کتاب مواجهه با مرگ (Facing Death) که نگاهی فلسفی به موضوع مرگ دارد، توسط براین مگی در سال 1977 نوشته شده است. شخصیت اصلی داستان این کتاب، مردی سیساله با نام «جان اسمیت» که در یک خانواده اشرافی در انگلستان به دنیا آمده و در لبنان بهعنوان خبرنگار خارجی یک نشریه مشغول به کار است. ناگهان یک روز متوجه غدهای روی گردنش میشود. او برای درمان به انگلستان برمیگردد. تشخیص پزشکان این است که جان به بیماری هاجکین (نوعی سرطان) مبتلا شده؛ اما مادر او با وجود مخالفت جدی برخی نزدیکان، از پزشکان درخواست میکند که این بیماری کشنده را از جان مخفی کنند. به همین دلیل پس از دوره درمانی کوتاه به لبنان برمیگردد. در ادامه داستان با دختری به نام «آیوا» آشنا میشود. این دو طی ماجراهایی به یکدیگر دلبسته میشوند و این دلبستگی داستان را به سمت روایتی جذاب از مواجهه با زندگي و عشق و مرگ میکشاند.
براین مگی (Bryan Magee) فیلسوف، روزنامهنگار، نویسنده، شاعر و سیاستمدار بریتانیایی و متولد ۱۲ آوریل ۱۹۳۰ در بریتانیا است. او دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتههای تاریخ و فلسفه در دانشگاه آکسفورد به پایان رساند. سپس دوره دکترای فلسفه را در این دانشگاه نیمهکاره رها کرد و به مدت یک سال به دانشگاه ییل رفت.
مگی در سالهای ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ یک برنامه رادیویی با نام «فلسفه مدرن بریتانیا» را در بیبیسی آغاز کرد که بعدها گفتوگوهای این برنامه در کتابی به همین نام توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شدند.
کتاب فلسفه شوپنهاور که در سال ۱۹۸۳ توسط این نویسنده نوشته شد همچنان یکی از کتابهای مهم در شناخت فلسفه آرتور شوپنهاور بهحساب میآید و خودش این اثر را بیش از آثار دیگرش دوست داشت.
کتاب «سرگذشت فلسفه» و «پرسشهای اولین و آخرین» از دیگر آثار او هستند که به زبان فارسی ترجمه شدهاند.
همانطور که از نام کتاب مشخص است داستان این رمان فلسفی، حول موضوع مرگ است. در اصل نویسنده بهعنوان یک فیلسوف در این کتاب رویکرد فیلسوفانهاش به مرگ را بیان کرده است.
نویسنده با نوشتن این کتاب قصد دارد به این نکته اشاره کند که فقط مرگ میتواند به زندگی معنا بدهد. او معتقد است اگر پایانی وجود نداشته باشد، کلیتی هم وجود ندارد و وقتی کلیتی وجود نداشته باشد، هویتی هم وجود ندارد.
پس از خواندن این داستان به این باور میرسیم که مرگ نهتنها بدبیاری نیست که اتفاقاً پیششرط زندگی معنادار است.
این کتاب توسط مجتبی عبدالله نژاد ترجمه شده و نشر نو آن را منتشر کرده است. نسخه الکترونیک کتاب مواجهه با مرگ نیز در دستهبندی داستان و رمان در فیدیبو قابل دانلود است.
جان اسمیت یک سالی بود که در خاورمیانه بود و بعد ناگهان یک روز صبح متوجه شد روی گردنش چند تا غده درآمده پزشک معالجش که عرب مسیحی فرانسه زبانی بود توصیه کرد فوری برگردد انگلستان که معاینه شود؛ ولی جان موضوع را جدی نگرفت. موعد مرخصی استحقاقیاش نزدیک بود فکر کرد میتواند از این فرصت استفاده کند و مدتی مرخصی بگیرد؛ بنابراین دفعه بعد که به دفتر روزنامه زنگ زد توضیح داد که چه اتفاقی افتاده و قرار شد یک ماهی به انگلستان برگردد. بعد تلگرام زد به مادرش، لیدی وینتربورن، و گفت که دارد برمیگردد و بهتر است با اتومبیل بیاید دنبالش. ظهر روز اول آوریل وارد فرودگاه لندن شد.
با سر لخت و لباس راحت از حفره سیاهی در بغل هواپیما درآمد. تیزی آفتاب چشمش را زد. همانطور که یکدستش را سایبان چشمهایش کرده بود و با حواسپرتی از پلهها پایین میآمد، صف اشخاصی را که زیر سقف فرودگاه منتظر دوستان و بستگانشان بودند از نظر گذراند.
مواجهه با مرگ رمانی فلسفی اما درخشان است که بر دیدگاه انسان در مورد زندگی و مرگ تأثیر میگذارد. این رمان انگلیسی بهشدت موردتوجه علاقهمندان به ادبیات داستانی قرار گرفته است. اگر از خواندن این رمان لذت بردید کتابهای زیر را نیز دوست خواهید داشت:
فرمت محتوا | epub |
حجم | 4.۰۲ مگابایت |
تعداد صفحات | 598 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۹:۵۶:۰۰ |
نویسنده | براین مگی |
مترجم |