

کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه
نسخه الکترونیک کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه
انتشارات ققنوس دربارهی کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقیقه مینویسد: «کتاب « فلسفه در شش ساعت و پانزده دقیقه » پُر است از پرسشها و جملاتی درباره فایده فلسفه ، نظامهای فلسفی ، زندگی از دید شوپنهاور ، نیچه و . . . نویسنده حاصل سالها تعمق و کندوکاوش را در عالم فلسفه طی جلساتی کوتاه بیان کرده و از آنجا که خود در این زمینه صاحب نگرش است ، تلاش کرده دیدگاههای شخصیاش را نیز لابلای این درسها بگنجاند تا آنجا که مثلاً در جایی خود را به لحاظ فلسفی متقدم بر سارتر شمرده است . این کتاب علاوه بر آموزش فلسفه همزمان اثری است برای آشنایی با دیدگاهها و مطالعات یکی از بزرگترین نویسندگان ادبی قرن بیستم که به بیش از سی زبان زنده دنیا ترجمه شده است.»
دربارهی کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه اثر ويتولد گومبرويچ
این کتاب را ویتولد گومبروویچ ننوشته است. آنچه در قالب کتاب حاضر جمع آوری و ویراستاری شده، یادداشت های یکی از دانشجویان حاضر در کلاس های فلسفه ی او بوده که از 27 آوریل تا 25 مه 1969 برگزار شده است. این درس ها حول محور نظریات کانت،شوپنهاور، هگل، کی یرکگور، سارتر، هایدگر، مارکس و نیچه می چرخد.
کتب حاضر در حقیقت بیانگر نگرش شخصیِ گومبروویچ به تفکر مدرن و بیان گذاران آن است. انتشارات ققنوس دربارهی این کتاب مینویسد: « « گومبروویچ » را بیشتر با نام « ادبیات » میشناسند ولی او تسلط چشمگیری نیز بر فلسفه داشت. یکی از دانشجویان حاضر در کلاسهای درس فلسفه گومبروویچ دست به ابتکار جالبی زد و یادداشتهایی از نظریات وی درباره کانت، شوپنهاور، هگل، کییر کگور، سارتر، هایدگر، مارکس و نیچه جمعآوری کرد که حاصل آن کتاب حاضر شده که در حقیقت بیانگر نگرش شخصی گومبروویچ به تفکر مدرن و بنیانگذاران آن است . به سبب دست نوشته بودن اصل کتاب و این که مطالب آن یادداشتهای دانشجویی گمنام است، شاید ابهامهایی در آن به چشم بخورد، اما همین اندک نیز برای پی بردن به تسلط، دقتِ دانش، طنز کلام و تیزی ذهن گومبروویچ کفایت میکند.»
دربارهی ويتولد گومبرويچ نویسندهی کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه
ویتولد مارین گومبروویچ(1904 ـ 1969) رمان نویس و نمایشنامه نویس لهستانی یکی از چهره های برجسته ی ادبیات اروپای شرقی و از نویسندگان شناخته شده ی قرن بیستم به حساب می آید.
نوشته های ادبی او آمیخته با تحلیل های روانشناسانه، ضدیت با ملی گرایی، و حس تناقض و پوچی است. قدر گومبروویچ فقط در سال های پایانی عمرش دانسته شد، ولی پس از آن به شهرتی جهانی دست یافت و اینک یکی از چهره های شاخص ادبیات لهستان به شمار میرود، چنان که دولت لهستان سال 2004 را، به مناسبت صدمین سالگرد سالگرد تولد او، سال ویتولد گومبروویچ نامید.
ترجمهی کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه به فارسی
- انتشارات ققنوس کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه را با ترجمهی مجید پروانه پور عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است.
- کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه در دستهی کتابهای فلسفی قرار دارد.
- کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
- تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 136 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 7 روز بخوانید.
- کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه حجم اندکی دارد و برای افرادی که وقت کافی برای خواندن کتابهای طولانی را ندارند و قصد دارند کتابی مختصر با موضوع فلسفی را بخوانند مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه میخوانیم
کانت
یکشنبه، ۲۷ آوریل ۱۹۶۹
رفراندوم ( ۶)
آغاز اندیشه مدرن.
البته می توان آغازگر آن را دکارت هم دانست ( آغاز قرن هفدهم ) .
در فلسفه دکارت یک مضمون محوری و مهم وجود دارد: شک مطلق.
خردباوری از این جا آغاز می شود: شک مطلق در باره همه چیز، تا آن جا که خرد وادارمان کند ایده ای را بپذیریم.
( بنیان پدیدارشناسیِ هوسرل نیز همین است )
ــ سوژه: خودِ اندیشنده
ــ ابژه: مثلاً دوربین اپرا یا میز.
ــ ایده یا تصوری از یک ابژه که در آگاهی من شکل می بندد.
دکارت این سه جنبه شناخت را فرو می کاهد.
یقین دارم چیزهایی در آگاهی ام هست که ارتباطی با واقعیت ندارد. مثلاً، قنطورس.
شک نظام مند. شک کردن در باره جهان، در پرانتز نهادن آن:
۱. ابژه.
۲. هر چیز مرتبط با ابژه.
تنها یقین موجود آن است که این ها فقط در آگاهی من وجود دارند.
در پرانتز نهادن:
مثلاً در پرانتز نهادن تصور « خدا »؛
برخی علوم به واقعیت مربوطند ( واقعیتی فرضا ابژکتیو ) مانند جامعه شناسی و روان شناسی؛ اما علوم انتزاعی، مانند ریاضیات و منطق، به جهان بیرون نمی پردازند، ولی قوانین ذهن ما بر آن ها مبتنی است.
خطای فاحش ( یا به تعبیر هوسرل ) « انحرافِ » دکارت چه بود؟ دکارت از پیامدهای مهیب اندیشه های خویش می ترسید. او سعی داشت نشان دهد که « خدا » ــ و به تبع آن جهان ( به عنوان مخلوق« خدا » ) ــ واقعیتی ابژکتیو است.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه اثر ويتولد گومبرويچ بود.خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی فلسفی میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
نظرات کاربران درباره کتاب فلسفه در شش ساعت و پانزده دقيقه