که پس از پایان پرواز نیز یک‌دیگر را ملاقات کنند و به این ترتیب در طول داستان ارتباطشان با یک‌دیگر نزدیک می‌شود. این کتاب از بیست و  چهار فصل کوتاه تشکیل شده است و نویسنده تلاش می‌کند تا با اتکا به آرای ارسطو، ژان پل سارتر، ویتگنشتاین و کارل مارکس عشق را تعریف کند. علاوه بر این، اثر فوق به درگیری‌ها و مشکلات در روابط عاطفی نیز اشاره دارد و تلاش می‌کند دلایل آن‌ها را  از منظر فلسفی آشکار کند.

بقیه کتاب های آلن دوباتن نیز تحت تاثیر شهرتش با استقبال زیادی روبرو می‌شوند و او تصمیم گرفت تا نوشتن کتب فلسفی به زبان ساده را ادامه دهد. این نویسنده در سال 2003 و هنگامی‌که 34 سال داشت با خانمی به نام شارلوت ازدواج کرد . او و شارلوت اکنون دو فرزند دارند و در شهر لندن زندگی می‌کنند. از آلن دو باتن بیش از ده کتاب به زبان فارسی ترجمه شده است. این نویسنده در سال 2015 توانست که برنده جایزه یاران شوپنهاور را که به جشنواره نویسندگان ملبورن تعلق دارد، دریافت کند. آلن دوباتن در حال حاضر 52 سال دارد.

تاسیس مدرسه زندگی

این فیلسوف و نویسنده  در سال 2008 تصمیم گرفت تا یک سازمان جدید آمزشی به نام مدرسه زندگی را تاسیس کند. او در این راه حمایت تعدادی از همفکرانش را نیز داشت. این موسسه آموزشی با تمرکز بر زندگی بهتر و عاقلانه‌تر در حال حاضر در لندن، آمستردام، برلین، استانبول، ملبورن، پاریس و سیدنی فعالیت می‌کند. در این مدرسه دوره‌ها و برنامه‌های درسی تفاوت‌های زیادی با دیگر مدارس دارند و به ما مهارت‌هایی را می‌آموزند تا بتوانیم راحت‌تر کار پیدا کنیم، روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم، درکمان از جهان دقیق‌تر شود ، اعتماد به نفس‌مان را افزایش دهیم و انسان‌هایی خونسرد باقی بمانیم. افرادی نظیر جان آرمسترانگ، مارک ورنون و رابرت رولند اسمیت نیز با این مدرسه همکاری می‌کنند. مدرسه زندگی یک انتشارات نیز دارد که تعدادی از کتاب‌های متعلق به آن به زبان فارسی ترجمه شده‌اند.

تاسیس مدرسه زندگی را می‌توان یکی از مهم‌ترین  و ماندگارترین اقدامات آلن دو باتن دانست.

آثار پرطرفدار آلن دوباتن

آلن دوباتن کتاب‌های فراوانی نظیر دین برای خداناباوران، روان درمانی چیست، هنر سیر و سفر و یک هفته در فرودگاه را نوشته است.

 کتاب اضطراب موقعیت  یا اضطراب منزلت این نویسنده درباره اضطرابی تقریبا دائمی و همگانی است که کمتر درباره آن می‌دانیم و می‌شنویم. بسیاری از اوقات برای ما این سوال پیش می‌آید که دیگران راجع به ما چه فکری می‌کنند و ما را چگونه می‌بینند و همین امر سبب می‌شود که  اضطراب هولناکی را تجربه کنیم . ممکن است وقتی که از ما می‌پرسند شغلمان چیست معذب شویم یا نسبت به کوچک‌ترین رفتارهای خود در جمعی ناشناس حساسیت نشان دهیم و دقتی فراتر از انتظار داشته باشیم. دوباتن در این کتاب، ابتدا مولفه‌های چنین اضطرابی را به ما نشان می‌دهد و بعد تلاش می‌کند تا با یاد دادن تکنیک‌هایی راه‌های غلبه بر آن را به ما نشان دهد. علاوه بر این، کتاب تلاش می‌کند به این سوال پاسخ دهد که آیا زندگی مدرن سبب شادی ماست؟

کتاب مصیبت‌های شاغل بودن یکی از جذاب‌ترین کتاب‌های آلن دوباتن است که تلاش می‌کند به ما توضیح دهد چرا  بسیاری از ما از شغل‌هایی که داریم احساس رضایت نمی‌کنیم. این کتاب  از 9 بخش مختلف تشکیل شده است و فصل پایانی‌اش به نتیجه‌گیری اختصاص دارد. اثر فوق به مسائل مهمی نظیر تجاری سازی، رقابت کاری، فرصت‌های نابرابر، مدرنیزاسیون  و صنعتی شدن بیش از پیش کسب‌وکارها اشاره دارد. این کتاب به ما کمک می‌کند تا شناخت بیشتری نسبت به چرایی بسیاری از رویدادها و تحولات در محل کارمان پیدا کنیم. اثر فوق نثری جذاب و خواندنی دارد و می‌تواند در تحمل شرایط طاقت فرسایی که در محل کارمان تجربه می‌کنیم تا حدی یاری‌رسان باشد و از سوی دیگر ما را کمک کند تا سراغ شغل بهتری برویم.

معماری شادمانه نیز یکی دیگر از کتاب‌های جذابی و مهیج آلن دوباتن است که نگاهی نوگرایانه و جدید به معماری دارد و آن را از منظری فلسفی مورد بررسی قرار می‌دهد. تلاش نویسنده بر آن است تا بتواند میان فلسفه و معماری ارتباطی را برقرار کند و نشان دهد که معماری چگونه می‌تواند بر زندگیث ما اثر بگذارد و حتی شانس خوشبخت شدن ما را افزایش دهد. با خواندن این کتاب متوجه می‌‎شویم که معماری خانه‌ها و مکان‌های مختلف بر روحیات و احوال ما تاثیر بسیار چشمگیری می‌گذارد. این کتاب در شش فصل مختلف تشکیل شده است و هر فصل به جنبه‌‌هایی از اهمیت معماری بر زندگی می‌پردازد.