0
آرتور شوپنهاور

معرفی کتاب‌های آرتور شوپنهاور

نویسنده

آرتور شوپنهاور کیست؟

«آرتور شوپنهاور»Arthur Schopenhauern> فیلسوف و نویسنده‌ی آلمانی در 22 فوریه سال 1788 در لهستان امروزی متولد شد. او کودکی‌اش را در شرایط نامساعد گذراند و در نوجوانی‌اش پدرش خودکشی کرد. او مدتی را با مادرش زندگی کرد و با ازدواج مجدد او مخالف بود. مادرش علاقه‌ی چندانی به او نداشته و یک‌بار او را از پله‌ها به پایین پرتاب کرده است. این رفتارها و خلأ رفتارهای محبت‌آمیز مادر تأثیر به‌سزایی در شکل‌گیری نگاه «آرتور شوپنهاور» نسبت به زنان داشت.

«آرتور شوپنهاور» در جوانی تحصیلاتش را دنبال کرد و تحصیل در رشته‌های مربوط به طب و پزشکی را آغاز کرد. او به علوم طبیعی و فلسفه هم علاقه داشت و در سال 1813 با ارائه رساله‌ی دکترایش درزمینه‌ی علم فلسفه فارغ‌التحصیل شد. او در این سال‌ها کتاب «جهان همچون اراده و تصور» را منتشر کرد که مهم‌ترین اثر این نویسنده است. این اثر سال 1844 تجدید چاپ شد و نکات جدیدی به آن اضافه شد. این اثر به فارسی هم ترجمه شده و «نشر مرکز» آن را منتشر کرده است. «جهان همچون اراده و تصور» ایده‌ی بنیادین نظام فکری شوپنهاور را پوشش می‌دهد و در چند بخش تدوین شده است. این اثر شامل نقدی کامل بر فلسفه‌ی کانتی هم هست.

«آرتور شوپنهاور» سراسر زندگی‌اش را در تنهایی گذراند و ازدواج نکرد. او برنامه‌ی منظمی داشت و روزانه چندین ساعت به نوشتن مشغول بود. او روزنامه‌های مختلف را می‌خواند و با افرادی همچون «گوته»، محقق و فیلسوف معاشرت می‌کرد. افکار این فیلسوف تأثیر گرفته از «ایمانوئل کانت»، «افلاطون» و «اُپانیش شادها» بود و ریشه‌های فکری‌اش مخالف «هگل»، ایده‌آلیسم آلمانی قرار دارد. او «کانت» را در مقام نظریه‌پردازی بسیار بزرگ می‌ستاید. «آرتور شوپنهاور» در 72 سالگی‌اش در تاریخ 21  سپتامبر سال ۱۸۶۰ میلادی در شهر فرانکفورت درحالی‌که در سلامتی به سر می‌برد هنگام صرف صبحانه درگذشت.

«آرتور شوپنهاور» به اراده‌گرایی معتقد است و آن را مقدم بر عقل می‌داند. جهان‌بینی و نگرش‌های فکری «شوپنهاور» مملو از بدبینی است که جریان جدیدی در قرن نوزدهم به‌حساب می‌آمد. «آرتور شوپنهاور» تا سال‌ها فیلسوف ناشناخته‌ای بود و پس از سه دهه از انتشار اولین اثرش توجه سایرین را به خود جلب کرد. «لئو تولستوی»، نویسنده‌ی برجسته‌ی روسی در سال ۱۸۶۹ در نامه‌ای به یکی از دوستانش می‌نویسد: «آیا می‌دانید که تابستان امسال تا چه اندازه برایم پرارزش بود؟ این ایام را با شیفتگی به شوپنهاور و لذت‌های روحی فراوانی گذراندم، که پیش از آن هرگز نمی‌شناختم... ممکن است روزی نظرم دراین‌باره تغییر کند، اما به‌هرحال اکنون یقین دارم که شوپنهاور نابغه‌ترین انسان‌هاست. وقتی آثارش را می‌خوانم نمی‌فهمم که چرا تابه‌حال ناشناس مانده است. شاید توضیح این امر همان باشد که او خود بارها تکرار کرده است، به این معنا که اکثریت آدمی‌زادگان را ابلهان تشکیل می‌دهند.»

دانلود کتاب های آرتور شوپنهاور

آثار آرتور شوپنهاور

کتاب «در باب حکمت زندگی» اثر این فیلسوف مشهور قرن نوزدهم اروپا را «نشر نیلوفر» با ترجمه‌ی «محمد مبشری» راهی بازار کرده است. این کتاب موضوعات مختلفی ازجمله قدرت اراده‌ی فردی، استقلال، تمایل به کارهای غیر‌منطقی، مذهب، اخلاقیات، زنان، زندگی و ارتباط ما با خودمان و دیگران را در طول شش فصل تحلیل و بررسی می‌کند. «آرتور شوپنهاور» در این اثر بعضی از سخنان ادیبان و بزرگان دنیا ازجمله «هومر»، «ارسطو»، «گوته» و «سعدی» را در کنار سخنان و تفکرات بدیعش آورده است.

کتاب «هنر همیشه بر حق بودن» اثر دیگری از این نویسنده‌ است که 38 راهکار متفاوت برای برتری یافتن در بحث و مجادله را بیان می‌کند. این کتاب طی بیست‌و‌دو فصل تدوین شده و آن را «عرفان ثابتی» به فارسی ترجمه کرده است. ناشر صوتی «نوین کتاب گویا» هم نسخه‌ی صوتی این اثر را منتشر کرده است.

«آرتور شوپنهاور» چند کتاب دیگر نیز به نگارش درآورده است، برای کتاب «درباره آزادی اراده آدمی» موفق به دریافت جایزه «کانون شاهنشاهی دانش‌های نروژ» شد. او برای انتشار کتاب «دو مساله بنیادین فلسفه اخلاق» هم جایزه آکادمی کپنهاگ را از آن خودش کرد. علاوه‌بر این کتاب‌ها که منابع دقیقی برای دست‌یابی به تفکرات این فیلسوف بزرگ هستند، افراد دیگر هم پس از این نویسنده کتاب‌های زیادی درباره‌ی اندیشه‌های او نوشتند. کتاب «درمان شوپنهاور» یکی از این آثار است که بسیار پرفروش و مشهور است.

 درمان شوپنهاور، به قلم اروین یالوم

کتاب «درمان شوپنهاور» نوشته‌ی «اروین یالوم»، روان‌پزشک و نویسنده‌ی آمریکایی با ترجمه‌ی «سپیده حبیب» از سوی «نشر قطره» منتشر شده است. این کتاب براساس تفکرات و نظریه‌های «شوپنهاور» نگاشته شده است و معنای زیستن و روابط انسانی را بررسی می‌کند. این کتاب با زبانی روان در قالب داستانی نوشته شده است و قصه‌ی زندگی این فیلسوف بزرگ را با خلق شخصیت «فیلیپ» بازگو می‌کند. این کتاب پس از انتشار توجه مطبوعات را به خود جلب کرد. این اثر را «حمید طوفانی» و «زهرا حسینیان» هم به فارسی ترجمه کرده‌اند. «سیاتل تایمز» درباره‌ی این اثر نوشت: «یالوم بافتی تردستانه پدید آورده: تارهایی از زندگینامه‌ی پرآشوب شوپنهاور را به دفاعیه‌های فلسفی از اپیکتتوس تا نیچه و نیز به جلسات بی‌وقفه‌ی روان‌درمانی گره زده است.» همچنین روزنامه‌ای دیگر درباره‌ی این اثر گفت: «داستانی درباره‌ی آخرین سال یک درمان گروهی و مناظره‌ای تکان‌دهنده درباره‌ی پایان زندگی که به زیبایی آراسته شده است.» «واشنگتن پست» هم اینچنین این کتاب را معرفی کرد: «درمان شوینهاور ارزش و محدودیت‌های درمان و نیز نقاط تلاقی فلسفه و روان‌شناسی را بررسی می‌کند.» نشریه‌ای دیگر پس از انتشار این اثر درباره‌ی «اروین یالوم» و «آرتور شوپنهاور» گفت: «نخستین رمان گروه درمانی جهان به معنی واقعی کلمه، داستان مسحورکننده‌ی دو مرد در جست‌وجوی معنا.»

کتاب «شوپنهاور» نوشته‌ی «جولین یانگ»، فیلسوف و استاد دانشگاه اهل آمریکا هم کلیت تفکر «آرتور شوپنهاور» را بیان می‌کند. این کتاب توضیح بسیار جامع و کاملی درباره‌ی زندگی این فیلسوف داده و ارتباط فلسفه‌اش با دیگر فلاسفه ازجمله «افلاطون» و «کانت» را بیان می‌کند. این اثر را «حسن امیری آرا» به فارسی ترجمه کرده و «انتشارات» ققنوس» هم آن را راهی بازار کرده است.