از عصر ویکتوریا تاکنون این نخستینبار است که علم اقتصاد دچار تغییرات بنیادین میشود. علم کلاسیک، اقتصاد را نظامی عقلانی، ماشینواره، و اساساً در حال تعادل میانگارد. این نگرش اینک در حال دگرگونی است. همگام با دورهی پسامدرن، و بهموازات تحولات حوزههایی مانند اطلاعات، فناوری، نظریهی شبکهها، نظریهی آشوب، و زیستشناسی، امروزه اقتصاد نیز به چشم یک سامانهی پیچیده، ناکامل، دور از تعادل، و در حال تکامل دائمی نگریسته میشود. کتاب حاضر میکوشد با چنین نگرشی، به پرسشهای مهمی ازجمله چگونگی شکلگرفتن حبابها و فروپاشی بازارهای مالی پاسخ بدهد.
برایان آرتور، استاد دانشگاه استنفورد و پژوهشگر برجستهی انستیتو سانتافه، متفکر پیشگام علم اقتصاد و نظریهی پیچیدگی، برندهی جایزهی شامپتر در علم اقتصاد و جایزهی لاگرانژ در علم پیچیدگی است. به عقیدهی جان هالند خالق الگوریتمهای ژنتیک، مسئلهی ال فارول که برایان آرتور در این کتاب مطرح کرده است، با معمای زندانی در نظریهی بازی برابری میکند.
اگر علاقه مند ب حوزه پیچیدگی اقتصادی هستید این یکی از بهترین کتابهاست . این کتاب مجموعه ای از مقالات مختلف با نویسنده های مختلفه . خود مقاله برایان آرتور ب عنوان یکی از اعضای اینستیتوی سانتافه عالیه خواندنش.
البته قبول دارم کاملا مبحث تخصصیه و خواننده خاص داره. این کتاب توضیح میده چطور دانشمندان فیزیک و اقتصاد از دهه ۸۰ میلادی شروع کردند ب درک درستی از اقتصاد برسند و نگاه جدیدی ب پدیده های اقتصادی داشته باشند
3
کتاب ترجمهی شیوایی نداره و مباحث پراکنده ای داره. صرفا اگر میخواید اطلاعاتی در خصوص گذشته پیچیدگی داشته باشید خوبه و مباحث جدید این حوزه رو در بر نمیگیره