اگر تاکنون با خودتان فکر کردهاید که چرا عشق اینقدر گیجکننده، زیبا و گاهی دردناک است، کتاب صوتی "جستارهایی در باب عشق" میتواند پاسخی متفاوت برای شما داشته باشد. این اثر فلسفی از آلن دوباتن با ترجمهی محمدرضا اخلاقیمنش و روایت گیرای میلاد فتوحی، یکی از شنیدنیترین آثار در دستهی فلسفه و عرفان است. اکنون میتوانید این تجربه شنیداری متفاوت را از فیدیبو، بزرگترین مرجع کتابهای متنی و صوتی، دریافت کنید.
«جستارهایی درباره عشق» یک کاوش فلسفی در روابط عاشقانه است که هم روایت و هم تفکر فلسفی را در کنار هم میآورد. دوباتن در این کتاب احساسات و افکار مربوط به افتادن در عشق، رها کردن آن و پیچیدگیهای انسانی در این مسیر را تحلیل میکند.
این کتاب نه تنها یک داستان عاشقانه است، بلکه نوعی بررسی عمیق از عشق و احساسات مرتبط با آن است که به سوالاتی درباره ایدهآلسازی، حسادت و معنای روابط میپردازد. دوباتن با استفاده از سبک خاص خود، فلسفه را به چیزی شخصی و قابل درک تبدیل میکند و این اثر هم برای ذهن و هم برای قلب مخاطب جذاب است
«جستارهایی درباره عشق» (که در برخی نسخهها با عنوان «درباره عشق» نیز منتشر شده) رمانی فلسفی از آلن دوباتن است که نخستینبار در سال ۱۹۹۳ منتشر شد. این کتاب داستان یک رابطه عاشقانه را از لحظهی آشنایی تا پایان آن روایت میکند، و در طول مسیر، تأملاتی عمیق دربارهی ماهیت عشق، خواستن و رفتار انسانی ارائه میدهد.
راوی بینام داستان عاشق زنی به نام کلویی میشود. رابطهی آنها مرحله به مرحله پیش میرود: از جذابیت اولیه و صمیمیت، تا عادت، دلزدگی، و در نهایت جدایی. اما چیزی که این کتاب را از یک داستان عاشقانهی معمولی متمایز میکند، این است که هر مرحله از رابطه با نگاه روانشناختی و فلسفی تحلیل میشود.
دوباتن در این مسیر به مفاهیمی چون ایدهآلسازی، سرنوشتگرایی عاشقانه، انتظارات، حسادت، و غیرمنطقی بودن عشق میپردازد و به فیلسوفانی مانند فروید، کانت و استاندهال اشاره میکند. لحن کتاب هوشمندانه، صمیمی و در عین حال فکریست.
در نهایت، «جستارهایی درباره عشق» نگاهی همزمان شخصی و جهانی به رابطهی عاشقانه دارد؛ اینکه عشق چگونه شکل میگیرد، رشد میکند، و گاهی شکست میخورد و ما از آن چه میآموزیم.
دوباتن با زبانی ساده اما اندیشهورزانه مینویسد. او همانقدر که به توصیفهای عاشقانه علاقه دارد، از پرداختن به تحلیلهای فلسفی هم غافل نمیماند. روایت کتاب به صورت ترکیبی از داستان و تحلیل فلسفی است، بهگونهای که لحظهای از شنیدن آن خسته نخواهید شد. صدای گرم و روان میلاد فتوحی نیز به درک بهتر محتوای پیچیده و تودرتوی اثر کمک شایانی میکند.
عشق چیزی بود که من ناگهان حس کردم، اندکی پس از این که شروع کرد به گفتن داستان کسلکنندهای (که با ورود چمدانهای پرواز آتن بر نقاله کناری جرقه زد) درباره تعطیلاتی که تابستانی همراه برادرش در رودس (یونان) گذرانده بود. در حالی که کلوئه صحبت میکرد. دستهایش را تماشا کردم که با کمر کت بژاش ورمیرفت (دوتا کک مک زیر انگشت اشارهاش دیده میشد) و متوجه شدم (تو گویی این آشکارترین واقعیت بود) که عاشقش هستم. هرچند این که هرگز جملههایش را به پایان نمیبرد، یا این که مضطرب بود، با بهترین سلیقه را در انتخاب گوشواره نداشت غیرعادی بود، ولی دلربا بود. بیاختیار در دام لحظهای از آرمانگرایی افتادم، این که به اتکای عدم بلوغ عاطفی خودم بود یا برازندگی کتش، یا پیامدهای پرواز و حالت کسالتبار فضای داخل محوطه تحویل چمدان پایانه چهار، هرچه بود زیباییاش خیرهکننده مینمود.
«جزیره پر از جهانگرد بود. ولی ما دوتا موتورسیکلت کرایه کردیم...» داستان تعطیلات کلوئه کسالتآور بود، ولی
کسالتبار بودن آن نکته منفیاش محسوب نمیشد. به آن برحسب منطق مکالمات سکولار عادی گوش نمیدادم. برایم مهم نبود که مفهوم یا طنزی در آن بیابم، آنچه مهم بود حرفی نبود که میزد، بلکه این که او بود که حرف میزد و این که تصمیم گرفته بودم هرچه از دهان او خارج میشود عین کمال بدانم. آماده بودم هرچه را میگوید دنبال کنم (مغازهای بود که زیتون تازه میفروخت...)، آماده بودم به تمام لطیفههایش که جمله کلیدیاش را نمیدانست، یا هر خاطرهای که خط اصلیاش گم بود، عاشق بشوم. آماده بودم خودشیفتگی را به خاطر همدلی تمامعیار رها کنم، تمام خاطرههای کلوئه را فیش کنم، مورخ دوران کودکیاش بشوم، تمام ترسها و عشقهایش را بیاموزم. ناگهان هر چیزی که در بطن ذهن و جسماش میگذشت، مسحورکننده شده بود.
بعد چمدانها رسید. چمدان کلوئه چند تا عقبتر از مال من بود. ما آنها را روی چرخدستی گذاشتیم و بهطرف چراغ سبز راه افتادیم.
چیزی که وحشتناک است حد و حدودی است که از دیگران بت میسازیم در حالی که برای تحمل خود مشکل داریم و چون چنین مشکلی داریم... باید متوجه میشدم که کلوئه هم انسانی معمولی است، با تمام وجوهی که این صفت بدان اطلاق میشود، ولی آیا به سبب تمایلم در بیتوجهی به چنین تفکری نمیبایست بخشوده میشدم؟ هر نوع عاشق شدنی پیروزی امید بر دانش شخصی است. ما عاشق میشویم، به این امید که چیزهایی را که میدانیم در ما هست، در دیگری نیابیم.
این کتاب برای کسانیست که میخواهند:
اگر از شنیدن این کتاب لذت بردید، این آثار را نیز از دست ندهید:
برای تهیه و شنیدن نسخهی کتاب صوتی جستارهایی در باب عشق، کافیست وارد اپلیکیشن یا وبسایت فیدیبو شوید. با یک جستوجوی ساده، این اثر را خریداری کنید و در هر زمان و مکان به آن گوش دهید. همچنین با خرید اشتراک فیدیپلاس میتوانید تنها با پرداخت دورهای، به هزاران عنوان کتاب صوتی و الکترونیکی در موضوعات متنوع دسترسی داشته باشید.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 451.۰۷ مگابایت |
مدت زمان | ۰۸:۱۰:۳۰ |
نویسنده | آلن دوباتن |
مترجم | محمدرضا اخلاقی منش |
راوی | میلادفتوحی |
راوی دوم | میلاد فتوحی |
ناشر | آوانامه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۸/۰۲/۳۱ |
قیمت ارزی | 13 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
یکم متن کتاب سنگین هست، اوایلش شاید خوشت نیاد و حس کنی نمیفهمی داره چی میگه اما من با لذت تا انتها گوش دادم و باز هم تکرارش خواهم کرد،، خیلی زیبا و موشکافانه به مساله عشق و خیانت میپردازه و خیلی جاها خودش رو نقد میکنه و مچ خودش رو میگیره و میگه فلان حسم که فکر میکردم عشقه در واقع عشق نبود و اونموقع همچین حسی داشتم،،، خیلی ظریف به جو زدگی آدمها در مساله عشق میپردازه و میگه از رفتن کسی دنیا تموم نمیشه و این ماییم که به خودمون جو میدیم که بدون اون خواهیم مرد،،، اگر حوصله دارید بخرید و تا انتها گوش بدید، الان علاقه مند شدم کتابش هم بخرم که برگردم قسمت هایی که خوشم اومده رو چندبار بخونم
با استفاده از روانشناسی و کمی فلسفه به آسانی در دل یک داستان نکات درستی در باب مفهوم عشق را بیان کرده است و به نظرم حتی بهتر از کتاب سیرعشق به این مهم پرداخته؛ اجرای صوتی واقعا عالی است. خیلی آرام و روان، به سادگی هرچه تمام تر زیبا می خواند. فقط برخی جملات خیلی طولانی است، احتمالا مشکل از ترجمه باشد، درکل می توانست ترجمه بهتری کند
چند قسمت رو گوش دادم،کسانی که قصد انتخاب همسر دارن و کسانی که به عشق در نگاه اول معتقد هستن در اولویت خوندن این کتاب هستن. با احترام به راوی، صدای ایشون رو مناسب این کتاب ندیدم.
کتاب قشنگی بود، نکات فلسفی و روانشناختی جالبی در مورد عشق و عاشقی داشت و باور هایی که درباره عشق داریم رو به چالش میکشه این نکتهها رو در قالب یک داستان بیان میکنه، من از صوتیش استفاده کردم و باهاش راحت بودم اما فکر میکنم چون تم فکری و فلسفی داشت خوندنش بهتر از شنیدنش باشه. کیفیت خوانش هم عالی بود?
کتابهای این چنینی که تمرکز بالاتری رو طلب میکنه من شخصا به این نتیجه رسیدم اگه خودم بخونمشون بهتر باشه تا کتاب صوتی. در کل کتابیه که در خلال داستانی که تعریف میکنه حرفشو میزنه و خیلی پیشنهادش میکنم
من کتاب رو خودم داشتم خوندم الان چشمم بهش افتاد گفتم نظرمو بنویسم، خواندن این کتاب یکی از واجبات زندگی هر جوانیه ، کلیشه های اشتباهی که یادگرفتیم رد میکنه، اگر این کتاب رو نخونیم باید مبالغ بالاتری به مشاورین و روان شناس ها بعد از آسیب ها و شکست های عشقی بدیم.
پیش از این کتابی از آلن دوباتن گوش نداده بودم اما تعریفش رو زیاد شنیده بودم، با گوش دادن به این کتاب میتونم اطمینان بدم که تعریفی که از این نویسنده میشه اصلا بیراه نیست او موضوعاتی رو که شاید ذهن خیلیامونو درگیر میکنه در رابطه هامون ،به شکل واقعی و ساده توضیح میده .
نویسنده خیلی زیبا فلسفه های ریز و درشت و منطق های پنهان و اشکار عشق رو توضیح داده. شاید خط داشتانی روایت شده باب سلیقه هرکسی نباشه اما قطعا حقایق پشت پرده عشق خیلی زیبا به تصویر کشیده شده. من شخصا از صدای گوینده هم خوشم اومد
از این کتاب خیلی خوشم آمد. صدا و لحن گوینده هم به نظرم بسیار مناسب است. اول که کتاب شروع شد، حتی تا پایان فصل اول، فکر کردم چیز چندان جدیدی نبود...اما بعد تبدیل شد به شکافتن عشق، که قبلاً جایی نخوانده بودم. من هر چند روز یک کتاب میخوانم.
کتاب خیلی جالبیه و به نکات خیلی جالبی تو رابطه اشاره میکنه مثلا چرا افرادی که بهشون بی توجهی میشه اشتیاق بیشتری نسبت به طرف مقابلشون پیدا میکنن؟ یا چرا وقتی همین افراد توجه رو دریافت میکنن دیگه میلی یه طرفشون ندارن؟