0
امکان مطالعه در اپلیکیشن فیدیبو
دانلود
کتاب  سنگ صبور نشر انتشارات پیدایش

کتاب سنگ صبور نشر انتشارات پیدایش

کتاب متنی
فیدی‌پلاس
درباره سنگ صبور

ادبیات کهن ایران گنجینه‌ی پر‌باری از افسانه‌ها و اسطوره‌هاست اما متاسفانه در سال‌های اخیر تکنولوژی کودکان ایران را از مطالعه‌ی کتاب‌های کهن دور کرده است. بازی‌های کامپیوتری، انیمیشن‌های خارجی  و استفاده از فضای مجازی باعث شده تا کودکان و نوجوانان ایران زمین فرصت آشنایی با قهرمان‌ها و اسطوره‌های خود را نداشته باشند. یکی از نویسندگان معاصر که با آثارش کودکان و نوجوانان ایرانی را با ادبیات، افسانه‌ها و قصه‌های کهن فارسی آشتی داده محمدرضا یوسفی است. او از افسانه‌های قدیمی قصه‌ای نو خلق می‌کند. داستان سنگ‌صبور از همان داستان‌هایی است که می‌تواند دست کودکان را بگیرد و آن‌ها را به سرزمین شاهدخت‌ها و شاهزاده‌های ایرانی می‌برد.

about book image

خلاصه‌ داستان سنگ صبور

داستان سنگ صبور درباره‌ی زن و مردی است که صاحب فرزند نمی‌شوند. آن‌ها هفت سال و هفت ماه و هفت شبانه‌روز دعا می‌کنند تا خداوند فرزندی به آن‌ها دهد. خداوند دعای آن‌ها را برآورده می‌کند و آن‌ها صاحب دختری می‌شوند. پدر و مادر دختر به قدری او را دوست دارند که نامش را «جانانه» می‌گذارند. جانانه تمام زندگی و دار و ندار پدر و مادرش است. آن‌ها برای جانانه هیچ چیز کم نمی‌گذارند و مثل چشمشان از او مراقبت می‌کنند، هیچ کاری از او نمی‌خواهند و هیچ کس هم حق ندارد کاری از جانانه بخواهد. تنها کاری که جانانه دوست دارد انجام دهد این است که هر روز نزدیک غروب به چشمه برود و برای پدر و مادرش آب بیاورد. اما یک روز صدای عجیب و غریبی از چشمه می‌شنود که او را می‌ترساند. جانانه کم‌کم از شنیدن این صداها مریض می‌شود و خانواده‌ی او دنبال راه حلی می‌گردند تا جانانه خوب شود و در نهایت کلید مشکل‌شان را در جایی دور دست پیدا می‌کنند.

درباره محمدرضا یوسفی؛ نویسنده سنگ صبور

محمدرضا یوسفی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان است. او در مهر سال  1332 در خانواده‌ای فرهنگی و علاقه‌مند به ادبیات فارسی در همدان متولد شد. یوسفی درباره‌ی دوره‌ی کودکی خود می‌گوید: «کودکی‌ام در میانه‌ی برف و سختی‌ها و قصه‌ها گذشت. تا آن‌جا که به یاد می‌آورم در آرزوی داشتن یک ماشین پلاستیکی و در شکل تکاملی آن رسیدن به یک دوچرخه سال‌ها و سال‌ها انتظار کشیدم و هرگز به آن نرسیدم».

محمدرضا یوسفی از کودکی به کتاب‌های کهن ادبیات فارسی مثل شاهنامه علاقه داشت و سعی می‌کرد با درک کودکانه‌ی خود داستان‌های آن را بخواند و بفهمد، پدرش هم در این کار او را تشویق و تحسین می‌کرد و برایش شاهنامه می‌خواند. همین موضوع باعث شد تا محمدرضا یوسفی از دوران دانشگاه به این فکر باشد که داستان‌های شاهنامه و اساطیری را برای کودکان و نوجوانان بازنویسی کند. محمدرضا یوسفی در دانشگاه تهران در رشته‌ی تاریخ تحصیل کرد. او در دانشگاه از طریق دوستان و همکلاسی‌هایش با ادبیات کودک آشنا می‌شود و در این حوزه به ویژه ادبیات اسطوره‌ای و کودک مطالعه‌ی زیادی می‌کند.

«محمود دولت‌آبادی» و «صمدبهرنگی» از نویسندگان ایرانی بودند که یوسفی با خواندن آثار آن‌ها بیش‌تر به ادبیات علاقه‌مند شد. از نویسندگان خارجی «آنتوان دوسنت اگزوپری» نویسنده‌ی کتاب زیبای «شازده کوچولو» هم در علاقه یوسفی به ادبیات کودک نقش داشت. 

از محمدرضا یوسفی به دلیل فعالیت مستمر و موفقیت در عرصه ادبیات کودک و نوجوان، بارها در جشنواره‌های مختلف تجلیل شده است. کاندیدای جایزه «هانس کریستین اندرسن» در سال 2000، دریافت لوح افتخار از IBBY از هلند و هندوستان، دریافت سپاس‌نامه جشنواره «یکی بود یکی نبود» برای کتاب «مثل هزار ستاره» تعدادی از موفقیت‌های یوسفی در دوران فعالیت او در حوزه‌ی ادبیات کودک و نوجوان است.

درباره کتاب سنگ صبور؛ قصه‌ی دیروز برای کودک امروز

«قصه‌ای نو از افسانه» از جمله آثار جذاب محمدرضا یوسفی  است. یوسفی در این مجموعه‌ی 12 جلدی سراغ قصه‌های فولکلوریک ایرانی رفته است. کتاب‌های این مجموعه «سنگ‌صبور»، «نوروز می‌آید»، «راز سیب سرخ»، «پری غرغرو»، «نخودی»، «ماه پیشونی»، «خاله سوسکه»، «نمکی»، «دویدم و دویدم»، «دختر نارنج و ترنج»، «گل‌خندان» و«بز زنگوله پا» نام دارند که با هدف آشنایی نسل جدید با قصه‌های عامیانه‌ی ایرانی منتشر شده‌اند. نشر «پیدایش» این مجموعه را با تصویرگری‌های جذاب، کودکانه و با حال و هوایی ایرانی، «سارا خرامان» منتشر کرده است. خرید اینترنتی و دانلود همه‌ی کتاب‌های این مجموعه در سایت فیدیبو امکان‌پذیر است. 

یوسفی در گفت‌وگویی درباره‌ی اهمیت تبدیل داستان‌های فولکلوریک در قالب رمان‌های امروزی گفته است: «من در کتاب سنگ صبور که به ماجرای دختری می‌پردازم که به نجات شاهزاده‌ای در 40 روز اقدام می‌کند، ضمن بیان داستان کلی این اثر فولکلوریک، آن را با 40 داستان نو دیگر پیوند داده‌ام و بدین ترتیب تلاش کرده‌ام تا این داستان در شکلی تازه برای خواننده امروزی خواندنی‌تر باشد.» در انتهای کتاب سنگ صبور؛ نام کتاب «عروسک و سنگ صبور» اثر سید ابولقاسم انجوی شیرازی به عنوان منبع داستان نوشته شده است.

دانلود کتاب الکترونیکی سنگ صبور محمدرضا یوسفی در این صفحه ممکن است.

درباره‌ی سیدابوالقاسم انجوی شیرازی؛ نویسنده «عروسک و سنگ صبور»

انجوی شیرازی مردی که به عنوان پژوهشگری که تمام سال‌های عمرش را در زمینه‌ی پژوهش و شناخت فرهنگ عامیانه‌ی مردم ایران گذراند، در سال 1300 در شیراز به دنیا آمد. انجوی شیرازی پس از تحصیل رشته‌ی حقوق در ایران و رشته‌ی علوم سیاسی و اجتماعی در ژنو؛ به ایران بازگشت. آشنایی او با صادق هدایت در سال 1318 باعث شد او به فرهنگ عامیانه‌ی مردم کشورش علاقه‌مند شود و پژوهش در فرهنگ فولکلوریک مردم ایران را آغاز کرد. فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی او در سال‌های بعد از سقوط رضاشاه باعث تبعیدش به جزیره‌ی خارک شد و انجوی شیرازی اولین کتاب خود را با نام «تبعیدگاه خارک» در همان زمان نوشت.

دوران بعد از تبعید، دوران تمرکز انجوی شیرازی بر فرهنگ عامیانه‌ی ایرانیان بود. از سال 1340به مدت 18 سال یک برنامه‌ی رادیویی با موضوع فرهنگ مردم ایران را تولید و پخش کرد و در سال 1351 مرکز فرهنگ مردم را در سازمان رادیو و تلویزیون آن دوران تاسیس کرد و

کتاب‌های «بازی نمایشی»، «تمثیل و مثل»، «جشن‌ها و آداب و معتقدات زمستان»، «تصحیح دیوان حافظ»، «سفینه غزل» (با مقدمه محسن هشترودی)، «فرهنگ مردم و طرز گردآوری و نوشتن آن»، «قصه‌های ایرانی»، «گذری و نظری در فرهنگ مردم»، «مردم و شاهنامه»، «مردم و فردوسی»، «مردم و قهرمانان شاهنامه» و «مکتب شمس» از جمله آثار انجوی شیرازی با موضوعات مرتبط با فرهنگ عامیانه ایرانی‌اند. ابولقاسم انجوی شیرازی پژوهش‌هایش درباره‌ی فرهنگ عامیانه را به کتاب‌های کودک و نوجوان هم رساند و کتاب‌های «تمثیل و مثل»، «گل به صنوبر چه کرد» و «عروسک سنگ صبور» را برای کودکان نوشت.

آثار محمدرضا یوسفی برای کودک و نوجوان

محمدرضا یوسفی بیش از صد کتاب در حوزه ادبیات کودک و نوجوان منتشر کرده است. آثاری که برای گروه‌های سنی مختلف و با لحن و سبک نگارشی مناسب برای هر گروه سنی نوشته شده‌اند و در همه‌ی این کتاب‌ها ردپایی از اسطوره‌ها و افسانه‌های ایرانی وجود دارد.

علاوه بر مجموعه‌ی «قصه‌ای نو از افسانه»؛ مجموعه «داستان‌های شاهنامه» هم یکی از مجموعه آثار تاثیرگذار یوسفی در حوزه‌ی ادبیات کودک است. یوسفی در این مجموعه داستان‌های شاهنامه را به زبانی ساده و جذاب؛ مناسب کودک و نوجوان بازآفرینی کرده است.

کتاب‌های «درناهای عاشق»، «عاشق شدن پری دریایی به روایت آب»، «سارا و موج‌های عاشق ارس» از مجموعه‌ کتاب‌های «عاشقان ناشناس» که نشر پیدایش آن‌ها را منتشر کرده است هم از جمله آثار یوسفی است که می‌توانید در فیدیبو به طور قانونی دانلود کنید و بخوانید.

دو کتاب «بچه‌های خاک» و «کیخسرو فرزند اسب» هم از جمله آثار محمدرضا یوسفی برای مخاطب نوجوان است که در سایت فیدیبو در دسترس است.

از آثار «محمدرضا یوسفی» برای مخاطب خردسال که می‌توانید در فیدیبو مطالعه کنید، می2توان به کتاب‌های «آدم‌برفی و سبزک»، «آدم‌برفی و پرچم»، «آدم‌برفی و توپ»، «آدم‌برفی و بچه‌ها»، «آدم‌برفی و آدم‌آهنی» و «آدم‌برفی و روباه» اشاره کرد.

آثار محمد رضا یوسفی در قالب فیلم و انیمیشن

از کتاب‌های محمدرضا یوسفی فیلم‌ها و انیمیشن‌های زیادی ساخته شده است. فیلم‌هایی که یوسفی در بعضی از آن‌ها در مقام فیلمنامه‌نویس حضور داشته است.  فیلم سینمایی «یک وجب از آسمان» و فیلم سینمایی «درس انار» به کارگردانی «علی وزیریان» از کتاب‌های یوسفی اقتباس شده‌اند.

 سریال «ضرب‌المثل‌ها» به کارگردانی «شاپور قریب» و فیلم «پاییز عشق» به کارگردانی« مجتبی حسینی» فیلم‌هایی هستند که محمدرضا یوسفی فیلم‌نامه‌نویس آن‌ها بوده است.

سریال انیمیشن «افسانه آرش» و سینمایی انیمیشن «افسانه برزو» 1و2 و مستند-داستانی «ابوریحان بیرونی» سه انیمیشنی هستند که مرکز پویانمایی صبا آن‌ها را تولید و محمدرضا یوسفی نویسنده‌ی این آثار بوده است.

محمدرضا یوسفی در نوشتن فیلم‌نامه‌ی فیلم سینمایی «علفزار» با «محمدعلی طالبی» هکاری کرده است و  این فیلم به کارگردانی «محمدعلی طالبی» برنده‌ی برترین فیلم جشنواره فیلم هندوستان شد.

about book image

در بخشی از کتاب سنگ‌صبور می‌خوانیم:

شب از راه رسیده بود، باغ پر از غوغای قورقور قورباغه‌ها بود، جانانه بالای سر شاهزاده نشسته، بی‌خوبی حال و روزش را پریشان کرده بود. با خشم به شاهزاده گفت: «چه‌کار کنم که شما از جا بلند شوید، زبان باز کنید و بگویید چرا و به چه گناهی در این‌جا گرفتار شده‌اید؟»

سوزنی را از تن او کند، به آن خیره شد و گفت: «هنوز نمی‌دانم کدام دیو‌خویی این سوزن‌ها را به جان تو فرو کرده و طلسمی آهنین برایت ساخته! عقلم به جایی نمی‌رسد. کاش قورباغه‌ی آن قصه‌ای بودم که عقلش ملکه‌ی قوباغه‌ها را حیران کرد. قصه‌ی آن‌ها را نه برای تو که برای این قورباغع‌ها می‌گویم تا شاید مرا یاری کنند.» شاید هم این‌ها قصه را می‌دانند...

داستان شاهدخت قورباغه‌ها که هرکسی به خواستگاری‌اش می‌آمد، می‌گفت: «به شرطی تو را به همسری برمی‌گزینم که یک آدم را که با جادو یا نیرنگی قورباغه شده، برایم بیاوری تا من او را زیر پایم له کنم تا آدم‌ها بفهمند له کردن قورباغه‌ها چقدر دردناک است.» خواستگاران شاهدخت هر‌کدام به سویی رفتند تا آن آدم قورباغه‌سان را پیدا کنند. هریک سر از کشور و سرزمینی درآوردند، اما شاهزاده‌ای به سمت کوهستان رفت. او جادوگری را پیدا کرد. به او طلا و جواهر بسیاری داد تا در برابر چشم شاهزاده، پسر چوپانی را به قورباغه‌ای تبدیل کرد و اسم او را قورا گذاشت.

شناسنامه

فرمت محتوا
epub
حجم
1.۲۰ مگابایت
تعداد صفحات
138 صفحه
زمان تقریبی مطالعه
۰۴:۳۶:۰۰
نویسندهمحمدرضا یوسفی
ناشرانتشارات پیدایش
زبان
فارسی
تاریخ انتشار
۱۳۹۳/۱۲/۱۸
قیمت ارزی
5 دلار
قیمت چاپی
85,000 تومان
مطالعه و دانلود فایل
فقط در فیدیبو
epub
۱.۲۰ مگابایت
۱۳۸ صفحه

نقد و امتیاز من

بقیه را از نظرت باخبر کن:
دیگران نقد کردند
4.9
از 5
براساس رأی 10 مخاطب
5
90 ٪
4
10 ٪
3
0 ٪
2
0 ٪
1
0 ٪
5 نفر این اثر را نقد کرده‌اند.
4

من این نسخه ی کاغذی این کتاب رو خیلی وقت پیش خریده بودم و هم قصه و هم تصویرگری ش برام جالب بود. چون به افسانه خیلی علاقه دارم، کتاب رو هم خیلی دوست داشتم.

5

من وقتی ۱۰ سالم بود نسخه غیر دیجیتال این کتابو تو کتابخونه خوندم و واقعا بهش علاقه مند شدم...الان بعد از چند سال تونستم دیجیتالشو اینجا پیدا کنمو خاطراتم زنده شد...واقعا ممنونم?

5

نمی تونم بهتون پیشنهادش کنم چون سلایق و علایق متفاوته. ولی من خیلی خیلی خیلی دوسش داشتم.?

5

من قبلا کتاب اصلی رو خونده بودم و خیلی داستان قشنگی داشت

5

من عاشق این جور چیزها هستم

4.9
(11)
51,000
تومان
%30
تخفیف با کد «HIFIDIBO» در اولین خریدتان از فیدیبو

گذاشتن این عنوان در...

قفسه‌های من
نشان‌شده‌ها
مطالعه‌شده‌ها
سنگ صبور
محمدرضا یوسفی
انتشارات پیدایش
4.9
(11)
51,000
تومان