فرهنگ معاصر فرهنگی آکنده و اشباعشده از رسانههاست. رسانهها چنان در زندگی روزمرۀ عصر مدرن مؤثرند که جزئی از بافت فرهنگی محسوب میشوند و میتوان گفت بخش اعظم هویت، دین، و فرهنگ از طریق رسانهها منتقل میشود.
از طرف دیگر، باتوجهبه تحولاتی که امروزه در علم ارتباطات و وسایل تبلیغی رخ داده، موضوع «انتقال دین از رسانههای نوین» و دغدغههایی که در این زمینه پدید آمده، بسیار اهمیت یافته است؛ زیرا رسانههای نوین با شتاب رو به گسترشاند و باتوجهبه ابعاد و توانمندیهای مختلفی که در«تولید»، «ذخیرهسازی»، «ارسال» و «دریافت» پیام دارند، میتوانند در خدمت «انتقال» محتوای دینی و تربیتی قرار گیرند.
باتوجهبه اینکه دین اسلام به عنوان خاتم ادیان الهی، آیینی «جهانی» و «جاودانه» و «جامع» است، باید به همین تناسب و با تکیه بر همۀ امکانات ارتباطی و تبلیغی گسترش یابد. منابع دینی، اسناد و تجربۀ تاریخی اسلام، گویای این حقیقت است که از ابتدای ظهور اسلام تبلیغ همهجانبۀ آن، بهتناسب موقعیتهای مختلف، سرلوحۀ فعالیتهای پیامبر خاتم، ائمۀ اطهار، و پس از ایشان، اندیشمندان مسلمان بوده است.
در این نوشتار هرآنچه مربوط به رسانه است و در تولید محصولات تهذیبی ویژۀ طلاب و مربیان تربیتی و فرهنگی نقش دارد را تبیین مینماییم.