

کتاب الههی مرگ آور
نسخه الکترونیک کتاب الههی مرگ آور به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی کتاب الههی مرگ آور
درباره کتاب الههی مرگآور
کتاب الههی مرگآور با عنوان اصلی Hades Factor، اثر رابرت لودلیوم، کتابی در ژانر معمایی، جاسوسی، هیجانانگیز و تریلر با رگههای آخرالزمانی است که اولین بار در سال 2000 منتشر شد.
کتاب شروعی طوفانی دارد و از همان ابتدا خواننده را جذب میکند و با خود تا انتهای داستان میکشاند. در واقع شروع داستان با اتفاقی در یک روز در سه مکان متفاوت و برای سه نفر یعنی یک مرد بیخانمان با لباسهای مندرس که ظاهرا از سربازان بازگشته از جنگ است، یک سرلشکر ارتش در کالیفرنیا و یک دختر نوجوان در آتلانتا شروع میشود. هر سه دچار تبی سوزاننده، سردردی زجرآور و خونریزی شدیدی که به مرگ منتهی میشود، شدهاند. این وقایع همزمان و وحشتناک نشاندهندهی شیوع یک ویروس فراگیر در جهان است که ناگهان علائمی از خود نشان داده و منجر به مرگ حتمی فرد دارندهی ویروس میشود.
در ادامهی داستان این نکته به میان میآید که یک ویروس کشنده با انتقال سریع در حال گسترش است و هزاران فرد دیگر در معرض آن هستند و فاصلهای با مرگی دردآور ندارند. بعد از شناسایی این ویروس تیمی از دانشمندان آزمایشگاه آمریکا، طی مدت سه روز و به سرپرستی سرهنگ جاناتان اسمیت وظیفهی رمزگشایی این ویروس و یافتن راهحلی برای جلوگیری از اشاعهی آن را بر عهده میگیرند. سرهنگ اسمیت بعد از بازگشت از سفر خود به آزمایشگاه تحقیقاتی، متوجه میشود که ویروس قربانی چهارم خود را هم گرفته و آن شخص کسی نیست جز دانشمند تحقیقاتی این گروه و همچنین نامزد سرهنگ اسمیت، سوفیا راسل! اسمیت، متوجه میشود که این یک ویروس برخواسته از فعل و انفعالات طبیعی نیست، بلکه همهی جهان با یک صلاح بیولوژیکی کشنده که از طریق میمون منتقل شده و دست ساخته یک انسان شرور نیز است، مواجهاند. در واقع تروریستها که یک آژانس اطلاعاتی مخفی در دولت آمریکا هستند، روشی برای استقرار این ویروس در هوا دارند. حال آن که مهرههای اصلی سازندهی این ویروس چه کسانیاند، با چه هدفی این کار را کردهاند و راه نجات دادن جهان از این ویروس مرگبار چیست را با خواندن این کتاب هیجانانگیز متوجه خواهید شد.
داستان از همان ابتدا شخصیتها را به خواننده معرفی کرده و بدون اتلاف وقت سراغ اصل ماجرا میرود و خواننده را منتظر نمیگذارد. داستان رگههایی از طنز ظریف نیز دارد و همچنین سر بزنگاههای خاص، به خواننده شوکی میدهد و او را غافلگیر میکند. این خود نشاندهندهی هوش و تسلط نویسنده است که نمیگذارد داستان لحظهای حالت روتین و خستهکنندهای به خود بگیرد.
داستان به حدی هیجانانگیز است که به نقل از برخی از روزنامههای معروف، خواندن آن مانند تماشای فیلم جیمز باند است! در واقع او با استفاده از فاکتورهایی از جمله: صلاح بیولوژیکی، سازمانهای جاسوسی، مرگهای عجیب و دردناک و مجهولات گوناگون، خواننده را تا نقطهی پایانی داستان میکشاند. البته که خواننده در همان ابتدا متوجه میشود که با یک صلاح و نقشه بیولوژیکی مواجه است، اما داستان به همین سادگی هم نیست و دارای پیچیدگیهایی است که به مرور زمان و با جلو رفتن داستان، این کلاف سردرگم باز میشود و تمامی ابهامات خواننده را حلوفصل میکند.
کتاب الههی مرگآور نوشته لودلیوم را انتشارات کتابسرای تندیس با ترجمهی محمد قصاع در اختیار علاقهمندان قرار داده است تا آنها از خواندن این اثر هیجانانگیز، نهایت لذت را ببرند.
درباره رابرت لودلیوم نویسندهی کتاب الههی مرگآور
رابرت لودلیوم، نویسنده رمانهای ژانر جاسوسی، هیجانانگیز و رمزآلود است که بسیاری داستانهای او را در سطح فردریک فورسایت و تام کلنسی میدانند. او دارای آثار متعدد و پرفروشی مانند میثاق هولوکرافت، دایره ماتراس، موزائیک پارسیفال و... است که محبوبترین آثار او، سه گانه بورن است. کتابهای او به 33 زبان زنده دنیا ترجمهشده است. او قبل از نویسندگی بازیگر و کارگردان تئاتر بوده است و در نهایت در سال 2001 بر اثر آتشسوزی مرموز، درگذشت.
در بخشی از کتاب الههی مرگآور میخوانیم
تا آنکه سال ۱۹۸۹ فرارسید. میمونهای قرنطینه شده در شهر رستون، ایالات ویرجینیا بر اثر بیماری ابولا که به شدت واگیردار بود، دچار مرگ و میر شدند. دکترها و متخصصان مرکز با سرعت اقدام کردند تا از بروز بلایی وحشتناک و ابتلای انسانها جلوگیری کنند.
اما نتیجه کارشان فراتر از محدود کردن ویروس بود. آنها ثابت کردند که ویروس رستون به لحاظ ژنتیکی با انواع مرگآور ابولای زئیری و ابولای سودانی تفاوت اندک داشت. مهمتر از همه این بود که آن ویروس برای انسانها هیچ خطری نداشت. این کشف هیجانانگیز مرکز پژوهشها را به عنوان درشت روزنامهها تبدیل کرد و بار دیگر ناگهان فورت دتریک مورد توجه مردم قرار گرفت، اما این بار به عنوان مهمترین مرکز پژوهش پزشکی ارتش آمریکا.
دکتر سوفیا راسل در ساختمان مرکز پژوهشها به این شهرت میاندیشید، همزمان بیصبرانه منتظر برقراری تماس با مردی بود که شاید برای حل بحرانی که منجر به همهگیر شدن بیماریِ جدی میشد، پاسخهایی داشت.
سوفیا دانشمندی بود که در زمینه بیولوژی سلولی و مولکولی دکترا داشت. او در چرخهی جهانی ناشی از مرگ سرگرد کیت اندرسون، پیشروترین دانشمند بود. چهار سال بود که او در مرکز پژوهشها کار میکرد و مانند تمام دانشمندان در سال ۱۹۸۹، در موقعیت اضطراری پزشکی ناشی از ویروسی ناشناخته مشغول پژوهش بود. اکنون او و همکارانش در موقعیتی خطرناک قرار داشتند: این ویروس برای انسانها مرگآور بود. تاکنون سه قربانی وجود داشت: یک سرگرد ارتش و دو غیرنظامی که همگی به طور ناگهانی بر اثر مشکل تنفسی حاد و در فاصلهای کمتر از چند ساعت از یکدیگر مُرده بودند.
فقط همزمانی مرگها یا خود بیماری نبود که نظر مرکز پژوهشها را جلب کرده بود؛ هر سال میلیونها نفر بر اثر مشکلات تنفسی حاد در دنیا میمردند؛ اما نه مردم جوان. نه مردم سالم. نه بدون تاریخچه مشکلات تنفسی یا عوامل مربوط به آن و نه همراه با سردردهای شدید و قفسه سینهی پر از خون.
اکنون سه نفر در یک روز با نشانههای بیماری یکسان مرده بودند و هر کدام در گوشهای از کشور سرگرد در کالیفرنیا، دختری نوجوان در جورجیا و مردی بیخانمان در ماساچوست. مدیر مرکز پژوهشها ژنرال کالوین کیلبرگر تمایلی نداشت به خاطر سه مورد پرونده مرگ که همین دیروز به دستشان رسیده بود، در سطح دنیا اعلامخطر کند. و دوست نداشت مردی ضعیف و ترسو جلوه کند و به خاطر هیچ و پوچ بلوا به پا کند. و مهمتر از همه اینکه مایل نبود اعتبار و افتخار را با بقیه آزمایشگاههای سطح چهار دنیا تقسیم کند، به ویژه با بزرگترین رقیب خود، یعنی مرکز پژوهشهای بیماریهای عفونی آتلانتا.
آنچه در بالا خواندید نقد و بررسی کتاب الههی مرگآور بود. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی رمان معمایی میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
نظرات کاربران درباره کتاب الههی مرگ آور