فهمیه رحیمی نیازی به معرفی ندارد. هر کسی که با کتاب سروکار دارد او را میشناسد و حداقل نام یکی از کتابهای پرفروشش را شنیده است. اسم فهیمه رحیمی با کتابهای پرفروش دهه 70 عجین شده است. به جرات میتوان گفت او درنقش مهمی در فرهنگ کتابخوانی آن دوران داشته است و افراد زیادی را به ادبیات داستانی علاقمند کرده است.
فهمیه رحیمی زندگی جالبی را پشت سر گذاشته است. او در سال 1331 در تهران به دنیا آمد. از دوران کودکی به داستان نویسی علاقه بسیاری داشت. میتوان اولین قطعه ادبیاش را با نام دلم برای پروانه میسوزد، اولین تلاش او برای نویسنده شدن دانست.
فهیمه رحیمی زمانی ک بسیار جوان بود در سن 17 سالگی ازدواج کرد. او قبل از آنکه لقب دنیل استیل ایرانی را از آن خود کند به عنوان خبرنگار مشغول به کار بود و تجربیاتی در این زمینه دارد. او خبرنگار مجله زن روز بود و گاهی نیز به خبرهای ورزشی میپرداخت. فهیمه رحیمی دانشجوی رشته ادبیات بود اما هرگز تحصیلات خود را به پایان نرساند. تحولاتی که در دانشگاهها رخ داد و تغییر محل زندگیاش او را با افرادی آشنا کرد که مسیر زندگی او را تغییر دادند. فهیمه رحیمی پس از سکونت در کرج در یک حلقهی ادبی به نام پروین اعتصامی عضو شد و فعالیتهای ادبی خود را از سر گرفت. به تشویق رئیس این حلقه، او اولین داستان بلند خود را با نام بازگشت به خوشبختی در سال 1368 منتشر کرد. اگرچه برای یک نویسنده جوان و گمنام پیدا کردن ناشر بسیار سخت و دشوار بود، اما نشر چکاوک انتشار اولین کتاب او را بر عهده گرفت. موفقیت کتاب بازگشت به خوشبختی علاوه بر فهیمه رحیمی، شهرت زیادی را برای نشر چکاوک به همراه داشت
او پس از آنکه نامش در محافل ادبی به عنوان یک نویسنده مطرح شد تصمیم گرفت فعالیتهای خود را به شکل جدی ادامه دهد. او در نوشتن بسیار دست و دلباز بود آثار مفصلی از خود باقی گذاشته است. او و مخاطبانش آنقدر به شخصیتهای قصههایش علاقمند بودهاند که تعدادی از آثار فهمیه رحیمی در ادامه کتاب دیگرش منتشر شده است. بنابراین به جرات میتوان او را یکی از پرکارترین نویسندگان ایرانی پس از انقلاب قلمداد کرد. فهیمه رحیمی در مجموع 33 کتاب از خود به یادگار گذاشته است. اما این تنها بخشی از آثار منتشر شدهی او است. او در زمینه کتاب کودک نیز دستی بر قلم داشته است اما حتی پس از آنکه به شهرت رسید اقدامی جهت انتشار آن انجام نداده است.
فهیمه رحیمی را میتوان نویسندهای عاشقانه نویس و عامه پسند دانست که در خلال داستانهای خود به احساسات زنانهای همچون، ترس، عشق و امید و آرزو میپردازد. او در مصاحبهای گفته است که برخی از قصههایش از ماجراهای واقعی اقتباس شده که در میان اطرافیان او رخ داده است. شاید یکی از علل پرفروش بودن آثار فهمیه رحیمی شخصیتهای واقعی و ملموس قصههای اوست که مخاطب به راحتی میتواند با آنها ارتباط برقرار کند و تحت تاثیر سرنوشت آنها قرار بگیرد.
فهمیه رحیمی صاحب 33 اثر در طول 22 سال فعالیت نویسندگی است. او به طور میانگین برای هر کتاب خود 400 صفحه نوشته است. یکی از نکات جالب در مورد فعالیتهای ادبی او انتشار 4 کتاب در سال 1378 است که که در نوع خود یک رکورد به حساب میآید.
اگرچه فهمیه رحیمی هیچگاه نتوانست رضایت مخاطبان سختگیرتر را به دست بیاورد و همواره با انتقادهای فراوانی برای پرداختن به ادبیات عامه پسند روبهرو بود اما این انتقادها تاثیر چندانی در سلیقه مخاطبان و تغییر سبک نوشتههای فهیمه رحیمی نداشته است. کتابهای او بر اساس یک فرمول جادویی به پرفروشترین کتاب موجود در بازار تبدیل میشدند. او در بین 47 آثار پرفروش بعد از انقلاب با داشتن 7 عنوان کتاب در این میان جایگاه خود را به عنوان یک نویسنده صاحب سبک و موفق محکم کرده است.
معروفترین آثار فهمیه رحیمی را میتوان رمان بسیار موفق و پرفروش اتوبوس، پنجره ( با 33 بار تجدید چاپ)، ماندانا (ادامه رمان پنجره)، آریانا، اشک ستاره، باران، بانوی جنگل ، پاییز را فراموش کن، پریا، تاوان عشق، حرم دل، خلوت شبهای تنهایی، خیال تو، روزهای سرد برفی، زخم خوردگان تقدیر، سالهایی که بی تو گذشت، عشق و خرافات، کوچه باغ یادها، هنگامه، همیشه با تو و شیدایی (آخرین اثر فهمیه رحیمی) رز کبود دانست.
فهیه رحیمی در تمام سالهای فعالیت خود به اولین ناشر خود یعنی نشر چکاوک وفادار ماند. اگرچه دختر او نیز خود صاحب انتشارات (آوای چکامه) است اما نشر چکاوک همچنان مسئولیت انتشار و تجدید چاپ کتابهای او را برعهده دارد.
فهیمه رحیمی پس از ابتلا به بیماری سرطان معده در سال 1392 و در سن 61 سالگی دار فانی را وداع گفت.