بسیاری از افراد از خود توقع و انتظار بیش از ظرفیت و توانشان را دارند که این موضوع نشات گرفته از کمالگرایی است. کمالگرایی دو جنبهی متفاوت منفی و مثبت دارد ولی جنبهی منفی آن است که در دنیای مدرن بیشتر گریبانگیر افراد شده است. این ویژگی سبب میشود افراد در زندگی تلاش کنند همه چیز در بهترین حالت خود انجام شود در حالی که غیرممکن است زیرا رسیدن به ایدهآلهای دست نیافتنی سبب میشود عزت نفسمان کاهش یابد و دچار افسردگی شویم. برنی براون محقق دانشگاه هوستون با تکیه بر دانش خود کتاب موهبت کامل نبودن: رها کردن خود آرمانی و پذیرش خود واقعی را به نگارش درآورده که شامل راهکارهایی برای رهایی از کمالگرایی، قضاوت و مقایسه است.
کتاب موهبت کامل نبودن: رها کردن خود آرمانی و پذیرش خود واقعی نتیجهی سالها تحقیق و آموزش برنی براون در آگوست 2010 به چاپ رسید. این کتاب با نام اصلی The Gifts of Imperfection یکی از پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز شد و حدود دو میلیون نسخه از آن فروخته شد. محتوای اصلی کتاب دربارهی پذیرش خود واقعیمان هست و در طی ده راهکار توصیه میکند که بهتر است همانطور که هستیم خودمان را دوست بداریم.
کتاب موهبت کامل نبودن با روایت تمثیلها، حکایات و همچنین داستانهای واقعی از زندگی افراد به خواننده آموزش میدهد با قبول شرایط خود رضایتمندانه زندگی کند. کمالگرایی و زندگی بیعیب و نقص مانند سدی در مقابل لذت بردن از زندگی عمل میکنند در حالی که برنی براون طی بخشهای «پرورش اصالت»، «پرورش شفقت به خود»، «پرورش روحیه تابآوری»، «پرورش شادی و شکرگزاری»، «پرورش شهود و ایمان»، «پرورش خلاقیت»، «پرورش آرامش و سکون» و «پرورش کار معنادار» در کتاب موهبت کامل نبودن چگونگی لذت بردن از زندگی را با رعایت چند اصول ساده و کاربردی بیان میکند.
کتاب موهبت کامل نبودن زندگی را همانند سفری درنظر میگیرد که در جریان آن افراد با بهکارگیری شجاعت و شفقت میتوانند از آن بهرهمند شوند. زندگی مسرتبخش سزاوار کسی است که به خودش ابراز علاقه و عشق کند و با اعتماد به نفش از تاثیرات افکار و صحبتهای سایرین رهایی یابد.
برنی براون در ارتباط با تاثیر شادی در بهرهوری بیشتر از زندگی میگوید :«به نظر من شادی یک گام فراتر از خوشحالی است. خوشحالی نوعی جو یا حال و هوایی است که گاه، وقتی خوششانس باشید، مدتی را در آن سر میکنید، حال آنکه شادی نوری است که شما را سرشار از امید، ایمان و عشق میکند. خوشحالی به شرایط و رویدادهای بیرونی بستگی دارد و با افت و خیز شرایط، دچار شدت و ضعف میشود. حال آنکه، به نظر میرسد شادی پیوسته به روح است و شکرگزاری به قلب بسته شده است. تجربه حقیقی شادی، این لذت و احساس عمیق معنوی بسیار حساس و آسیبپذیر است. زندگی شاد به این معنی نیست که همواره غرق در نور شادی باشد، چرا که در نهایت غیرقابل تحمل میشود. به نظر من زندگی شاد از لحظههایی ساخته میشود که با ریسمان اعتماد، شکرگزاری، الهام و ایمان با ظرافت به هم پیوند میخورند.
برنی براون Brené Brown نویسنده و پژوهشگر آمریکایی در نوامبر 1965 به دنیا آمد. او تحصیلاتش را در رشتهی مددکاری اجتماعی در دانشگاه هوستون به سرانجام رساند و زندگی خود را وقف مطالعه در زمینهی روانشناسی و خودشناسی کرد. او کتابهای متعددی در زمینههای جسارت، شرم و همدلی نوشت و از طرف مجله زنان هوستون به عنوان یکی از چهرههای برتر 2009 شناخته شد. همچنین او چند جایزه نیز از سوی دانشکدهی محل تدریش گرفت و در سال 2016 بودجهی دو میلیون دلاری به او تعلق گرفت تا دانشجویان بیشتری را در زمینهی کار اجتماعی پرورش دهد.
برنه براون علاوهبر آثار مکتوبش از طریق سخنرانیهای انگیزشیاش نیز شناخته شده است. سخنرانی او با عنوان
«قدرت آسیبپذیری» در سال 2010 از طریق شبکه جهانی همایشهای تد به اجرا درآمد که بیش از 42 میلیون بازدیدکننده داشت. این سخنرانی یکی از پربازدیدکنندهترین سخنرانیهای مجموعه تد است که بسیار توجه علاقهمندان به حوزهی روانشناسی را به خود جلب کرد. «گوشدادن به شرم» نیز عنوان دیگری از سخنرانیهای برنی براون است که در مارچ 2012 برگزار شد که آن هم مانند سایر فعالیتهای برنی براون موفق بود و تا الان بیش از دوازده میلیون بازدیدکننده داشته است.
کتابهای دیگر برنی براون که به فارسی ترجمه شدهاند عبارتند از «زندگی حضورمندانه، چگونه کاستیها و نقصهای ما به موهبتهای زندگی ما تبدیل میشوند» ،«زندگی تابآورانه، چگونه از جدال با خود واقعیمان دست برداریم و به احساس کافی بودن و خوشی دست یابیم» و «زندگی شجاعانه، شجاعت آسیبپذیری و تغییر شیوه زندگی، مهرورزی، فرزندپروری و رهبری» که کتاب الکترونیکی همهی آنها برای دانلود و خرید در سایت و اپلیکیشن فیدیبو موجود است.
برنی براون در حال حاضر در تگزاس آمریکا زندگی میکند و از طریق وب سایت شخصیاش با طرفداران و خوانندگان آثارش در ارتباط است. او از طریق این صفحه در سال 2009 برنامهی کتابخوانی اینترنتی کتاب موهبت کامل نبودن را در طول هشت هفته اجرا کرد. این برنامه که با نام «شرم کمتر، شادی بیشتر» بود بسیار موفق بود و همراهان برنی براون از طریق ایمیل از سراسر دنیا با او در ارتباط بودند. این وب سایت شامل تمامی کتابها، سخنرانیها و مقالات پژوهشی برنی براون است که بسیار مفید برای دانشجویانش و طرفداران حوزهی روانشناسی است. بیوگرافی به همراه عکسهای خانوادگی او به همراه دو پسرش نیز در این صفحه به اشتراک گذاشته شده است.
پس از انتشار کتاب موهبت کامل نبودن در آمریکا بهسرعت این کتاب در کشورهای دیگر نیز ترجمه و چاپ شد. در ایران نیز کتاب را «اکرم کرمی» به فارسی ترجمه و «انتشارات صابرین» آن را در سال 1394 راهی بازار کرد. pdf کتاب موهبت کامل نبودن از سوی «انتشارات صابرین» در اختیار فیدیبو قرار گرفته و برای دانلود آن میتوانید به سایت و اپلیکیشن مراجعه کنید.
«اکرم کرمی» مترجم کتاب موهبت کامل نبودن در ترجمهی آثار روانشناسی بسیار پرکار بوده و کتابهای زیادی از جمله «اعتیاد به نت، رهایی از دام اعتیاد به اینترنت و بازیهای نرمافزاری» نوشتهی «کوین رابرتس»، «پایانهای ضروری» نوشتهی «هنری کلاود» و «کلیدهای شناخت و رفتار با دخترها» نوشتهی «پگ استريپ» را به فارسی ترجمه کرده که پی دی اف آنها برای دانلود در فیدیبو موجود است.
با فرار از تاریکی از نور هم میگریزیم. یکیدیگر از یافتههای پژوهشی غیرمنتظره من این بود که هرگز نمیتوانیم در انکار و فرار از احساسات آزاردهندهمان آزادانه عمل کنیم و دست به انتخاب بزنیم. هیجانهای ما در طول یک پیوستار قرار دارند و با فرار از تاریکی از نور هم دور میشویم. در گذشته وقتی میخواستیم رنج و آسیبپذیری را تخفیف دهم یا با آن روبهرو نشوم، ناخودآگاه خود را از تجربه هیجانهای مثبتی چون شادی نیز محروم میکردم. وقتی به گذشته نگاه میکنم میبینم کشف هیچ حقیقتی نمیتوانست اینقدر زندگی مرا تغییر دهد. حال میتوانم شادی را لمس کنم، هر چند همین تجربه مرا در معرض آسیبپذیری و ضعف قرار دهد. در واقع من انتظار ضعف و آسیبپذیر بودن را دارم.
شادی نیز مانند هیجانهای تیره خار دارد. عشق شدید به یک شخص، اعتقاد راسخ به یک چیز، درگیری کامل در زندگیای که ضمانتی به همراه ندارد، همه و همه گزینههایی هستند که میتوانند با رنج و آسیبپذیری همراه باشند. وقتی توان خود برای تحمل ناراحتی را از دست میدهیم، شادی را گم میکنیم. در واقع تحقیقات مربوط به اعتیاد نشان میدهد که در تجربههای نیرومند مثبت نیز مانند تجربههای دردناک، میتوانیم دچار بازگشت شویم.
ما نمیتوانیم فهرستی از هیجانهای آزاردهنده تهیه کنیم و بگوییم که نمیخواهم با اینها روبهرو شوم، یا برعکس فهرستی از هیجانهای مثبت بنویسیم و بگوییم :«میخواهم تمام اینها را تجربه کنم.» تجسم چرخهای که این انتخاب میتواند ایجاد کند آسان است: من شادی زیادی تجربه نمیکنم بنابراین منبع و ذخیرهای ندارم که در سختیها از آن بهره بگیرم و بنابراین سختیها با رنج بیشتری توام خواهند شد و از این روست که خود را به ناهشیاری میزنم و حال چون ناهشیارم، نمیتوانم شادی را حس کنم و این چرخه تکرار میشود.
در جریان کار خود دریافتهام که خوشحالی و شادی در تجربه متفاوتند. «شکرگزار و شاد بودن به این معنی نیست که تما مدت خوشحال باشیم.» گاه برای آنکه در این اظهار نظرها دقیقتر شوم، میپرسیدم :«چطور میشود که آدم شاد و سپاسگزار باشد، اما خوشحال نباشد؟» پاسخها شبیه به هم بودند و مضمون همه آنها یکی بود :«خوشحالی به شرایط و موقعیت بستگی دارد، اما شادی به نوع نگرش و شکرگزاری.»
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 321.۰۰ بایت |
تعداد صفحات | 165 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۵:۳۰:۰۰ |
نویسنده | برنه براون |
مترجم | اکرم کرمی |
ناشر | انتشارات صابرین |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | The gifts of imperfection: let go of who you think you're supposed to be and embrace who you are, 20 |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۶/۰۵/۱۶ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 110,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
من این کتاب را با معرفی یک روانشناس برای افراد کمال گرا مطالعه کردم. " کمال گرا " به افرادی گفته میشود که همیشه دوست دارند تمام امور را بدون هرگونه نقص ویا کاستی انجام دهند که گاهی این ویژکی باعث ایجاد فشار ونگرانی بر خود شخص و یا اطرافیانش خواهد شد.مثل تربیت بی نقص فرزندان ، نمراتی کامل در دروس ،انجام تمام امور برپایه نظم، دور بودن از انتقاد دیگران و........قبل از خواندن کتاب فکر میکردم مثل اکثر کتب روانشناسی حرفهای تکراری و بی مصرف خواهد داشت اما باید بگویم این کتاب در عین سادگی، عالی بود.متنی کاملا سلیس و روان داشت با تمریناتی کاملا عملی وقابل درک.مثالهای کتاب تماما از تجربیات خود نویسنده بود که برای اشخاص کمال گرا کاملا ملموس است.افرادی که به خواندن کتابهای روانشناسی علاقمند هستند حتما این کتاب برایشان مفید و خواندنی خواهد بود.
من یک کمال گرا هستم ودر حال تغییر خود هستم چون ایده آل بودن از همه لحاظ اجتماعی تحصیلی خانوادگی و عشقی و شغلی بلکه باعث پیشرفت من بشه باعث احساس شرم من شده و حتی کلی کارها و ویژگی های مثبتی که داشتم باعث شده همیشه نبینم و بیشتر به نقطه تاریک وجودم بچسم و آسیب شدیدی بخورم که هنوزم دارم تاوانش و میدم من با خوندن این کتاب به نتیجه رسیدم که اینقدر باید روی خودت کار کنی که بتونی با کامل نبودن خودت توی همه ابعاد وجودی و زندگی کنار بیایی و کامل نبودنت باعث منزوی بودن تو نشه ، جامعه ما همیشه شاگرد ۲۰ شاگرد خوب و شاگرد ۱۵ میگرفت شاگرد کودن و خنگ میدونست و به جای این که کارش و تلاش کم کردنش تخریب کنه هویت و شخصیتتو تخریب میکرد چقد آسیب خوردیم از آموزش بد جامعه و نداشتن مشاور خوب تو زندگی عب نداره و امیدوارم نسل آینده حداقل به این درک وشعور خانواده ها و جامعه مدرسه دانشگاه برسن هیچ کسی بر کسی برتری نداره چون همه یه سری نقاط قوت و یک سری نقاط ضعف داره و به اون قسمت تاریک و عیب دارش نچسبه ما سوختیم ولی تصمیم گرفتیم تا آخر نسوزیم و مسئولیت زندگی خودمون خودمون بر عهده بگیریم و از یک جایی مثل الان پذیرش مون نسبت به خودمون و تمام کم و کاستی هامون بیشتر بشه خودمون بپذیریم الکی خودمون بهتر نشون ندیدم و قایم نشیم زیر یک نقاب که هویت ما نیست و کتاب باید حتما با دقت بخونی چون اول به نظر کتاب زیاد با کارایی نمیاد ولی وقتی دقت میکنی میبینی رمز نجات کلیدی داره که باید تمرین کنی روی خودت
از اون جایی که من خودم کمالگرا هستم (و خیلی بابتش دردسر کشیدم) خوندنش رو به تیپهای شخصیتی کمالگرا توصیه میکنم. بعضی فصلهاش خوبه بعضیهاش نه ولی واسه کمالگرایی هنوز چیز بهتری پیدا نکردم. مرسی از فیدیبو که وقتی گفتم این کتابو بیارید، پیگیری کردند و من از طریق همین نرمافزار خوندمش.
سلام. من کافی هستم،، من دوست داشتنی هستم،، من فرزند با ارزش خداوند هستم. هنوز کامل نخوندم. اما نویسنده خیلی روان از خودش صحبت می کنه،، و من خوشم میاد از کسانی که میتونن به خوبی از خودشون صحبت کنند. و خودم همیشه سعی می کنم از خودم صحبت کنم،، یعنی یه تعریفی از خودم داشته باشم،،که واقعا به دنبال چه چیزی هستم. و پذیرش خودم به همین صورتی که هستم. من اگر نتونم خودمو به همین صورتی که هستم بپذیرم، هیچ وقت نمی تونم ارتباط خوبی با خودم داشته باشم، و کسی که نتونه ارتباط خوبی با خودش بزاره،، در روابطش خیلی موفق نیست. موفق باشید دوستان
کاملا خلاف چیزی که فکر میکردم! مدت ها بود تعریف این کتاب رو شنیده بودم و با توجه به اینکه درخصوص کمال گرایی به مشکل برخوردم رفتم سراغش. در وهله اول چیزی که خوندن کتاب رو برام خیلی دشوار کرد ترجمه بسیار ضعیف بود و متاسفانه به ترجمه دیگری نرسیدم تا ازش استفاده کنم. در وهله دوم مطالب کتاب اصلا نظرم رو جلب نکرد از این نظر که خیلی پراکنده گویی داشت و اصلا منسجم نبود و مدام ازین شاخه به آن شاخه میپرید و مثال هایی می آورد که اصلا ربطی به موضوع بحث نداشت و کمکی به فهم نمیکرد. و در آخر باید بگم که تا لحظه آخر خوندن کتاب همش منتظر بودم ببینم پس کی به مطلبی که دارم کتاب رو به خاطرش میخونم میرسم و متاسفانه در آخر متوجه شدم این کتاب هیچ کمکی به کمال گرایی من نمیکنه! در هر صورت اگر وقت زیادی برای خوندن هر کتابی ندارین اصلا توصیه نمیکنم!
سلام. به صورت کلی کتابی بسیار ارزنده و جذابی است. از نظر من کتاب به اتفاقات و نکاتی توجه می کند که برای هر شخصی ممکنه رخ دهد. اتفاقاتی که در عین سادگی بسیار مهم هستند. من خوندن این کتاب رو توصیه می کنم برای افرادی که خیلی به خود سخت می گیرند چرا که خود من هم مثل نویسنده یکی از این افراد هستم. ایراداتی که از نظر من می شود از این کتاب گرفت: 1. در بسیاری از جاها سخت میشه با کتاب ارتباط گرفت که به نظرم نشان از ضعف در ترجمه دارد. بنظرم ترجمه خوبی از کتاب صورت نگرفته است. 2. ضعف در صوت که خیلی مطالعه رو خشک و بی روح می کند. با این نوع رو خوانی، من ترجیح میدهم خودم کتاب رو مطالعه کنم تا اینکه به صوتی خشک و بی روحی گوش دهم که هیچ تصویری در ذهنم نسبت به موضوع ایجاد نمی کند.
کاش بجای گذاشتن قسمت ابتدایی کتاب به عنوان نمونه از اواسط کتاب میگذاشتید.چون اوایل کتاب شامل مقدمه و پیشگفتار میشه که موضوع و بحث اصلی کتاب رو به ما نمیرسونه.
به مفاهیم جدیدی در حوزه خودشناسی و بخصوص احساس شرم و تلاش بیهوده برای کامل بودن می پردازه که از تحقیقات نویسنده میاد. نویسنده اش، توی تد تاک هم چندتا ارائه داره و طرز فکر و ارائه اش قابل قبوله. میشه اول تدتاک هاش رو گوش بدید و اگر مفاهیم جالب و نو بود، بیاید کتاب رو بخونید. با خوندن کتاب، متوجه میشیم که علاقه به کامل بودن یا تایید گرفتن از دیگران برای جلوگیری از مواجهه با شرمساریه و شرم حسیه که نباید ازش فرار کرد بلکه باید باهاش مواجه شد و در قبال اون، خود واقعی ات رو بی هیچ زیاد و کمی دوست خواهی داشت و می پذیری. و اینکه چطور آدم برای اینکه با شرم مواجه نشه حاضره سخت گیرانه با خودش برخورد کنه و در نهایت هم هیچ وقت ازخودش راضی نباشه.
من خیلی وقت بود که با کمال گرایی درگیر بودم. یکسال قبل این کتاب رو خوندم ولی چون خودم نمیدونستم یا بصورت کامل قبول نکرده بودم که کمال گرا هستم، این کتاب روی من تأثیر نگذاشت. ولی امسال با گوش کردن به پادکست اپیزود ۱۹ هلیتاک، آگاه شدم که من کمال گرا هستم و بصورت کامل پذیرفتم، بعد از پذیرفتن، اومدم سراغ این کتاب و تأثیر فوقالعاده این کتاب رو دارم میچشم. اگر نمیدونین کمال گرا هستید یا نه یا هنوز نپذیرفتید که کمال گرا هستید، به نظر من قبل از این کتاب، به اپیزود ۱۹ هلیتاک گوش بدید و بعد بیایید سراغ این کتاب. امیدوارم که این تجربه کمک کننده باشه.
این سوال برام پیش اومد که احساس کافی بودن مانع از پیشرفت نمیشه؟! بهرحال این کتاب تاکید داره به پذیرش خود و کافی بودن، تو هر سطح و طبقه اجتماعی که هستیم و قیاس نکردن. نویسنده با مثالهای از زندگی خودش (و تحقیقاتش) راهکارهای مفیدی برای شناخت و رفع مشکلات کمالگرایی، کسب رضایت و تأیید دیگران، خودخوری و شرم از اتفاقات روزمره زندگی و... ارائه میده که کاربردی هستن و در مجموع کتاب مفیدی بود.