
آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
جلد اول – نسخه PDF
نسخه الکترونیک آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
معرفی کامل آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه را رایگان بشنوید
نقد و بررسی آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
تخصص و تسلط به مباحث تئوری و عملی یکی از شروط اصلی ورود به بازارهای مالی به شمار میآید. به همین علت آزمونهای استانداری برای سنجش میزان دانش افراد در بازار سرمایه طراحی شده است.
کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه 1 و 2 با توضیح مباحث ضروری، اطلاعات لازم برای موفقیت در آزمون و اخذ گواهینامههای ضروری را در اختیار مخاطب قرار میدهد.
دربارهی کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه در سال 1393 منتشر شد. این آزمون از سری آزمونهای سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و بر اساس استاندارد CFA تنظیم شده است.
از آنجایی که بازارهای مالی روز به روز با پیچیدگیهای زیادی روبهرو میشود، افراد علاقمند به فعالیت در بازارهای مالی و سرمایهگذاری، باید مدارک حرفهای این رشته را اخذ کنند. در چند سال گذشته تغییرات زیادی در نحوهی برگزاری و ارائهی آزمونها ایجاد شده است و آن را به استانداردهای روز دنیا نزدیک کرده است. کتابهای آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه جلد 1 و 2 یک منبع عالی برای داوطلبان این رشته محسوب میشود.
فصلهای کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
جلد اول کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه از 4 بخش و 14 فصل به ترتیب زیر تشکیل شده است:
بخش اول: مباحث پیشرفتهی سرمایهگذاری
فصل اول: بازده
فصل دوم: ریسک
فصل سوم: ارزش گذاری سهام
فصل چهارم: ساختار زمانی نرخ سود
فصل پنجم: اوراق قرضه
فصل ششم: سایر اوراق با درآمد ثابت
بخش دوم: مباحث پیشرفته در فهم و تحلیل صورتهای مالی
فصل هفتم: مکانیسمها و استانداردهای گزارشگری مالی
فصل هشتم: مسائلی در مورد صورت سود و زیان و ترازنامه
فصل نهم: مسائلی در مورد جریان وجوه نقد
فصل دهم: تکنیکهای پیشرفته در تجزیه و تحلیل نسبتهای مالی
بخش سوم: اقتصاد پیشرفته
فصل یازدهم: مباحث پیشرفته در اقتصاد کلان
فصل دوازدهم: مباحث پیشرفته در اقتصاد خرد
بخش چهارم: لغات تخصصی مالی-اقتصادی و درک مطلب متون مالی
فصل سیزدهم: درک مطلب
فصل چهاردهم: سوالات چندگزینهای
دربارهی مولفان کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
علی ابراهیم نژاد از مولفان جلد اول و دوم کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه است. او دانش آموختهی رشتهی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف است. ابراهیم نژاد تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد، در رشتهی اقتصاد تدریس دورههای اقتصاد و ابزارهای مشتقه آمادگی آزمون CFA در موسسه آریانا، اقتصاد خرد، اقتصاد، مدیریت مالی، روانشناسی بازارها و نهادهای مالی در مجتمع فنی تهران اشاره کرد.
علی سر زعیم از دیگر مولفان این اثر در سال 1354 در تهران به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشتهی مهندسی مکانیک دانشگاه شریف به پایان رساند. او برای ادامهی تحصیلات در رشتهی برنامه ریزی اقتصادی به ایتالیا رفت و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه میلان دریافت کرد.
در بخشی از کتاب آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه میخوانیم
اقتصاد خرد به تحلیل رفتار عاملین اقتصادی یعنی خانوارها و بنگاهها در یک با خاص میپردازد. به عنوان مثال رفتار خانوارها به عنوان مصرف کننده و بنگاهها به عنوان تولیدکننده در بازار کفش، یا بازار درمان یا بازار آموزش عالی، و یا بازار محصولات هنری در اقتصاد خرد تحلیل میشود اما در اقتصاد کلان، واحد تحلیل موجودیتی بزرگتر از یک بازار خاص است و معمول تحلیلها در سطح کشور انجام میشود. در اقتصاد کلان، مجموع فعالیت همه خانوارها؛ بنگاهها و بازارها مورد تحلیل قرار میگیرد. حال که تحلیل در سطحی بزرگتر کلانتر صورت میگیرد طبیعی است که از تعابیر و اصطلاحات خاصی باید استفاده کرد
اولین مفهوم مورد نیاز، مفهوم تولید کلان است. مقصود از تولید کلان، ارزش همه کالاها و خدمات تولیدی در اقتصاد در یک بازهی زمانی مشخص (معمولا یک سال) است. درآمد کلان به مجموع درآمد کلیه عوامل تولید مورد استفاده در ارائهی کالا و خدمات در آن بازه زمانی است.
هزینه کلان کل هزینه صرف شده روی کالاها و خدمات تولید شده در اقتصاد در آن بازه زمانی است. لذا هزینه کلان باید با تولید کلان و درآمد کلان برابر گردد.
تولید ناخالص داخلی (GDP) ارزش بازاری همه کالاها و خدمات نهایی تولید شده در اقتصاد در یک بازه زمانی را اندازهگیری میکند. این متغیر مجموع درآمد همه خانوارها، همه شرکتها و دولت در یک اقتصاد را اندازه میگیرد. همچنین میتوان تولید ناخالص داخلی را از جمع زدن ارزش افزوده کلیه فعالیتهای صورت گرفته در اقتصاد محاسبه کرد. میتوان دید که هر سه روش فوق به یک عدد منتهی میشوند. شایان ذکر است که اقلام ساخته شده در سال قبل، رشد قیمت دارایی، اقلام غیر بازاری نظیر آشپزی در خانه یا نگهداری باغچه خانه، اقلام مبادله شده در اقتصاد زیرزمینی، اقلام غیرقانونی تولید و مبادله شده نظیر مواد مخدر در محاسبه تولید ناخالص داخلی به حساب نمیآید.
همانطور که میدانیم ارزش کالاها و خدمات از حاصل ضرب قیمت در میزان تولید به دست میآید. حال رشد تولید ناخالص داخلی میتواند ناشی از رشد قیمت باشد و یا ناشی از رشد تولید کالا و خدمات و یا ناشی از رشد هردو. ازاینرو تولید ناخالص داخلی که از ضرب قیمت کالا و خدمات امسال در میزان کالا و خدمات ایجاد شده به دست میآید را تولید ناخالص داخلی اسمی میگویند. برای اينکه اثر رشد قیمتها را از رشد تولید ناخالص داخلی حذف کنند. محاسبه تولید ناخالص داخلی را بر حسب قیمتهای یک سال مبنا انجام میدهند. به این ترتیب تولید ناخالص داخلی واقعی یا حقیقی به دست میآید.
نظرات کاربران درباره آمادگی آزمون تحلیلگری بازار سرمایه