در ژانویه سال ۲۰۱۸ مایکل وولف نویسنده و تحلیلگر سیاسی با امکان دسترسی که به بخش اجرایی کاخ سفید داشت، توانست گزارش تکاندهندهای از جزئیات رفتاری رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ و کارکنان رده بالایش در کمپینهاي انتخاباتي آنها و همچنين رفتارشان با ديگر كارمندان در كاخ سفيد را افشا کند. مایکل وولف با نوشتن کتاب آتش و خشم پشت پردهي نه ماه ریاستجمهوری دونالد ترامپ را به خوبی تشریح میکند.
وولف با این موضوع شروع میکند که ترامپ چگونه دوران تصدیاش در كاخ سفيد را بهعنوان مردی سبکمغز و متزلزل شروع میکند و بعد به هرج و مرج حاکم بر شناختهشدهترين كاخ رياستجمهوري دنيا بعد از انتخاب ترامپ میپردازد.
کتاب آتش و خشم فروش بالایی در آمریکا داشت و بسيار جنجالبرانگیز بود. ترامپ بعد از انتشار آتش و خشم: کاخ سفید ترامپ از درون در توئیتر خود با حمله به مایکل وولف نویسندهي کتاب را فردی روانپریش خواند.
کتاب آتش و خشم با عنوان Fire and Fury با هدف آشنا کردن مردم جهان با واقعیت و ماهیت واقعی شخصیت رهبر آمریکا دونالد ترامپ و اتفاقات کاخ سفید نوشته شده است. این کتاب جنجالی به بررسی چند ماه اول دورهی ریاستجمهوری ترامپ در کاخ سفید میپردازد. اتفاقهايي كه مايكل وولف در آتش و خشم توصیف ميكند كاملا مستند است. وولف هجده ماه در كاخ سفيد حضور داشت و همهي گفتوگوهايش با شخص رئیسجمهور و بيشتر کارمندان ارشد او را يادداشتبرداري كرد تا از آنها در اين كتاب استفاده كند. او دهها گفتوگو با مقامات آمریکایی مانند «استیو بنن»، مشاور ارشد دونالد ترامپ، را در كتاب مو به مو پياده كرده است. گفتوگوهايي كه وقتي آنها را ميخوانيد مو به تنتان سيخ ميشود كه اين جملات واقعا از دهان افرادي بيرون آمده كه خودشان را نجاتدهندهي دنيا ميدانند. اطلاعاتی که آتش و خشم به خوانندهي كتاب ميدهد، چهرهي ترامپ را بيشتر از قبل نزد افکار عمومی در سراسر جهان خراب کرده است. این کتاب به خوانندهی خود شناختي غير از آنچه ويترين رسانهها از سیاست آمریکا به مردم جهان معرفي ميكند، میدهد و بخشهاي خصوصيتري از شخصیت ترامپ را آشکار میکند.
کتاب آتش و خشم اطلاعات مهم و جالبی را دربارهی چهرهی سیاسی ترامپ ارائه ميدهد. وولف البته در اين كتاب فقط سراغ چهرهي سياسي رييسجمهور آمريكا نرفته است و جزئیات خواندني زيادي دربارهي زندگی او بیان میکند. براي مثال در بخش اول کتاب با عنوان «روز انتخابات» که درست دربارهی روز انتخابات دونالد ترامپ است، وولف نوشته است که کلیان کانوی، مشاور نزدیک ترامپ، به هیچوجه فکر نمیکرد که او برندهي انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شود. او مينويسد كه کانوی خود را آماده کرده بود تا با دوستان سياسياش در حذب جمهوريخواه تماس بگیرد و دليل پیروز نشدن ترامپ را گردن یکی از آنها بیندازد. حتي خود ترامپ هم در حال آماده شدن سخنراني بلند بالايي بود تا به همه بگويد در انتخابات حقاش پایمال شده و همین موضوع علت شكستش بوده است. اما چنین نميشود و طبق مستندات كتاب، آنها در كمال ناباوري خودشان، پيروز انتخابات ايالات متحدهي آمريكا ميشوند.
کتاب آتش و خشم بعد از انتشار در فهرست پرفروشترین کتابهای «نیویورک تایمز» و «آمازون» قرار گرفت و به يك شهرت جهانی رسيد. مایکل وولف با نوشتن این کتاب پرده از شخصیت واقعی ريیسجمهور آمریکا برداشت و حقایقی دربارهي شخصيت ترامپ آشكار كرد كه كمتر كسي جرئت افشا كردنش را داشت. بعد از انتشار و فروش بالاي آتش و خشم، ترامپ به وسيلهي وكيلاش «چارلز هاردر» علیه وولف و ناشر کتاب شکایت کرد. او خواستار جلوگیری از انتشار کتاب شد، اما این درخواست بیشتر از آنکه مانع فروش کتاب شود، شهرت کتاب را بیشتر کرد. دونالد ترامپ ادعا کرد که این کتاب دروغ و کذب است و حتی در توئیتی جنجالی نوشت: «خبرهای جعلی زیادی منتشر میشوند. وقتی در اشتباه هستند، حتی سعی هم نمیکنند بدانند چه چیزی درست یا صحیح است. الان دارند کتاب جعلی یک نویسندهي روانپریش را تبلیغ میکنند. نويسندهاي که آگاهانه اطلاعات نادرست در اختیار دیگران قرار میدهد. رسانههای جریان اصلی، بعد از اینکه ما در انتخابات پیروز شدیم، پاک عقلشان را از دست دادهاند.» او هر چه بد و بيراه ميتوانست در اين توئيت نثار وولف كرد. اما مدیر انتشارات در پاسخ به ادعای ترامپ گفت: «بهعنوان يك شهروند، باید تقاضا کنیم که ريیسجمهور ترامپ نخستین متمم قانون اساسی ما يعني آزادی مطبوعات و آزادی اندیشه را درک کند و به آن پایبند باشد».
وولف قبل از انتشار آتش و خشم، کتابی دربارهی زندگینامهي روپرت مرداک غول رسانهای جهان هم درکارنامهي خود دارد. روپرت مرداک یکی از شخصیتهای محبوب ترامپ بود. وولف در بخشي از كتاب مينويسد كه مرداک قبلا قول داده بود که به ريیسجمهور منتخب آمریکا سر بزند، اما در يكي از مهمانیها اين قدر دير ميرسد كه بعضی از مهمانها در حال رفتن بودند. دير رسيدن مرداك باعث دستپاچه شدن ترامپ ميشود و رفتارش را عجيب ميكند. وولف در این کتاب میگوید که رفتار ترامپ اصلا شبیه مردی نبود که حالا قدرتمندترین مرد جهان است. او هنوز هم مثل یک کودک خردسال میخواهد خودش را در دل غول رسانهای جهان جا کند. اما روپرت معتقد است ترامپ شارلاتانتر و البته احمقتر از آني است كه بشود رويش حساب باز كرد.
یکی دیگر از دلایلی که ترامپ به این کتاب اعراض كرد، این بود که وولف در کتاب خود آورده است که احترام ترامپ و مرداک از نوع احترام متقابل نبود. او در قسمتی از کتاب نوشته است كه در صحبت تلفنی مرداک و ترامپ با موضوع دیدار مدیران سیلیکون، او به ترامپ گفته است که بستن مرزها و دیوارکشی بین آمریکا و مکزیک با وعدههايي او به شركتهاي مهاجرتي كه كار ويزا انجام ميدهند، همخواني ندارد. وولف در ادامه میگوید ترامپ دربارهی این موضوع اصلا نگران نبوده و به مرداک گفته است که بعدا دربارهي آن فکری میکنیم. وولف ادعا میکند، مرداک در حال قطع کردن تلفن زیر لب گفته است: «عجب ابلهاي است.»
مایکل وولف (Michael Wolff) در ۲۷ اوت، ۱۹۵۳ متولد شد. او مقاله نویس، روزنامه نگار و تحلیلگر آمریکایی است که بعد از نوشتن کتاب آتش و خشم به شهرت جهانی رسيد و کتابش به یکی از پرفروشترین کتابهای تاريخ نشر آمریکا تبدیل شد. وولف در حوزهي روزنامهنگاری موفق به دریافت چند جایزهي معتبر شده است. او اولین مقالهی خود را در مجلهي «نیویورک تایمز» منتشر کرد. اولین کتاباش هم مجموعهاي از مقالاتش به نام «کودکان سفیدپوست» بود. مايكل وولف در کارنامهی خود تاکنون هفت کتاب دارد که از بین آنها میتوان به «مردی که صاحب اخبار است» اشاره كرد كه دربارهی زندگی روپرت مرداک غول رسانهای جهان، است. کتاب آتش و خشم: کاخ سفید ترامپ از درون در ۵ ژانویه ۲۰۱۸ منتشر شد و موفق شد فروش بالایی در آمریکا و در سطح جهانی داشته باشد.
از کتاب آتش و خشم سه ترجمه وجود دارد. ترجمهي «علی سلامی» به وسیلهی نشر «مهر اندیش» منتشر شده است. دکتر «علی سلامی» استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه تهران است. او نویسندهي كتاب دو جلدي «فرهنگ سیاسی و مطبوعاتی» است. «سلامی» بیش از صدها مقاله در زمینهي حقوق بشر، مسائل خاورمیانه و سیاستهای آمریکا به زبان انگلیسی در مجلههای بینالمللی مانند «گاردین»، «لس آنجلس تایمز»، «ایج»، «گلوبال ریسرچ» و «وترنز تودی» منتشر کرده است. کتاب آتش و خشم به وسيلهي مترجمهاي دیگری مانند «شهرزاد ضیایی» در نشر «شمشاد» و «علیرضا حسینی» به همراه «مهرداد مهاجر» در نشر «معیار اندیشه» به فارسي برگردانده شده است.
نسخه الکترونیک و پی دی اف (PDF) کتاب آتش و خشم با هر سه ترجمه در سایت فیدیبو موجود استو امکان خرید اینترنتی و دانلود کتاب آتش و خشم به فارسی در سایت فیدیبو در دسترس است.
ازدواج دونالد ترامپ برای تمام کسانی که دور و برش بودند، گیج کننده بود. یا برای هر کسی که جت شخصی و خانههای متعدد نداشت. او و ملانیا نسبتا وقت کمی را باهم میگذراندند. روزها بیآنکه تماسی داشته باشند، از هم دور بودند؛ حتی وقتی باهم در برج ترامپ بودند. اغلب ملانیا نمیدانست دونالد کجاست یا اینکه اهمیت زیادی به این واقعیت نمیداد. شوهرش از این خانه به آن خانه در حرکت بود و از اتاقی به اتاق دیگر میرفت. ملانیا علاوه براینکه چیز زیادی درمورد مخفیگاه همسرش نمیدانست، درمورد کارش نیز زیاد نمیدانست و البته علاقهي زیادی هم به این مسئله از خود نشان نمیداد. ترامپ که پدری غایب برای چهار فرزند اولش بود، حتی برای پنجمین فرزندش برن، پسری که از ملانیا داشت، غایبتر بود. حالا با ازدواج سومش، به دوستانش میگفت که فکر میکند عاقبت هنر را به غایت رسانده است: زندگی کن و بگذار زندگی کنند. «هر کاری دوست داری، بکن».
ترامپ زن بارهای بدنام بود و طی مبارزهي انتخاباتی احتمالا به هيزترین مرد دنیا تبدیل شده بود. در حالی که کسی هرگز نمیگفت ترامپ درمورد زنان حساس است، او دیدگاههای بسیاری در رابطه با کنار آمدن با آنها داشت؛ از جمله نظریهای که با دوستانش در این مورد مطرح میکرد: هرچه اختلاف سنی بین مردي مسنتر و زنی جوانتر بیشتر باشد، زن جوانتر کمتر خیانت مرد مسنتر را جدی میگیرد. اما اینکه بگوییم این ازدواج فقط اسمی بود، دور از واقعیت است. وقتی ملانیا حضور نداشت، ترامپ اغلب دربارهي او صحبت میکرد. قیافهاش را ستایش میکرد. اغلب برای ملانیا غریب بود که ترامپ در حضور دیگران این مسائل را بیان میکرد. با افتخار و بدون کنایه به مردم میگفت: «او یک همسر خوشگل و باحال است.» و وقتی کاملا زندگیاش را با او سهیم نبود، خوش و خرم آن را ضایع میکرد. میگفت: «یک همسر خوشبخت یک زندگی خوشبخت است.»
فرمت محتوا | epub |
حجم | 3.۴۰ مگابایت |
تعداد صفحات | 438 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۴:۳۶:۰۰ |
نویسنده | مایکل وولف |
مترجم | علی سلامی |
ناشر | مهراندیش |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Fire and fury: inside the Trump White House ,۲۰۱۸ |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ |
قیمت ارزی | 4 دلار |
قیمت چاپی | 270,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
این کتاب هم مثل تمام نقدها درباره ترامپ تصویری اغراق آمیز و کاریکاتورگونه از شخصیت وی نشان میدهد درحالیکه مشخص است که نه هرزگی ترامپ در حد کلینتون بود ونه جنگ افروزی وی در حد بوش!
هنوز یه ماه هم نیست کتاب چاپ شده. دوستانی که خوندن آیا ترجمه خوبی داره؟ یا بزن دررو ترجمه شده؟
مایکل وولف نویسنده کتاب، برنده چند جایزه در زمینه روزنامهنگاری هستش، اما قلم خاصی داره. مترجم رو من میشناسم و میدونم که بسیار دقیق و متعهد به متن اصلی ترجمه میکنه.
ترجمه های دکتر علی سلامی دقیق بوده و به متن وفاداری زیادی دارد. ترجمه ایشان از کتاب ( شدن) نوشته میشل اوباما رو بامتن انگلیسیش مقایسه کردم. بسیار نزدیک به متن بود و روان.
ترجمه یاسین قاسمی رو از نمایشگاه کتاب خوندم با این قسمتی که از علی سلامی گذاشتن هم مقایسه کردم روان تر بود از قاسمی ..
ترجمهی گنگی داشت؛ البته به نظر من. کاش در چاپهای بعدی روانتر شود. شتابزدگی در نشر کمی آسیب رسانده.
#کتاب_بعدی_من مثل خیلی از کتاب های دیگه ، چون تو زبون افتاده ، میخوام ببینم چه طوریه.
مزخرف و بس