امر سیاسی را بهزحمت میتوان از سایر روابط اجتماعی تفکیک کرد، زیرا این حوزه بیش از آنچه بهنظر میرسد غیررسمی است و همواره پرسشهایی را دربارهٔ شیوههای سازمانیافتگی و کنش خود، چه در سطح فرو-دولتی، چه در سطح دولتی و چه گاه در سطح پدرمیراثگرایی (پاتریمونیالیستی) و مریدپرورانه مطرح میکند.
• اهمیت کتاب حاضر به ارائه و بررسی روند پیشرفت مباحث در رشتهٔ انسانشناسی سیاسی از زمانی است که ژرژ بلاندیه برای نخستینبار در کتابی به همین نام نشان داد که وجود امر سیاسی لزوماً بر وجود دولت اتکا ندارد.
• مخاطبان کتاب، درمقام نخست، دانشجویان کارشناسی و کارشناسیارشد جامعهشناسی و انسانشناسی در گرایشهای علوم سیاسی و فلسفه هستند. کسانی که در پی راه یافتن به ردههای بالاتر علمی نیز هستند، در این کتاب، پایههای استواری دربارهٔ مفاهیم قدرت و سیاست، گونههای سازمانیافتگی اجتماعی، کارکرد نظامهای تصمیمگیری و استیلا، پویاییهای متعارض در جوامع بهتازگی استقلالیافته از استعمار و دستخوش تنشهای قومی یا درگیر همسازیهای سطوح محلی و جهانی، خواهند یافت. و نیز این نکته را که همهٔ قدرتها در پی استعلاییکردن و مشروعیتبخشیدن به خود هستند و نشانهٔ این امر را میتوان در صحنهپردازیهای تقریباً مقدس امر سیاسیِ نمادین، اسطورهای و مناسکیشده مشاهده کرد.
کلود ریویر، استاد ممتاز انسانشناسی در دانشگاه سوربن-پاریس 5، پیش از این ریاست دانشکده در کشور گینه و مدیریت گروه در کشور توگو را برعهده داشته است. ازجمله آثار کلود ریویر میتوان به طبقات و قشربندی اجتماعی در افریقا (انتشارات دانشگاهی فرانسه، 1978)، آیینهای سیاسی (انتشارات دانشگاهی فرانسه، 1988)، جامعهٔ انسانشناسی ادیان (آرمن کولن، 1997) اشاره کرد. کتاب درآمدی بر انسانشناسی (آرمن کولن، 2000) از همین نویسنده پیش از این به وسیلهٔ مترجم کتاب حاضر به فارسی برگردانده و نشر نی آن را به انتشار رسانده بود.