تنشهای عصبی، اضطراب، آلودگی صوتی، اعتیاد و دهها پدیدۀ دیگر، همه و همه مظاهر زندگی ماشینی امروز هستند.
پدران ما، البته چنین مشکلاتی نداشتند. پیادهروی و اسبسواری برنامۀ روزانۀ آنها بود و حرکتی در مسیر سالمسازی بدن به شمار میرفت.
اجداد ما اگر با بهداشت قلبی آشنا نبودند و اگر دستورات بهداشتی را درست به کار نمیبستند، چندان اهمیت نداشت، زیرا در معرض چنین خطراتی قرار نداشتند، ولی در دنیای پرهیاهوی امروز هر اندازه که تمدن پیشرفت میکند به همان اندازه بشر خود را برای مبارزه با عوارض تمدن نو و مظاهر آن باید مجهز سازد.
کافی است بدانیم شایعترین علت مرگ و میر در جهان، بیماریهای قلبی است و از آنجا نتیجه بگیریم که تجهیز فوری در مقابل مظاهر تمدن نو، همانا رعایت بهداشت صحیح قلبی میباشد.
قلب، موتور محرکۀ بدن است، سلامت قلب، سلامت ما و ایست آن پایان کار ماست. قلب مرز بین حیات و ممات و بهداشت آن تضمینکنندۀ استمرار حیاتی توأم با طراوت و شادابی میباشد.
بهداشت قلب به دو شکل قابل دستیابی است:
۱- مهار عوامل آسیبرسان به قلب.
۲- تقویت عوامل کمککنندۀ به قلب.
عوامل ضدقلب که میتوان آنها را پیامآوران سکته و مرگ هم نامید عبارتند از: سیگار، چاقی، فشارخون بالا، مرض قند، چربی خون بالا، عدم تحرک، فشار روحی و غیره. عوامل کمککنندۀ به قلب عبارتند از: هوای پاکیزه، آرامش درونی، غذای مناسب و بالاخره ورزش. نکتۀ قابل توجه این است که ورزش نه تنها خود باعث بهبود عملکرد قلب و افزایش توانایی آن میگردد بلکه عاملی در جهت مهار بسیاری از عوامل آسیب رسان نیز میباشد. ورزش منظم و ممتد سبب کاهش چربیهای مضر خون، کاهش فشارخون شدید، ترک سیگار، کاهش قندخون ناشتا، کاهش اضافه وزن و نیل به آرامش روانی و بهبود اشتهای مفید میگردد. در این کتاب تلاش شده است تا ضمن آشنا کردن شما با ساختمان و عملکرد قلب و فیزیولوژی ورزش به اهمّ آثار مفید انواع مختلف ورزش بر قلب اشاره گردد.
بسیار عالی، ورزش ادای احترام ما به بدنمان است ، همچنین تاثیر انکار ناپذیری در بالا بردن کارکرد فعالیت فکری دارد هیچ لذتی برابر با این نیست که بعد از دو ساعت کار فکری خسته کننده ، یکساعت ورزش شدید بکنیم بعد از آن دوش و یک فنجان قهوه زندگی دو باره است....کتاب اگر به توصیه های آن عمل کنیم ،عالی است.
2
در عين كم حجم بودن كتابش، اما اطلاعات خوب و مفيدي به مخاطب ارائه مي دهد.