- مخاطب تنهای بادهای جهان:
«جیدو کریشنامورتی» معروف به «جی کریشنامورتی» نویسنده و متفکر هندی است که بین سالهای ۱۸۹۵ و ۱۹۸۶ در نقاط مختلف جهان از هندوستان تا ایالات متحده زندگی کرد و آثار ارزشمندی در حوزههای فلسفه و روانشناسی، بهویژه خودشناسی از خود بهجا گذاشت. کلام او بیشتر حول مفاهیمی چون مراقبه، روابط انسانی، آزادی و استقلال فردی، آموزش و یادگیری، ذات و خمیرهی ذهن، شرطیشدن و وابستگیهای روانی شکل گرفته است. «اولین و آخرین رهایی»، «رهایی از دانستگی»، «عشق و تنهایی»، «پرواز عقاب»، «سکون و حرکت»، «نگاه در سکوت» و «دیدار با زندگی» عناوین برخی از مهمترین آثار کریشنامورتی هستند که به زبان فارسی نیز ترجمه شدهاند.
- راه درستاندیشیدن:
«اولین و آخرین رهایی»، مجموعهی منتخبی از نوشتهها و سخنرانیهای کریشنامورتی است. این کتاب، مخاطب را با بیان تازه و صریحی از مشکل اصلی انسان آشنا میکند و همچنین او را به یگانه راه دفع آن دعوت مینماید. «برای درک بیچارگی و ازهمپاشیدگی موجود در درون خود و نیز در دنیا، باید ابتدا درون خود را صراحت بخشیم و این صراحت از طریق درستاندیشی حاصل میشود. درستاندیشیدن، از خودآگاهی مایه میگیرد. بدون ادراک خود، پایگاهی برای اندیشیدن وجود ندارد؛ بدون خودآگاهی آنچه میاندیشیم، صحیح نیست.»
- یادگاری از اولین و آخرین رهایی:
ادراک ما از آنچه هست، موقعی صورت میگیرد که آن را بدون محکومکردن، بدون توجیه و بدون تعیین هویت بشناسیم. آگاهی از اینکه شخص در شرایط خاص یا حالت خاصی است، خود یک روند رهایی است؛ اما آنکس که از شرایط خود و از تلاش خود آگاه نیست، سعی میکند غیر از آن چیزی باشد که هست و این برایش عادتی میشود؛ پس بنابراین بهخاطر داشته باشید که ما در نظر داریم به بررسی آنچه هست بپردازیم، به مشاهدهی آنچه که حقیقت است و آگاهی از آن، بدون نقطهنظرهای متعصبانه و بدون هیچ نوع تعبیر و تفسیری. این نیاز به یک ذهن موشکاف خارقالعاده دارد، به یک قلب انعطافپذیر، تا بتواند از آنچه هست، آگاه شود و آن را دنبال کند؛ زیرا آنچه هست، از تعقیب بازمیماند، از رفتن به دنبال حرکت سریع آنچه هست، متوقف میشود.
- کتاب صوتی اولین و آخرین رهایی:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «انتشارات مجید» نسخهی صوتی کتاب «اولین و آخرین رهایی اثر «جیدو کریشنامورتی» را با ترجمهی «دکتر قاسم کبیری» و صدای «تایماز رضوانی» تولید کرده است. «آلدس هاکسلی» نویسندهی رمان درخشان «دنیای قشنگ نو» نیز پیشگفتاری بر اثر کریشنامورتی نوشته است.