کتاب صوتی بوف کور نوشته صادق هدایت، توسط آقای شاهین علایی نژاد روایت شده است. ناشر این کتاب صوتی، انتشارات نوین کتاب است. این کتاب به خاطر نثر خاص و مضامین عمیقش، یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار ادبیات معاصر ایران است. داستان در فضایی سوررئالیستی و تاریک روایت میشود و با موضوعاتی چون عشق، مرگ، تنهایی و بحران هویت در هم تنیده است. این کتاب به بررسی مسائل وجودی و روانشناختی میپردازد و از طریق نثر هنرمندانهٔ هدایت، خواننده را به دنیایی از تفکر و تأمل در مورد زندگی و مرگ میکشاند. همچنین، نقدهایی بر جامعه و فرهنگ ایرانی نیز در زیرلایههای داستان وجود دارد.
تمام این داستان از زبان اول شخص است و به صورت تک گویی راوی که دچار توهم شده است روایت میشود. این کتاب که یکی از معروفترین آثار صادق هدایت است که به زبانهای مختلفی مانند آلمانی، انگلیسی و فرانسوی ترجمه شده است.
کتاب صوتی بوف کور اثر صادق هدایت داستانی پیچیده و عمیق دربارهٔ انزوا، یأس و بحران هویت است. راوی داستان، که نامش به وضوح مشخص نیست، در دنیایی تاریک و مملو از تنهایی زندگی میکند. او به تحلیل تجربیاتش میپردازد و از احساسات و افکارش دربارهٔ عشق، مرگ و معنای زندگی میگوید. داستان با توصیف زندگی روزمرهٔ راوی آغاز میشود که در فضایی سوررئالیستی به سر میبرد. او به دنیای درون خود و مسائل روانشناختیاش میپردازد و در این مسیر با شخصیتهای مختلفی مواجه میشود، از جمله عشق ناکامش، که باعث تشدید احساس انزوا و ناامیدیاش میشود.
این داستان به دو بخش تقسیم میشود که در بخش اول راوی به روایت یکی از دردهای خود میپردازد. شغل راوی نقاشی روی قلمدان است و او همیشه تصویر دختری را در لباس سیاه میکشد که در حال هدیه دادن شاخهای گل نیلوفر به یک پیرمرد است. روزی راوی همین دختر را از سوراخ رف پستوی خانهاش میبیند و زندگیاش دگرگون میشود. راوی در بخش دوم ماجرا را برای سایهاش که به شکل یک جغد است شرح میدهد. این بوف کور، نمادی از یأس و بیاعتمادی به زندگی است. در نهایت، داستان به بررسی عمیقتر مضامین وجودی و فلسفی میپردازد و خواننده را به تفکر درباره واقعیتهای زندگی دعوت میکند.
صادق هدایت نویسنده کتاب صوتی بوف کور یکی از بزرگترین نویسندگان معاصر ایران است که در 28 بهمن 1281 در تهران به دنیا آمد و به عنوان پیشگام ادبیات نوین فارسی شناخته میشود. او با آثارش، به ویژه رمان مشهور "بوف کور"، به بررسی عمیق موضوعاتی چون تنهایی، یأس و بحران هویت پرداخت و با نثر زیبا و تصاویری زنده، خوانندگان را به تفکر درباره مسائل انسانی و اجتماعی دعوت کرد. هدایت در طول زندگیاش به فرهنگ و ادبیات غرب توجه خاصی داشت و تأثیرات آن را در آثارش به وضوح نمایان کرد.
صادق هدایت در سال 1330 در پاریس درگذشت، اما آثارش همچنان الهامبخش نسلهای جدید نویسندگان و شاعران ایرانی است و در محافل ادبی و دانشگاهی مورد بررسی قرار میگیرد. هدایت در سالهای آخر عمر خود درگیر اعتیاد به مواد مخدر و الکل بود و درنهایت مانند بسیاری از شخصیتهای داستانها و رمانهایش خودکشی کرد. میراث ادبی او به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ ادبیات فارسی شناخته میشود و تأثیر عمیقی بر فرهنگ و تفکر ایرانی گذاشته است. از جمله آثار او میتوانیم به بوف کور، سگ ولگرد، سه قطره خون، داش آکل، اوسانه، فردا و غیره اشاره کنیم.
گوش دادن به کتاب صوتی "بوف کور" با صدای آقا شاهین علایی نژاد تجربهای غنی و تأثیرگذار است. صدای دلنشین و تسلط گوینده بر نثر صادق هدایت، احساسات عمیق و پیچیدگیهای روانشناختی شخصیتها را به زیبایی منتقل میکند. علایی نژاد با توانایی در ایجاد تنوع در لحن، به شنوندگان کمک میکند تا بهتر با جو تاریک و سوررئالیستی داستان ارتباط برقرار کنند. همچنین، تسلط او بر زبان فارسی و توانایی در بیان احساسات باعث میشود که شنوندگان به عمق مضامین وجودی و فلسفی داستان پی ببرند.
گوش دادن به "بوف کور" با صدای علایی نژاد به شنوندگان این امکان را میدهد که در کنار لذت بردن از نثر زیبا و فلسفی هدایت، به تفکر عمیقتری دربارهٔ مضامین انسانی و اجتماعی بپردازند. بهویژه برای کسانی که با فضای داستان آشنا نیستند، صدای گوینده میتواند به عنوان یک راهنما عمل کند و آنها را در درک بهتر مفاهیم پیچیدهٔ اثر یاری دهد. بنابراین، این تجربهٔ شنیداری نه تنها سرگرمکننده، بلکه آموزنده و تأملبرانگیز است.
این کتاب به بررسی موضوعاتی چون تنهایی، یأس، و بحران هویت میپردازد و با نثر خاص و هنرمندانهٔ هدایت، خواننده را به دنیای روانشناختی شخصیتها میکشاند. شنیدن این اثر به ما کمک میکند تا با احساسات و تفکرات پیچیدهٔ راوی ارتباط برقرار کنیم و به عمق مضامین وجودی داستان پی ببریم. علاوه بر این، شنیدن کتاب صوتی این اثر به ما این امکان را میدهد که در حین انجام فعالیتهای روزمره، مانند رانندگی یا پیادهروی، به داستان گوش دهیم و از آن لذت ببریم.
شنیدن کتاب صوتی بوف کور اثر صادق هدایت به طیف گستردهای از شنوندگان پیشنهاد میشود:
· علاقهمندان به ادبیات معاصر: کسانی که به داستانهای عمیق و پیچیده علاقه دارند، میتوانند از نثر خاص هدایت لذت ببرند.
· دانشجویان و محققان ادبیات: این کتاب میتواند به عنوان منبعی برای پژوهش در زمینههای ادبی، روانشناختی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
· افراد در جستجوی هویت و معنا : کسانی که در جستجوی درک بهتر از خود و احساسات انسانی هستند، میتوانند با مضامین وجودی داستان ارتباط برقرار کنند.
· علاقهمندان به فلسفه و تفکر عمیق: افرادی که به موضوعات فلسفی و وجودی علاقه دارند، میتوانند از بحثهای عمیق و تأملات راوی بهرهمند شوند.
· طرفداران داستانهای سوررئالیستی: کسانی که به ادبیات سوررئالیستی علاقه دارند، میتوانند از فضای خاص و نمادین داستان لذت ببرند.
· علاقهمند به تجربههای شنیداری: افرادی که به کتابهای صوتی علاقه دارند، میتوانند با گوش دادن به این اثر، تجربهای متفاوت و جذاب از نثر هدایت کسب کنند.
· علاقهمندان به روانشناسی: افرادی که به مطالعه رفتار انسانی و روانشناسی شخصیتها علاقه دارند، میتوانند با تحلیل عمیق احساسات و چالشهای راوی، به درک بهتری از پیچیدگیهای روان انسان دست یابند.
· طراحان و هنرمندان: کسانی که در حوزههای هنری فعالیت میکنند، میتوانند از تصاویری که هدایت با نثرش خلق میکند، الهام بگیرند و به کشف ایدههای جدید بپردازند.
«در زندگی زخمهایی هست که مثل خوره روح را آهسته در انزوا میخورد و میتراشد. این دردها را نمیشود بهکسی اظهار کرد، چون عموماً عادت دارند که این دردهای باورنکردنی را جزو اتفاقات و پیشآمدهای نادر و عجیب بشمارند و اگر کسی بگوید یا بنویسد، مردم برسبیل عقاید جاری و عقاید خودشان سعی میکنند آن را با لبخندی شکاک و تمسخرآمیز تلقی بکنند. زیرا بشر هنوز چاره و دوائی برایش پیدا نکرده و تنها داروی آن فراموشی بتوسط شراب و خواب مصنوعی بوسیله افیون و مواد مخدره است ولی افسوس که تأثیر این گونه داروها موقت است و بجای تسکین پس از مدتی بر شدت درد میافزاید.»
«سایه من خیلی پررنگتر و دقیقتر از جسم حقیقی من به دیوار افتاده بود، سایهام حقیقیتر از وجودم شده بود. گویا پیرمرد خنزر پنزری، مرد قصاب، ننجون و زن لکاتهام همه سایههای من بودهاند، سایه هائیکه من میان آنها محبوس بودهام. در اینوقت شبیه یک جغد شده بودم، ولی نالههای من در گلویم گیر کرده بود و بشکل لکههای خون آنها را تف میکردم. شاید جغد هم مرضی دارد که مثل من فکر میکند. سایهام بدیوار درست شبیه جغد شده بود و با حالت خمیده نوشتههای مرا به دقت میخواند. حتما او خوب میفهمید، فقط او میتوانست بفهمد. از گوشه چشمم که بسایه خودم نگاه میکردم میترسیدم.»
در صورتی که از شنیدن کتاب صوتی بوف کور لذت بردهاید، کتابهای زیر نیز میتوانند انتخابهای مناسبی برای شما باشند:
کتاب صوتی آبجی خانوم، نشر نوین کتاب گویا
کتاب صوتی مادلن، انتشارات گیوا
کتاب صوتی گرداب، نشر نوین کتاب گویا
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 256.۵۰ مگابایت |
مدت زمان | ۰۳:۰۵:۲۳ |
نویسنده | صادق هدایت |
راوی | پوریا عطایی |
ناشر | نوین کتاب |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ |
قیمت ارزی | 2 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
حدیث نفس ِ صادق هدایت در نفس ِ کلام و لحن گوینده پیداست! شنیدن این اثر چند بُعد رو ایجاد میکنه.تماشایی میشه، خانده میشه و خیال و تجسم رو دوبرابر میکنه. چون خود بوف کور و بیشتر اثار هدایت چنین قدرتی دارند! فضاسازی ای که در کلمات هست و صدا و موسیقی که حالا در ادامه و تکمیل کننده اند. همراه این اثر من کمی به زندگی خود هدایت هم گریز میزنم، کمی به ساختار نوشتنش. کمی از اندیشه ش وام میگیرم و کمی هم به خلاقیت زاده شده از این رنجِ تفکر ! بوف کور فقط برای خوندن افریده نشده. بوف کور رو باید داد دست دیوید لینچ تا بتونه لحظه لحظهش رو به تصویر بکشه و یا در همین فضایی که پوریا عطایی و ثمین سعادت شکل دادند، همراهش شکل گرفت. اینجا شنیدن همان دیده شدنه! گوینده صدای خوبی داره و پرفورمنس خوبی. و چون صرف خوندن یک کتاب گاهی حق مطلبو برای یک اثر ادا نمیکنه گاهی لازمه فرد دیگهیی برامون بخونه یا به تصویر بکشه اون اثر رو تا جان مایهش دیده شه...
درود. من معمولا نظر نمینویسم ولی واقعا دیگه نتونستم چیزی ننویسم. خیلی خیلی خیلی خیلی حرفه ای کار شده این کتاب. گوینده بسیار حرفه ای خونده. موسیقی و افکت و فضاسازی هم واقعا بی نقص هستن. مثه یه گردابی هستش که آدم رو میکشه توی خودش. هنر به این میگن. دوستانی که نظر مینویسید کسی پوریا عطایی یا ثمین سعادت رو میشناسه؟ کسی راه ا رتباطی با این دو عزیز رو بلده؟ لطفا جواب بدید. ممنون.
خیلی زیبا بود. زیبایی از این لحاظ که خودش و حالش و روزگارش را خیلی قشنگ بهت می فهمونه.جوری که مسمومیت نوشته تو را با خودش می بره. اگر توان مقابله باهاش نداشته باشی میبینی که خودت هم شدی جزیی از داستان. انگار داره بعضی وقتها حالات بد زندگی خودت را با زبون خودش توصیف میکنه. اصدای گوینده فوق العاده است. مو را به تنت راست میکنه. ترس و به وجودت دعوت میکنه. اگر با صدای فرد دیگری گوش بدی شاید درک نکنی عمق مطلب را. دقت کردی اینقدر گوینده کتاب را قشنگ میخونه انگار خود صادق هدایت داره برات داستانش میخونه. اینقدر زیبا میخونه که موج تنفر،احساس ناامیدی ، و غیره که در داستان موج میزند را در نظرات شنونده ها می تونی ببینی. اگر از ما امیدی ترس نداری کتاب بخون. اگر از خودت مطمنی پس روحت را بسپار دست گوینده و با گوش جان داستان را بشنو. چشمات را ببند و خودت را داستان ببین. خیلی لذت بخش ، ترسناک و باحاله. آخر داستان نمیدونی که چی میشه . تو را تو دریای ابهام عرق میکنه. اگر از این حالات خوشت میاد پس شروع کن به شنیدن کتاب.
سلام. من بالغ بر ۱۰۰ عنوان رمان صوتی شنیدم. هیچ وقت فکر نمیکردم توی ایران همچین کتابی تا این حد حرفه ای تولید شه. واقعا بی نظیر هستش. هیچ عیب و نقصی نداره. موسیقی ها فوق العاده. صدای گوینده و بیان یه جوریه که آدم واقعا فکر میکنه داره صدای صادق هدایت رو میشنوه. در دسته کتب صوتی این اثر بهترین اثری بوده که تا به امروز شنیدم. زنده باشید
گویندگی و موسیقی پس زمینه بسیار حرفه ای و با فضای کتاب همخونی داره. همزمان با گوش کردن این نسخه صوتی، نسخه PDF کامل کتاب چاپ سال ۱۳۵۱ هم جلوم باز بود و هیچ حذفیاتی نسبت به اون نسخه ندیدم. قصه در دو زمان روایت میشه یکی زمان حال (زمان نگارش کتاب) و یکی در زمان قدیم در شهر ری. دو شخصیت پیرمرد خنزر پنزری و زن اثیری دائما در قالب شخصیت های مختلف نمود پیدا میکنن. گویا هر دو بخشی از شخصیت راوی داستان هستن و در جنگ. یه نکته دیگه که توجهم رو جلب کرد این بود که زنی که راوی دوست داره یا اثیریه، یا لکاته. تعریفی از یک زن نرمال با همه ی خوبی ها و بدی هاش براش وجود نداره. من رو به یاد «عقده مدونا» فروید انداخت. در کل من پسندیدم و فکر میکنم یک بار خوندن این اثر کافی نیست با توجه به پیچیدگیش.
گویندگی و کار روی این کتاب صوتی واقعا بینظیره و حرف نداره بصورتی که کتاب مثل یک فیلم جلوی چشمات میگذره ، ولی حیف این گویندگی و کار کار بینظیری که روی این کتاب شده کاش یه کتاب بهتر و زیبا تر کتاب زاییده یک ذهن بیمار و جنون امیزه نویسنده در افکار بیمار ، منفی و جنون امیز خودش مثل اینکه داخل یه باتلاق ذهنش در حال دست و پا زدن باشه مدام در حال غرق شدنه و بنظرم با نوشتن این کتاب میخواسته افکار و جنون و چیزی که ازش رنج میبرده و داشته نابودش میکرده رو نشون بده و در نهایت بگم که صادق هدایت از خدماتی که داشته و قابل احترامه کارنامه اردشیر بابکان از زبان پهلوی به فارسی ترجمه کرده نظر هر کدام از دوستان عزیز و گرامیه ولی این کتاب رو اصلا به کسی توصیه نمیکنم
بوف کور، یک رمان عجیبه که از اسمش هم میشه متوجه تناقضات و ابهامش شد. تا مدتها سراغ این کتاب نمیومدم بدلیل نظرات بدی که درموردش خوندم. اما اصلا اونطوری که میگفتن سیاه و حال بد کن و ...نبود. داستان پر از رمز و رازی داره که فهمیدنش مشکله و هرکسی میتونه از زاویه دید خودش نگاه کنه.حتی میشه از چند جنبهی متفاوت به داستان نگاه کرد و برداشتهای مختلف داشت. درنظر داشته باشید در داستانهای سورئال نباید به دنبال منطق و جواب قطعی برای سوالات ذهنتون باشید. خوشحالم که صوتیش رو گوش کردم چون فضاسازی و موسیقی متن و صدا و خوانش گوینده بی نظیر بود و اگر خودم متنیش رو میخوندم انقدر برام تجربه جذابی نمیشد.
با احترام این نسخه صوتی از بوف کور به هیچ وجه قابل مقایسه با نسخه های دیگه نیستش. این نسخه به قدری حرفه ای تولید شده که آدم انگار داره فیلم سینمایی میبینه. من ۴ بار گوشش دادم.
من تمام آثار این هنرمند رو شنیدم کارهای ماندگاری رو بصورت کاملا حرفه ای و سه بعدی کار کردن که واقعا ادم باورش نمیشه چجوری تموم شد اون کتاب اصن مچکرم.
کتابو تموم کردم..آخرش پرام ریخت که چ ساده تموم شد.درواقع آخرش مثل همه ی کتابای دیگه دنبال نتیجه گیری و پند و نصیحت نبود انگار همین که توهماتش تموم میشه کتابم تموم میشه..دوسش داشتم با اینکه زیاد درکش نکردم و برداشتم این بود که زن اول داستان با اون لکاته یکسان بودن و همونطور که خود راوی هم اشاره میکنه آخر کتاب لکاته اصن لکاته نبود و باکره بود!!و تمام اون ظن ها فقط نتیجه طردشدن و توهمات و خواسته نشدن از سمت زنش بود..