دانلود اپلیکیشن
امکان مطالعه در اپلیکیشن فیدیبو
دانلود
کتاب شیطان اثر  لئو  تولستوی نشر یوشیتا

کتاب شیطان اثر  لئو  تولستوی نشر یوشیتا

کتاب متنی
درباره شیطان

شیطان یکی از جسورانه‌ترین، تلخ‌ترین و درعین‌حال صادقانه‌ترین آثار کوتاه تولستوی است؛ اثری که نویسندۀ بزرگ روس آن را در سال ۱۸۸۹ نوشت، اما به‌دلیل صراحت بی‌پرده و عمق شخصی‌اش، تا پس‌از مرگش (۱۹۱۱) منتشر نشد. تولستوی حتی دو پایان متفاوت برای این داستان نگاشت که هریک مسیر متفاوتی را پیش روی خواننده می‌گشاید و نشان‌دهندۀ تردید عمیق نویسنده در برابر پرسش‌های اخلاقی و وجودی است که این روایت کوچک، اما سنگین را شکل داده‌اند.

در نگاه نخست، شیطان داستانی به‌ظاهر ساده دربارۀ یک مرد جوانِ متشخص و کوشا به نام یوگنی ایرتنِف است که پس‌از مرگ پدر، بار سنگین میراث خانوادگی، همراه با بدهی‌های کلان، را بر دوش می‌کشد و به روستای اجدادی بازمی‌گردد تا زندگی جدیدی بسازد؛ اما آنچه در لایه‌های زیرین این روایت جریان دارد، نبردی بی‌رحمانه میان دو نیروی بنیادین وجود انسان است: غریزۀ نیرومند جنسی از یک سو، و وجدان اخلاقی، تعهد خانوادگی و آرمان پاک‌زیستی ازسوی‌دیگر.

تولستوی در این اثر، به یکی از وسواس‌های دیرین خود، یعنی قدرت ویرانگر امیال جسمانی خارج از چهارچوب عقل و اخلاق، می‌پردازد. او شیطان را نه به شکل موجودی ماورایی، بلکه به‌مثابۀ نیرویی درونی، وسوسه‌ای مداوم و تقریباً غیرقابل‌مقاومت به تصویر می‌کشد که حتی شریف‌ترین و بااراده‌ترین انسان‌ها را نیز به زانو درمی‌آورد. این شیطان همان است که یوگنی در درون خود می‌بیند و با آن می‌ستیزد؛ نیرویی که نه با ازدواج، نه با کار سخت، نه با ارادۀ آهنین و نه حتی با پشیمانی مداوم رام نمی‌شود.

آنچه شیطان را از سایر آثار تولستوی متمایز می‌کند، صراحت بی‌سابقۀ او در پرداختن به موضوع میل جنسی و عواقب سرکوب یا تسلیم در برابر آن است. تولستوی در این دوره از زندگی‌اش، با صداقتی تکان‌دهنده از تجربه‌های شخصی، ترس‌ها و شکست‌های درونی انسان سخن می‌گوید. به همین دلیل است که بسیاری از منتقدان، این داستان را یکی از شخصی‌ترین و روان‌کاوانه‌ترین آثار او می‌دانند؛ اثری که مرز میان ادبیات و اعتراف‌نامه را در هم می‌شکند.

این کتاب کوتاه، اما عمیق، بیش از همه به خوانندگانی پیشنهاد می‌شود که به کاوش در پیچیدگی‌های روان انسان، به‌ویژه نبرد درونی میان غریزه و اخلاق، علاقه‌مندند. اگر از ادبیات کلاسیک روسیه لذت می‌برید، اگر رمان‌های کوتاه فلسفی و روان‌شناختی، شما را به فکر وامی‌دارد، یا اگر می‌خواهید یکی از صادقانه‌ترین و بی‌پرده‌ترین اعتراف‌نامه‌های ادبی را دربارۀ وسوسۀ جنسی و عذاب وجدان بخوانید، شیطان دقیقاً همان اثری است که باید سراغش بروید.

دسته‌ها:

شناسنامه

فرمت محتوا
epub
حجم
881.۰۰ بایت
تعداد صفحات
96 صفحه
زمان تقریبی مطالعه
۰۰:۰۰
نویسنده لئو  تولستوی
مترجمصدیقه اوشنی
ناشرنشر یوشیتا
زبان
فارسی
تاریخ انتشار
۱۴۰۵/۰۸/۰۶
قیمت ارزی
2 دلار
قیمت چاپی
450,000 تومان
مطالعه و دانلود فایل
فقط در فیدیبو
اطلاعات کتاب

نقد و امتیاز من

بقیه را از نظرت باخبر کن:
منتظر امتیاز
79,000
تومان
%50
تخفیف با کد «HIFIDIBO» در اولین خریدتان از فیدیبو

گذاشتن این عنوان در...

قفسه‌های من
نشان‌شده‌ها
مطالعه‌شده‌ها
شیطان
 لئو  تولستوی
صدیقه اوشنی
نشر یوشیتا
منتظر امتیاز
79,000
تومان