هنگامی که سؤالات سادهای درباره روندهای جهانی پرسیده میشود -چند درصد از جمعیت جهان در فقر زندگی میکنند؛ چرا جمعیت جهان رو به افزایش است؛ چه تعداد از دختران، مدرسه را به پایان میرسانند- ما بطور سیستماتیک به سؤالات پاسخ اشتباه میدهیم. آنقدر اشتباه که شامپانزهای که به صورت تصادفی پاسخها را انتخاب میکند، همواره از معلمها، روزنامهنگاران، برندگان جایزه نوبل و مشاوران مالی سبقت خواهد گرفت.
در کتاب واقعیت (Factfulness)، پروفسور سلامت بینالملل و پدیده جهانی سخنرانیهای TED، هانس رزلینگ، همراه با دو همکار قدیمیاش، آنا و اولا، یک توضیح جدید و بنیادی از علت این رخداد را عنوان میکند. آنها از ده غریزهای که نگرش ما را تحریف میکنند، پرده بر می دارند – از تمایل ما به تقسیم جهان به دو گروه (معمولاً نسخهای از ما و آنها) به منظور چگونگی درک پیشرفت بشریت (با این باور که اکثر مسائل رو به وخامت هستند) به نحوی که در رسانههایمان انعکاس مییابد (جایی که قوانین ترس در آن حاکم است).
مشکل ما این است که از نادانستههایمان چیزی نمیدانیم. حتی حدسیات ما توسط ضمیر ناخودآگاه و تعصبات پیشبینی شده تأثیر میپذیرند.
مشخص شد که جهان با وجود تمام نقصهایش در حالت بسیار بهتری از چیزی که ما ممکن است تصور کنیم، قرار دارد. این بدین معنی نیست که نگرانیهای واقعی وجود ندارند، اما وقتی که همواره در مورد همه مسائل، به جای پذیرش یک جهان بینی مبتنی بر واقعیت، صرفا نگران هستیم، تواناییمان را در تمرکز بر مسائل مهمتر و واقعیتر از دست میدهیم.
الهامبخش و مکاشفهآمیز، سرشار از حکایات زنده و داستانهای سیار، واقعیت یک کتاب ضروری و اساسی است که شیوه جهان بینی شما را تغییر خواهد داد و شما را برای بحرانها و فرصتهای آینده آماده میکند.
کتاب بسیار خوبی بود. بسیار اموختم و فهمیدم که حتی از ساده ترین و بدیهی ترین چیزها که فکر می کنیم اطلاع داریم در واقع در توهم هستیم و تصمیم گیری های غلط بر پایه همین اطلاعات غلط به مراتب خطرناک تره. کتاب می تونست در حد ۲۰ یا ۳۰ صفحه باشه ولی با توجه به گفته خود نویسنده که در مقابل تصحیح اطلاعات جبهه گیری وجود داره تلاش سخت و به نظر موثری بوده. اگر برای وقت خود ارزش قایلید و میخواهید چیزی یاد بگیرید که نمودش رو در زندگی و تصمیم گیری و به مراتب کسب و کار و حتی در سطوح بالاتر ببینید به نظرم این کتاب انتخاب معقول و منطقی به نظر میاد.
y
you*******@gmail.com
۱۴۰۰-۰۲-۱۳
5
خیلی کتاب خوبی بود. چون از واقعیت صحبت میکرد و با گفته های متوهمانه، خیالی و خُرافی، فریبم نمیداد. دوباره قصد دارم که بخونمش چون از کهنه شدن باور ها و عقایدم جلوگیری میکنه.
ر
رسول صفری
۱۴۰۰-۰۳-۱۸
5
پادکست بی پلاس رو حتما قبل از خوندن کتاب بررسی کنید و اپیزود واقعیت رو حتما گوش کنید.
کتاب دید عمیقی رو نسبت به اوضاع کلی جهان بهتون میده.
a
aria gohar
۱۴۰۰-۰۳-۰۷
4
کتاب هست که اگاهی با خودش میاره کی یکم اگاهی بدش میاد؟؟ ;)
m
mor************@gmail.com
۱۴۰۱-۰۶-۰۹
5
کتابی که دیدگاه آدم را تغییر می دهد!
m
mar**********@gmail.com
۱۴۰۰-۰۷-۲۳
2
پادکست خیلی بهتر از خود کتاب بود .در کتاب همش از آمار و ارقام استفاده شده انگار داریم یک داده آماری رو مطالعه میکنیم من زیاد نپسندیدم
9
933401****
۱۴۰۱-۰۸-۱۰
5
كتاب خيلى خوب ومفيدى هست تمام گرفتارىها ومشكلات انسانها از همين عدم شناخت دقيق جهان ميباشد