ما همیشه نگران شغل، فرزند و همسر، سلامت، اقتصاد، روابط، ظاهر شخصی، نظر افراد در مورد خودمان، جنگ، سیاست، دردهای گذشته و آینده و بسیاری از مسائل دیگر هستیم. این افکار باعث استرس و بهم ریختگی ذهن ما میشود. برای داشتن آرامش در زندگی و ذهنی آسوده، اول از همه باید فکر و خیالهای منفیمان را بشناسیم و بدانیم که چرا این افکار وارد ذهن ما شده است سپس، آنها را از ذهنمان پاک کنیم. در کتاب پاکسازی ذهن، با تأثیر افکار منفی و مثبت بر روی سلامت جسم و روحمان و مهارت ساماندهی و مدیریت ذهن آشنا میشویم.
کتاب «پاکسازی ذهن برای موفق شدن در زندگی» کتابی در حوزه روانشناسی است که با لحنی ساده و قابل فهم، راهکارهایی برای خودسازی، خود راهبری و ایجاد عادتهایی برای مدیریت ترس، اضطراب و افکار منفی را ارائه میکند. خواندن این کتاب کمک میکند تا خواننده از آشفتگیهای ذهنی که در زندگی آزارش میدهد رها شود و بتواند افکاری را که در ذهنش وجود دارد، ساماندهی کند. بخشهای این کتاب شامل «مقدمه»، فصل اول «ساماندهی افکار»، فصل دوم «ساماندهی وظایف زندگی»، فصل سوم «ساماندهی ارتباطات»، فصل چهارم «ساماندهی محیط اطراف ارزش ساماندهی محیط اطراف» و قسمت نتیجهگیری «حرفهای آخر در مورد ساماندهی و پاکسازی ذهن» است. در هر فصل تمرینهایی وجود دارد که با بهکارگیری آنها میتوانید تأثیر مثبت و سازندهای را در زندگیتان ببینید.
در قسمت مقدمهی کتاب، نویسنده دربارهی افکار و تاثیرشان روی سلامت روان سخن میگوید. افکاری هستند که حواسمان به حضور آنها نیست و این افکار گاهی به شکل ناخودآگاه در پسزمینهی ذهن ما وجود دارند. این افکار چه مثبت، چه منفی و چه خنثی باعث بههمریختگی ذهن ما میشوند، درست مثل زمانیکه در خانه وسایل زیاد و شاید بدون استفاده باعث بههمریختگی و شلوغی میشود؛ اما متأسفانه پاک کردن ذهن بهراحتی حذف وسایل خانه نیست. در این بخش نویسندگان از خوانندههای خود میخواهند تا زمانی را بگذارند و به این افکار که تابهحال به آنها توجه نمیکردند فکر کنند. افکاری که همیشه بدون دعوت و ناخواسته یکییکی وارد ذهن میشوند. نویسندگان در مقدمه کتاب میگویند که انسان میتواند افکارش را کنترل و هدایت کند اما در اکثر مواقع این افکار و احساسات هستند که ما را کنترل میکنند. درست زمانیکه فرد در حال تصمیمگیری و برنامهریزی است، ذهن مثل یک حیوان وحشی فرد را به وادی افکار منفی میکشاند. در قسمت مقدمهی کتاب یاد میگیرید که چطور با استفاده از تمرین فصلهای بعد با تمرکز حواس و عادتهای مؤثر، افکارتان را کنترل کنید و فضای فکری شاد و پر از آرامشی برای خودتان ایجاد کنید و خُلق مهربان پیدا کنید.
در فصل اول کتاب، تمرینهای مختلفی برای حذف افکار منفی ارائه میشود. این فصل به بررسی چهار دلیل بههمریختگی ذهن، استرس، تناقض انتخاب، وسایل خیلی زیاد و سوگیری منفی میپردازد. در آخر فصل اول هم راهکارهایی برای رهایی ذهن وجود دارد که با تمرین آنها قدم مثبت روبهجلو خواهید داشت. «مدیتیشن» یکی از تمرینها و توصیههایی است که در فصل اول از آن صحبت شده است: «مزایای مدیتیشن که وارد زندگی روزانهتان میشود، به شما در کنترل نگرانیها و افکار بیش از حد، کمک میکند و فوایدی برای سلامتیتان دارد». در ادامه این فصل به مزایا و اهمیت وجود مدیتیشن برای پاکسازی ذهن اشاره میشود.
در فصل دوم نویسندگان کتاب دربارهی اهمیت ارزشهای اساسی صحبت میکنند. یکی از سادهترین روشها برای پاکسازی ذهن و داشتن رضایت قلبی از زندگی این است که ارزشها و اصول و قواعدی را برای خودتان مشخص کنید. اصول و ارزشها، در ادامه به شما کمک میکند تا با راهکارهایی بتوانید ارزشهای اساسی و تصمیمات مهمی را در مورد وظایفتان و کارهایی که انجام میدهید، بگیرید.
در فصل سوم کتاب شما میآموزید که چطور روابطتان را ساماندهی کنید، روابطی که معمولا باعث آزار و کلافگی هستند و در اکثر مواقع باعث پر شدن ذهن از افکار منفی میشود. در این قسمت هم چهار روش ارائه میشود که به بهبود ارتباطات و تاثیر مستقیم و مثبت روی ذهنیت شما کمک میکند.
نویسندگان کتاب در فصل چهارم درباره ساماندهی محیط اطراف و ارزش این کار صحبت میکنند و 11 راهکار از دگرگونی زندگی با جادوی نظم و تاثیر آن را در پاکسازی ذهن توضیح میدهند.
در قسمت نتیجهگیری کتاب، حرفهای آخر، جمعبندی و توصیههایی درباره اهمیت انجام و مراقبت مداوم از ذهن و افکار، بیان میشود. در این فصل مشخص میشود که اگر ذهن به حال خودش رها شود با هر چیز کوچکی حواس انسان پرت میشود، پس ساماندهی ذهن را نباید نادیده گرفت. کتاب درنهایت مجموعهای از ایدهها و راهکارها را به زبان ساده و مؤثر ارائه میکند تا صداهای منفیگرای ذهنتان را خاموش کنید و بتوانید با آرامش و تمرکز بیشتری از زندگی لذت ببرید.
این کتاب را میتوان به افرادی که میخواهند کنترل ذهن و افکارشان را به دست بگیرند و ذهنی آماده، متمرکز، شاد و پر از آرامش داشته باشند، پیشنهاد داد. کتاب «پاکسازی ذهن برای موفق شدن در زندگی» به افرادی که مدام افکار منفی و نگرانکننده دارند کمک میکند، چون این افکار باعث میشود تا زمان و انرژی زیادی را بهخاطر نگرانیهای بیمورد از دست بدهند. خیلی از افراد از هر راهی تلاش میکنند تا ذهنشان را از غم و اضطراب خالی کنند، بهطور مثال با چیزهای مادی، مثل کسب ثروت، کار، موفقیتهای تحصیلی یا کلاس اجتماعی. عدهای هم از راه اشتباه میخواهند با سرگرمی، مواد مخدر و چیزهایی که موقتی و زودگذر هستند از فشارهای ذهنی و افکاری که مرتب آنها را آزار میدهد فرار کنند. این کتاب مناسب همهی افرادی است که به دنبال پاکسازی خودآگاه ذهنشان هستند.
اِستیو اِسکات:
استيو اسكات در نیوجرسی در ایالاتمتحده به دنیا آمد. او در رشته روانشناسی تحصیل کرده است. اسکات در زمینههای مختلف روانشناسی کتابهای زیادی نوشته است. او سابقه وبلاگ نویسی و ساخت پادکستهای انگیزشی هم دارد. وبلاگ «عادتهای خوب ایجاد کن» که مربوط به تغییر عادتها و ایجاد انگیزههای خوب است از دیگر فعالیتهای اوست. کتابهای او به 12 زبان مختلف منتشر شده است و در سراسر جهان در لیست پرفروشها قرار گرفته است.
بَري داوِنپُرت:
بري داونپرت وبلاگ نویس و مربی حوزه انگیزشی است. او مادری خانهدار با سه فرزند است که بهخوبی مدیریت زندگی درونی و بیرونی را برای کم کردن استرس و لذت بردن از زندگی یاد گرفته است. بری سالهاست به دیگران کمک میکند تا احساسات درونی خود را پیدا کنند و زندگی کامل، شادتر و ایدهآلتری را بسازند. از نظر او حتی کوچکترین تغییرات در زندگی، تأثیر زیادی بر شادی و تحقق رؤیاهای شما خواهند گذاشت.
کتاب «پاکسازی ذهن برای موفق شدن در زندگی» را نشر نگاه نوین با ترجمه شادی حسنپور منتشر کرده است. خرید و دانلود کتاب الکترونیکی وپی دی اف pdf کتاب پاکسازی ذهن برای موفق شدن در زندگی به همراه کتابهای دیگر روانشناسی ازجمله کتابهای دبي فورد از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو برای در دسترس است.
از مقایسهی خودتان با دیگران دستبردارید
بیایید حسرت استعدادهایی که آرزویشان را داریم یا چیزهایی را که متعلق به ما نیستند، نخوریم و در عوض، بهترین کار ممکن را با آنچه که داریم، انجام دهیم.
بی. جی. ریچاردسن
مقایسهی نامطلوب خودتان با دیگران، یکی از علتهای اصلی آشفتگی ذهنی و روانی است.
چه میشد اگر مثل دوستم زیبا بودم.
چرا نمیتوانم مثل برادرم باهوش باشم؟
آنها خیلی بیشتر از من پول دارند. او همیشه دارد سفر میکند، ولی من هیچوقت نمیتوانم جایی بروم. احتمال دارد کنترل این افکار از دست ما خارج شود، دیگران را مقصر خوشبخت نبودنمان بدانیم و احساس بدی نسبت به خودمان پیدا کنیم. با سنجیدن خودمان با معیار دستاوردها، داشتهها یا ویژگیهای دیگران، صحنه را برای فروپاشی احتمالی روابط رضایتبخش آماده میکنیم.
استیو و بری، در محیط کاریشان بهعنوان کارآفرین و نویسنده، متوجه شدهاند که چقدر راحت میشود درگیر مقایسهی خود با افرادی شد که موفقیت بیشتری به دست آوردهاند. بری میگوید: «من هم در دام مقایسهی خودم با همکارانم افتادهام. این موضوع، تمرکزم را روی کاری که مشغول انجامش هستم، کم میکند و باعث میشود فکر کنم بیعرضه و حسود هستم؛ و این تا وقتی ادامه دارد که دوباره به خودم نهیب بزنم و متوجه شوم که من دارم مسیر خودم را طی میکنم؛ مسیری که باید از مسیر اطرافیانم متفاوت باشد.»
نابود میکند. هرچه بیشتر خودتان را با دیگری مقایسه کنید، احساس بدتری نسبت به خودتان و آن فرد پیدا میکنید. احساس حسادت، خجالت، گناه، شرمندگی، نفرت از خود، رنجش و عصبانیت، احساساتی نیستند که بتوانند روابط را بهتر کنند با شما را پیش دیگران جذابتر جلوه دهند.
«گریچن رابين»، نویسندهی کتابی پرفروش در لیست روزنامهی نیویورکتایمز با نام «پروژهی شادی» میگوید: «احساسات منفی، مثل تنهایی، حسرت و احساس گناه اثر مهمی روی یک زندگی شاد دارند: آنها علائم بزرگ و چشمک زنی هستند که نشان میدهند چیزی باید تغییر کند».