درباره کتاب صوتی کپسول شیوههای اکتشافی ساده و سریع اقتصادی و تصمیمگیری در دنیای واقعی:
خلاصه کتاب صوتی شیوههای اکتشافی ساده و سریع اقتصادی و تصمیمگیری در دنیای واقعی اثر موریس آلتمن است که با ترجمه محسن رنانی و صدای حامد خدادادی منتشر شدهاست. رشتهیِ اقتصاد رفتاری بسیاری از عوامل جزئی و همچنین نهچندان جزئی را که به انتخابهای مالی و خرید کمک میکنند، بررسی میکند. این کتاب راهنما توضیح میدهد که چگونه عوامل روانشناختی و اجتماعی نظیر الگوهای غریزی، فشار اجتماعی و قالببندی ذهنی میتوانند بهشدت بر تصمیمگیری روزمره و انتخابهای مالی ما اثر بگذارند. کتاب اقتصاد رفتاری For Dummies بر اساس مثالهای روانشناسی و جامعهشناسی و مبتنی بر دنیای واقعی، بینشی ارائه میدهد که به سرمایهگذاران در پیشگیری از ارتکاب اشتباهات تکانشی، به شرکتها در درک سازکارهای نهفته در انتخابهای فردی و به دولتها و شرکتهای غیرانتفاعی در تصمیمات عمومی کمک کند.
در این خلاصه کتاب صوتی به اقتصاد متعارف و تصمیمگیری، تعمق در عقلانیت محدود و احساس رضایت، درک رفتار نامتعارف انسان، زیانگریزی و ناراحتیهای ناشی از زیان، خطاها و تورشها در تصمیمگیری و معرفی شیوههای اکتشافی سریع و باصرفه و هوشمندانه میپردازیم.
دیدگاه پوپولیستی در اقتصاد رفتاری که برای بسیاری از افراد جذابیت دارد، این است که اقتصاددانان رفتاری میگویند افراد، نامعقول، ساده و خنگ هستند. اگرچه چنین تفسیری از یکی از دیدگاههای مهم در اقتصاد رفتاری کمی افراطی است، چنین مفهومی از آن استنباط میشود.
در این خلاصه کتاب صوتی جریان اصلی رویکرد «خطاها و تورشها» در اقتصاد رفتاری را بررسی خواهم کرد؛ دیدگاهی که معتقد است افراد تمایل دارند تصمیماتی بگیرند که همواره مستعد خطا و تورش است. به باور اقتصاد متعارف و بسیاری از اقتصاددانان رفتاری، وقتی میخواهید انتخابهایی بهینه یا هوشمند با بهترین پیامدهای ممکن را داشته باشید، شیوههای اکتشافی (میانبرهای تصمیمگیری) و احساسات، کمک زیادی به شما نخواهند کرد. با این حال، در اقتصاد رفتاری، شیوههای اکتشافی بهعنوان یکی از ویژگیهای اساسی تصمیمگیری در دنیای واقعی معرفی میشوند.
همچنین دربارهی این جنبهی اقتصاد رفتاری نیز بحث خواهم کرد که باور دارد افراد با توجه به محدودیتهای روانی و محیطیای که با آن مواجهاند، معمولاً انتخابهایی هوشمندانه دارند. انتخابهای هوشمندانه، انتخابهایی هستند که عقلانیاند و با توجه به محدودیتهایی که افراد با آن مواجهاند، کارشان را خیلی خوب انجام میدهند.
این انتخابها اغلب احمقانه به نظر میرسند، بهخصوص وقتی برای بررسی واقعیتها و انجام بهترین تصمیمگیریها و انتخابهای ممکن یا بهینه، از فرضیههای اقتصاد متعارف بهعنوان مبنا کمک گرفته شود.
هنگامیکه افراد بر پایهی عواطف یا احساسات انتخاب میکنند، این انتخابها اغلب انتخابهایی بهتر و هوشمندانهتر هستند؛ برخلاف «انتخاب محاسباتی» عقل متعارف. علاوه بر این، اغلب اوقات روش محاسبه میتواند خطرناک باشد. برای تصمیمگیری درمورد ردشدن از خیابان در حالی که خودرویی با سرعت نزدیک میشود یا دربارهی یک سرمایهگذاری فوری که در آن با محدودیت زمانی جدی مواجه هستید، خوب فکر کنید. این دیدگاه در اقتصاد رفتاری همچنین استدلال میکند که اگر عوامل محیطی یا چارچوبی که انتخابها در آن شکل میگیرد، تغییر دهیم، انتخابهای افراد بهبود خواهد یافت.