جنگ داخلی در فرانسه
کتاب جنگ داخلی فرانسه، ۱۸۷۱ نوشته کارل مارکس، یکی از مهمترین آثار این فیلسوف و نظریهپرداز سیاسی است. این کتاب، گزارشی از وقایع انقلاب پاریس در سال ۱۸۷۱ است که به کمون پاریس نیز معروف است. مارکس در این کتاب، به بررسی زمینههای شکلگیری کمون پاریس، روند وقایع آن و شکست آن میپردازد. او همچنین، به تحلیل و تفسیر این وقایع از دیدگاه مارکسیسم میپردازد.
کتاب جنگ داخلی فرانسه، ۱۸۷۱ برای علاقهمندان به تاریخ، سیاست و مارکسیسم، کتابی ارزشمند و قابلمطالعه است. این کتاب، درک ما را از انقلاب پاریس و اهمیت آن در تاریخ جنبشهای کارگری و سوسیالیستی افزایش میدهد. کتاب جنگ داخلی فرانسه، ۱۸۷۱ در دو بخش اصلی نوشته شده است. بخش اول، به بررسی زمینههای شکلگیری کمون پاریس میپردازد. مارکس در این بخش، به وضعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فرانسه در سالهای قبل از انقلاب پاریس میپردازد. او همچنین، به نقش کارگران و جنبش کارگری در شکلگیری کمون پاریس اشاره میکند.
بخش دوم کتاب به بررسی روند وقایع انقلاب پاریس میپردازد. مارکس در این بخش، به شرح جزئیات وقایع انقلاب پاریس، از جمله سقوط امپراتوری دوم فرانسه، تشکیل کمون پاریس و سرکوب کمون میپردازد.
مارکس در این کتاب، به تحلیل و تفسیر این وقایع از دیدگاه مارکسیسم میپردازد. او معتقد است که کمون پاریس، اولین تجربه واقعی سوسیالیسم بود. او همچنین شکست کمون پاریس را نتیجه خیانت بورژوازی و جناحهای ارتجاعی فرانسه میداند.
کتاب جنگ داخلی فرانسه، ۱۸۷۱ کتابی خواندنی و مفید برای علاقهمندان به تاریخ، سیاست و مارکسیسم است. این کتاب درک ما را از انقلاب پاریس و اهمیت آن در تاریخ جنبشهای کارگری و سوسیالیستی افزایش میدهد.
برای خواندن کتابهای علوم سیاسی دعوت میکنیم به فیدیبو سر بزنید.
کارل مارکس (۵ مهٔ ۱۸۱۸ – ۱۴ مارس ۱۸۸۳) فیلسوف، اقتصاددان، تاریخنگار، جامعهشناس، نظریهپرداز سیاسی، روزنامهنگار و سوسیالیست انقلابی آلمانی بود. او در شهر ترییر در آلمان متولد شد و در دانشگاه به تحصیل حقوق و فلسفه پرداخت.
مارکس مطالعه اقتصاد سیاسی را تا آخر عمر ادامه داد که نتیجه آن اثر مهم اقتصادی او – مجموعه سه جلدی سرمایه – است. مارکسیسم تا حد زیادی تحت تأثیر دیالکتیک هگلی، سوسیالیسم تخیلی فرانسوی و اقتصاد انگلیسی شکل گرفتهاست.
مارکس و همکارش فردریش انگلس، آثاری را در زمینههای مختلف نوشتند که تاثیر عمیقی بر تاریخ اندیشه و سیاست جهان داشتهاند. از جمله مهمترین آثار مارکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مانیفست کمونیست (۱۸۴۸)
- سرمایه (۱۸۶۷)
- گروندریسه (۱۸۵۷–۱۸۵۸)
- ایدئولوژی آلمانی (۱۸۴۵–۱۸۴۶)
مارکس معتقد بود که تاریخ، تاریخ مبارزه طبقاتی بودهاست. او بر این باور بود که در نظام سرمایهداری دو طبقه اصلی وجود دارد: بورژوازی یعنی مالکان ابزار تولید و پرولتاریا، یعنی کارگرانی که تنها منبع درآمدشان نیروی کار آنهاست. مارکس معتقد بود که این دو طبقه در تضاد با یکدیگر هستند و این تضاد منجر به انقلاب خواهد شد.
مارکس همچنین معتقد بود که سوسیالیسم مرحلهای گذار از سرمایهداری به کمونیسم است. در سوسیالیسم، تولیدات به صورت اجتماعی اداره میشود و مالکیت خصوصی ابزار تولید لغو میشود. مارکس معتقد بود که کمونیسم مرحله نهایی توسعه اجتماعی است که در آن انسانها به طور برابر از منابع تولید برخوردار خواهند بود.
- این کتاب، گزارشی از یکی از مهمترین وقایع تاریخ معاصر است.
- مارکس در این کتاب، به تحلیل و تفسیر این وقایع از دیدگاه مارکسیسم میپردازد.
- این کتاب، برای علاقهمندان به تاریخ، سیاست، و مارکسیسم، کتابی ارزشمند و قابلمطالعه است.
- افکار مارکس تاثیر عمیقی بر جنبشهای کارگری و سوسیالیستی در سراسر جهان داشتهاست. او یکی از تاثیرگذارترین اندیشمندان تاریخ بشری است و آثار او همچنان مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
در اینجا به چند دلیل برای خواندن آثار مارکس اشاره میکنیم:
● تاثیر عمیقی بر تاریخ اندیشه و سیاست جهان داشتهاند.
● به ما کمک میکنند تا تاریخ و جامعه را بهتر درک کنیم.
● میتوانند به ما کمک کنند تا برای یک جامعه عادلانهتر و برابرتر تلاش کنیم.
در خطابه افتتاحیه انجمن بینالمللی دفاع از حقوق کارگران، در نوامبر ۱۸۶۴، چنین گفته بودیم:
اگر درست است که رهایی طبقات زحمتکش منوط به اتحاد و اشتراک مساعی برادرانه آنهاست، انجام یافتنِ این رسالتِ بزرگ با وجودِ سیاستِ خارجیای که با دنبال کردنِ نقشههایی جنایتکارانه بر پیشداوریهای ملی دامن میزند، و با برانگیختن ملتها یکی بر ضد دیگری، خون و سرمایه مردم را در جنگهای راهزنانه به هدر میدهد، چهگونه امکانپذیر است؟
[ و به دنبال این پرسش، ]سیاستِ خارجی موردِ نظر انترناسیونال را به صورت زیر تعریف کرده بودیم:
همان قوانینِ ساده اخلاق و عدالت که میبایستی بر روابطِ ما بین افراد با یکدیگر حاکم باشند لازم است به عنوان قوانینِ اعلا در مناسبات ملتها با یکدیگر قبولانده شوند.
و شگفتانگیز نیست اگر میبینیم لوئی بناپارت، که با بهرهکشی از نبردهای طبقاتی در فرانسه، قدرت را غصب کرده و از راه به راه انداختنِ جنگهای دورهای در خارج توانسته است به آن تداوم بخشد، از همان آغاز کارِ انترناسیونال، این نهاد را به عنوان خطرناکترین دشمن تلقی کرده است. او در شبِ روزی که فردای آن قرار بود مراجعه به آراء عمومی را انجام دهد، فرمان یورشی بر ضد اعضاء کمیتههای اداری انترناسیونال را در سراسر فرانسه، در پاریس، لیون (Lyon)، روآن (Rouan)، مارسی (Marseille)، برست (Brest)، و مانند اینها... صادر کرد. به این بهانه که انترناسیونال انجمنی مخفی است که در تدارک توطئهای برای کشتنِ او دست دارد، بهانهای که پوچ بودن مطلقاش اندکی بعد توسط قاضیانِ خودِ او آشکار گردید. آن جنایتی که بخشهای فرانسوی انترناسیونال مرتکب شده بودند در واقع چه بود؟ آنها آشکارا و به صدای بلند به مردم فرانسه گفته بودند که شرکت در این رأیگیری عمومی به معنای رأی دادن به استبداد در داخل و راه انداختنِ جنگ در خارج است و اگر، در همه مراکز صنعتی بزرگ فرانسه، طبقه کارگر یکپارچه ایستاد تا به آن رأیگیری نه بگوید، گناه این اقدام به راستی به گردنِ بخشهای فرانسوی انترناسیونال بود. بدبختی این بود که جهل سنگین حاکم بر مناطق روستایی در فرانسه، کفه ترازو را [ به نفع لوئی بناپارت]پایین آورد. مراکز معاملات بورس، کابینهها، طبقات حاکم و مطبوعاتِ اروپا، همگی، این مراجعه به آراء عمومی را گرامی داشتند و از آن به عنوان پیروزی نمایانِ امپراتور فرانسه بر طبقه کارگر این کشور یاد کردند؛ در واقع، این پیروزی نمایان، علامتی بود که برای کشتن داده شد، آن هم نه کشتن یک تن، بل کشتن ملتها.
اگر از خواندن کتاب جنگ داخلی در فرانسه لذت بردید، پیشنهاد میکنیم که از خواندن کتابهای زیر غافل نشوید:
فرمت محتوا | epub |
حجم | 1.۵۴ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 170 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۵:۴۰:۰۰ |
نویسنده | کارل مارکس |
مترجم | باقر پرهام |
ناشر | نشر مرکز |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ |
قیمت ارزی | 4 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |