
کتابخانهی نیمهشب
نسخه الکترونیک کتابخانهی نیمهشب به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی کتابخانهی نیمهشب
کتابخانه نیمه شب به نویسندگی مت هیگ، شما را به دنیایی میبرد که در آن میتوانید زندگی دیگری را تجربه کنید. بسیاری از شما در حسرت تصمیمهایی که نگرفتهاید، استعدادهایی که پرورش ندادهاید، افرادی که ملاقات نکردهاید، رویاهایی که دنبالشان نکردهاید و... زندگی میکنید و فکر اینکه اگر چنان بود چنین نمیشد، حسرت شما را عمیقتر میکند. اما حالا وقت آن را دارید که با ورود به کتابخانه نیمه شب، وارد زندگی جدیدی بشوید و تصمیمهای متفاوتی بگیرید. به نظرتان زندگیهایی که میتوانید تجربه کنید، بهتری از وضعیت فعلیتان خواهد بود؟
این کتاب که با نام اصلی The Midnight Library در سال ۲۰۲۰ منتشر شده، یکی از جالبترین کتابهای داستان و رمان است که عمق ذهن خوانندگان را درگیر میکند و یک کتاب عالی برای پروش قوه تخیل است. این کتاب را مت هیگ با زبانی شیرین و نوشته؛ به گونهای که تا لحظه آخر، از خواندن آن خسته نمیشوید.
کتابخانه نیمه شب درباره زندگیهایی است که میتوانستید داشته باشید. هر تصمیمی میتوانست شما را در مسیر دیگری قرار دهد. ممکن است هرکدام از آن زندگیها، بهتر از وضعیت فعلی شما باشد؟ نویسنده با بیان داستانی جذاب، این سوال را به چالش میکشد. «نورا» دختری است که از زندگی خود رضایت ندارد و زندگیاش پر از شکست و حسرت است. اما حالا فرصتی برایش فراهم شده که با ورود به کتابخانه نیمه شب، زندگیهای دیگری که میتوانست داشته باشد را ببیند و داستان زندگیاش را تغییر دهد.
او میداند که حتی یک تصمیم کوچک نیز میتواند زندگی او را به کلی تغییر دهد و او این فرصت را دارد که از میان هزاران کتاب که هرکدام قصه مخصوص خود را دارند، به درون خودش نگاهی بیندازد و ارزشهای زندگیاش را پیدا کند. آیا واقعا اگر نورا تصمیم دیگری میگرفت، زندگیاش بهتر میشد؟ شما نیز میتوانید با خواندن این کتاب به رویاهای خود سرک بکشید و درون خودتان را یکبار دیگر بنگرید.
این کتاب یکی از آثار پرفروش آمازون و نیویورکتایمز است و علاوهبر آن، توانسته جایزه گودریدز را در سال ۲۰۲۰ از آن خود کند. شما میتوانید این کتاب پرفروش را از وبسایت یا اپلیکیشن فیدیبو خریداری کنید.
درباره مت هیگ، نویسنده کتاب
مت هیگ (Matt Haig) متولد سال ۱۹۷۵ در شفیلد انگلستان است و بهعنوان یکی از بهترین نویسندگان و روزنامهنگاران انگلیسی شناخته میشود که بعد از نوشتن کتابخانه نیمه شب، به شهرت جهانی رسید. او که روزگاری با افسردگی دستوپنجه نرم میکرده و با آن به خوبی آشنایی دارد، تلاش کرده تا در آثارش نیز بهصورت محسوس یا نامحسوس درباره این بیماری و ابعادش صحبت کند و با مخاطبانش بیپرده باشد. مت هیگ یکی از پرفروشترین نویسندگان آمازون و نیویورک تایمز است که آثار موفقی را مثل «یادداشتهایی درباره سیارهای ناآرام»، «آرام باش بیاعصاب» و «چگونه زمان را متوقف کنیم» نوشته و منتشر کرده است.
خواندن این کتاب به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به کتابهای داستانی و فانتزی علاقهمند هستید، از مطالعه این کتاب لذت خواهید برد. کتاب حاضر علاوهبر اینکه یک داستان مهیج و سرگرمکننده دارد، پر از مضامین روانشناختی است که شما را با خودتان نیز آشنا میکند و در کشاکش داستان، به مهمترین سوالات ذهنی شما پاسخ میدهد. با مطالعه این کتاب میتوانید نگاهی به زندگی گذشته و حسرتهایتان بیندازید و فرصت این را پیدا میکنید که به جستوجوی معنای زندگیتان بپردازید.
در بخشی از کتاب کتابخانه نیمه شب میخوانیم
همانطور که خانم الم صحبت میکرد، چشمان نورا جان میگرفتند و مانند برکهای زیر نور ماه برق میزدند. او گفت: «بین مرگ و زندگی کتابخونهای هست و توی اون کتابخونه، قفسهها تا ابد ادامه دارن. هر کتاب فرصت امتحان کردن زندگی دیگهای رو بهت میده که میتونستی زندگی کرده باشی؛ برای این که ببینی اگه گزینههای دیگهای انتخاب میکردی، اوضاع چقدر فرق داشت... اگه فرصت جبران حسرتهات رو داشتی، آیا هیچ کار متفاوتی انجام میدادی؟»
نورا پرسید« پس من مردهم؟»
خانم الم سرش را به علامت منفی تکان داد: «نه با دقت گوش کن! تو بین مرگ و زندگی هستی.» او از میان راهرو به فاصلهای دور اشارهای مبهم کرد و گفت: «مرگ بیرونِ اینجاست.»
نورا شروع کرد به قدم زدن: «خب من باید برم اونجا، چون دلم میخواد بمیرم.»
اما خانم الم سرش را تکان داد: «مرگ اینجوری نیست. تو سمت مرگ نمیری، مرگ سمت تو میآد.»
حتی مرگ چیزی بود که نورا نتوانسته بود درست انجامش بدهد. اینطور به نظر میرسید. حس آشنایی بود؛ حس ناقص بودن تقریبا در هر چیز و از هر لحاظ. جورچین ناکاملی از یک انسان؛ زندگی ناقص و مرگ ناقص.
«پس چرا نمردم؟ چرا مرگ نیومد سراغم؟ من که یه دعوتنامه باز براش فرستادم. میخواستم بمیرم. اما اینجام. هنوز زندهم. هنوز هوشیارم.»
«خب، اگه دلت رو خوش میکنه، باید بگم خیلی احتمال داره بمیری. افرادی که از این کتابخونه میگذرن، معمولا خیلی اینجا نمیمونن، یا به طرف مرگ میرن، یا به طرف زندگی.»
نظرات کاربران درباره کتابخانهی نیمهشب