هوش عاطفی ـ هیجانی شامل مهارتهای مختلفی در زمینهی خودآگاهی، کنترل احساسات و عواطف، و بسیاری مهارتهای اجتماعی دیگر است که عاملی مهم و اساسی برای کسب موفقیت در همهی جنبههای زندگی بهشمار میرود. بدون شک کسی که دارای خودآگاهی بالایی باشد به نقاط ضعف و قدرت خود به خوبی واقف است و از همین رو میتواند تصمیمات حسابشده و هوشمندانهای در زندگی اتخاذ کند که احتمال موفقیت او بیشتر باشد. ولی کسی که از تواناییهای خود خبر نداشته باشد احتمال زیادی دارد که نادانسته به سمت مشاغلی برود که برای آنها ساخته نشده است و بعد از چند سال صرف انرژی و هزینه بالاخره از آن منصرف شده و به کار دیگری روی بیاورد.
هوش عاطفی علاوه بر اینکه میتواند راهنمای خوبی برای انتخاب شغل ما باشد، همچنین گنجینهای از مهارتهاست که میتواند ابزاری مهم در محیط کار باشد تا به کمک آن بتوانیم روابط خود را با کارفرما و مدیر مؤسسه یا شرکتی که در آن مشغول به کار هستیم به نحو کارآمد تنظیم کنیم و نیز با همکاران خود روابطی سازنده و مفید برقرار کنیم.
در این کتاب سعیمان بر این بوده است تأثیر هوش عاطفی را در زمینهی مدیریت نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و ببینیم یک مدیر چگونه میتواند به کمک این مهارت، روابط مثبت و سازندهای با کارمندان خود برقرار کند. از همین رهگذر با مهارتهای مختلفی آشنا میشویم که به کمک آنها میتوانیم با انواع و اقسام مشکلاتی که در محیط کار به وجود میآید روبهرو شده و به نحو منطقی و معقولانهای آنها را حل و فصل کنیم.
لازم به ذکر است که همهی مطالب مندرج در این کتاب از پایگاههای اینترنی معتبر روانشناسی و مدیریت ترجمه شده است. از برخی پایگاهها نیز تستهایی برای ارزیابی مهارتهایی خاص مثل ارتباطگیری با دیگران، مدیریت خشم و غیره گرفته شده است که میتوانید به کمک حل آنها و تفسیری که در پایان آنها آمده است به وضعیت خود در زمینهی آن مهارت پی ببرید.
قدر مسلم این است که در ترجمه و تنظیم این کتاب ممکن است در جاهایی مرتکب لغزشهایی شده باشیم که مطمئناً اگر محبت کرده و ما را در تصحیح آنها یاری فرمایید ما را بسیار خوشحال و سپاسگزار خواهید کرد.