«سی سال بعد که من اقتصاد آمریکا را از فراز یک صخره نگاه میکردم و میدیدم که دولت ما در حال تکرار و تشدید اشتباهات گذشته خود است من و برادرم فکر کردیم که اکنون زمان خوبی برای ویراست و بهروز کردن «داستان ماهی یا اقتصاد ماهی» برای نسل جدید است» این مطالب را پیتر شف یکی از دو نویسندهی کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصادی در مقدمهی کتابش آورده است. کتابی که با آن روبهرو هستیم بازگویی تاریخ اقتصاد آمریکاست که بر اساس کتابی از «اروین شف» پدر این دو نویسنده بازنویسی و تکمیلشده است. این داستان اقتصادی با لحنی روان و شیوهای بسیار ساده توانسته است یک نظام پولی و مالی را توصیف کند. خواندن این کتاب میتواند دیدگاه هرکسی را نسبت به چرخهی اقتصاد شفافتر کند.
چگونگی رشد و فروپاششی اقتصادی پس از انتشار در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز قرار گرفت، این کتاب توانست جایزهی « GetAbstract International» را که به کتابهای حوزهی تجارت تعلق میگیرد را به دست آورد.
چگونگی رشد و فروپاشی اقتصادی با عنوان اصلی « How an Economy Grows and Why It Crashes» اولین بار سال 2010 منتشر شد کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصادی یک کتاب مصور است که سعی کرده است مباحث اقتصادی و نظام پولی و مالی مانند تورم، بانکداری، تورم بینالمللی، حباب مسکن، کسری هزینهها و فروپاشی اقتصاد را در قالب یک داستان ساده بیان کند. این کتاب با آفریدن چند شخصیت و روابط اقتصادی بین آنها توانسته است مفاهیم پیچیدهی اقتصادی را به شکل مباحثی قابلفهم برای هرکسی که سواد خواندن دارد، درآورد. این کتاب سه نکتهی مهم اقتصادی را متذکر شده است: دلیل اصلی رشد اقتصادی، تولید است نه مصرف. وقتی اوضاع رو به وخامت است، باید صرفهجویی را بهجای مصرف در دستور کار قرارداد. اقتصاد برای رونق احتیاج به تورم ندارد، به افت قیمت نیاز دارد.
کتاب با مقدمهی مفصل مترجم آغازشده است، دکتر حمیدرضا ارباب در این مقدمه توضیحات کاملی دربارهی محتوای کتاب و مفاهیم بهکاررفته در آن داده است که برای مطالعهی کتاب بسیار کارآمد است. پس از مقدمهی مترجم یادداشت نویسندگان قرار دارد که در آن به این نکته که این داستانی خیالی و بدون جزئیات از تاریخ اقتصاد آمریکاست اشارهشده است. پسازاین یادداشت کوتاه مقدمهی اصلی کتاب آمده است که در آن دربارهی بحران اقتصادی در سال 2007 علل و راههای برونرفت از آن توضیحات کاملی دادهشده است. همچنین نویسنده در این مقدمه سرگذشت پدرش اروین شف را آورده است و نظریات و دیدگاههای اقتصادی او را مطرح کرده است
فصلهای این کتاب هرکدام با یک مقدمهی کوتاه آغازشده است و موقعیت سه کاراکتر اصلی یعنی، ایبل، بیکر و چارلی در آن شرح دادهشده است. در ادامه روابط بین آنها در قالب نظریات اقتصادی توضیح داده میشود عناوین فصلهای کتاب به شرح زیر است:
تولد اندیشه
توزیع ثروت
انواع اعتبار
توسعهی اقتصادی
موفقیت نیازمند همکاری است
پسانداز را در خزانه نگهدار
زیرساختها و تجارت
تولد دولت
دولت خلاق میشود
کوچک شدن ماهیها
کشتی نجات اقتصاد
رشد بخش خدمات
ورشکستگی بانک ماهی
ساخت بیشازحد مسکن
بحران بازار مسکن
گام زدن روی ثروت
انتشار اسکناس ماهی و تورم
در پایان کتاب نیز بخشی بهعنوان کلام پایانی آمده است که در آن نویسنده درواقع انتقاد خود را از شیوهی اقتصادیای که دولتمردان آمریکا مانند اهالی جزیرهای که آنها در کتاب از آن حرف میزدند، بیان کرده است و معتقد است این اشتباهی است که موجب فروپاشی اقتصاد میشود. نویسنده در این بخش توضیحات کاملی دربارهی دیدگاه خود آورده و گفته است: «حال زمان آن فرارسیدهاست که قبل از برخورد و تصادف با صخره و کوه از حرکت قطار جلوگیری کنیم. ما به رهبرانی نیاز داریم که شجاعت رفتار صادقانه با رأیدهندگان را داشته باشند و به شهروندان ورای دهندگانی نیاز داریم که توان پذیرش کارهای سخت برای احیای اقتصادی را داشته باشند.»
همانطور که دیدیم سرانجام Able تصمیم گرفت تا برای ساخت تور ماهیگیری به Baker و charlie ماهی قرض دهد. وامهای تجاری نیز مانند همین قرض دادن و قرض گرفتن ماهی بهترین روش استفاده از سرمایههای پسانداز شده است؛ زیرا باعث افزایش تولید خواهند شد.
البته قرض دادن پول با در این داستان قرض دادن ماهی، در آغاز کسبوکار تضمینکننده موفقیت در معامله و
کاهش ریسک نیست. وامگیرنده ممکن است قادر به اجرای تصمیم اولیه خود نباشد. اگر Charlie و Baker موفق به ساخت تور نشوند همین اتفاق رخ میدهد.
بهعبارتدیگر ممکن است فعالیت تجاری به دلیل فکر اولیه اشتباه با شکست روبهرو شود. مثلاً فرض کنید Baker و Charlie بهجای درخواست وام برای ساخت تور به دنبال دریافت وام برای ابداع روش هیپنوتیزم ماهیها باشند. اگر به این روش ماهیها به دام نیفتند. دریافت این وام هیچ نفعی برای وامگیرندگان (Baker و Charlie) و احتمالاً برای وامدهنده (یعنی Able) نخواهد داشت.
نهایتاً پرداخت وامهای تجاری ناموفق باعث اتلاف منابع پسانداز جامعه و کاهش ظرفیت تولید میشود درنتیجه ممکن است وامدهنده در پس گرفتن اصل سرمایهاش نیز دچار مشکل شود. چه برسد به گرفتن سود. البته برنامهها و تصمیمگیریهای درست و موفق میتوانند جبرانکننده برنامههای ناموفق باشند.
این نکته بسیار مهم است که بدانیم اعطای وامهای تجاری تنها روش استفاده از ذخایر پسانداز جامعه نیست. بلکه انواع وامهای اعتباری مانند وامهای مصرفی و وامهای ضروری نیز هستند که Able میتوانست از آنها استفاده کند.
وامهای مصرفی
حال وضعیتی را تصور کنید که Able بهجای دادن وام به Charli و Baker برای ساخت تور (همان وام تجاری و تولیدی) درخواست وام آنها را برای رفتن به تعطیلات قبول کند.
در حقیقت اگر Able مجبور به پرداخت وامی شود که احساس میکند بیشازحد پرخطر است. آنگاه تمایلی به پرداخت وام نخواهد داشت؛ مانند زمانی که دوستانش میخواستند وام دریافتی را صرف ابداع هیپنوتیزم ماهیها کنند! درنتیجه ممکن بود Able فداکاری، ازخودگذشتگی و کار زیاد را برای پسانداز بیشتر کنار بگذار د.
پیتر دیوید شف یک کارگزار سرمایه و مفسر مالی در آمریکاست... او سل 2010 کاندیدای جمهوری خواهان برای تصاحب کرسی مجلس سنا در ایالت کندیکت بود. او پسر اروین شف یکی از چهرههای برجستهی آمریکایی در جنبش اعتراض به مالیات بود که به 13 سال حبس به دلیل جرائم مالیاتی محکوم شد. اروین شف در سال 2015 هنگام گذراندن دورهی محکومیت خود در زندان درگذشت.
پیتر شف متولد 1963 است، پدرش اروین از خانوادههای یهودی مهاجر لهستان بود که در جنگ جهانی دوم به آمریکا آمدند. پیتر شف در دبیرستان بورلی هیلز درسخوانده و مدرکش در امور مالی و حسابداری را سال 1987 از دانشگاه برکلی گرفته است. او کسبوکارهای مالی زیادی را در آمریکا اداره میکند و مدیرعامل شرکت «یورو پاسیفیک» است، همچنین او یک فروشگاه فلزات گرانبها در منهتن دارد. پیتر شف بهعنوان کارشناس مسائل اقتصادی دائماً به تلویزیون بلومبرگ، فاکس نیوز و سی ان بی سی دعوت میشود. او همچنین در رادیوهای اینترنتی مختلفی بهعنوان مهمان حاضر میشود.
کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصادی را دکتر حمیدرضا ارباب سال 92 به فارسی برگردانده است و نشر نی آن را روانهی بازار کتاب ایران کرده است. دکتر ارباب استاد دانشگاه علامه طباطبایی است و کتابهای زیادی را در حوزهی اقتصاد به فارسی برگردانده است. ایشان از پژوهشگران برتر این حوزه بهحساب میآید و چندین مقالهی دانشگاهی منتشر کرده است. حمیدرضا ارباب همچنین مسئولیتهای اجرایی مختلفی را در دانشگاه علامه و مراکز تحقیقات اقتصادی دیگر بر عهده داشته است.
این کتاب یک قصهی اقتصادی ساده به نظر میرسد اما چیزی بیش از اینها نویسندهی این کتاب اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار مخاطبش گذاشته است. شیوهی نگارش این کتاب باعث میشود برای هرکسی که میخواهد سر از اقتصاد دربیاورد و با دیدی بهتری برای شرایط اقتصادی موفقتر تلاش کند کمک میکند بتواند نگاهی کامل و از بالا به اقتصاد داشته باشد. نگاهی کلی که به دریافت واقعیت کمک زیادی خواهد کرد. خواندن این کتاب مثل این است که شیشههای عینکتان را پاککنید و دوباره به اقتصاد نگاه کنید.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصادی اثر پیتر شف و اندرو شف با ترجمهی دکتر حمیدرضا ارباب است. خرید و دانلود کتاب الکترونیکی این اثر در همین صفحه ممکن است.
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 13.۵۲ مگابایت |
تعداد صفحات | 245 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۸:۱۰:۰۰ |
نویسنده | اندرو شف |
نویسنده دوم | پیتر شف |
مترجم | حمیرضا ارباب |
ناشر | نشر نی |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Why It Crashes: How an Economy Grows |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۵/۰۳/۲۵ |
قیمت ارزی | 6 دلار |
قیمت چاپی | 140,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
اینکه اسم شخصیت های کتاب رو به صورت انگلیسی نوشتید ترتیب جملات رو بهم زده.خیلی کلافه کننده بود این موضوع چه اشکالی داشت اسم هارو هم به فارسی مینوشتید؟! غیر از این موضوع کتاب عالی بود،محتوا خیلی ساده و دقیقه. واسه خوندنش عجله نکنید و هربخش رو که میخونید سعی کنید با دنیای اقتصادی واقعی سبک و سنگین کنید .
دوستانی که مشکل راست به چپ دارن روی نسخه ویندوز روی کامپیوتر که آوردمش همچین مشکلی نداشت فقط روی گوشی این مشکل رو داره که امیدوارم یه فکری به حالش کنن چونکه ما پول میدیم انتظار داریم همه چیز اوکی باشه دیگه
کتاب فوق العاده ای است بسیار ساده مسائل مهم اقتصاد بازار ازاد بیان کرده خواندش به عموم علاقه مندان به مشکلات اقتصادی و اجتماعی پیشنهاد میکنم فقط حیف که بسیار چکشی ترجه شده فکر میکنم آقای دکتر ارباب از تکنیک هر دانشجویی دو صفحه ترجمه کنه یک نمره بهش میدم استفاده کرده
پیتر اقتصاد رو زبادی ساده میکنه و از نظر مخاطب این ساده سازی زیباست و به دل میشینه ...مثل نظریه ترمودینامیک تعادلی هنه چیز ساده و قشنگه ولی در واقعیت ما کلی آشوب و کیاس داریم و اونجاست که همه چیز اونقدر ساده نیست و جامعه هم میتونه برای ندت زبادی از تعادل خارج بشه
من رشته کارشناسی علوم اقتصادی هستم و واقعا میتونم بگم یکی از قوی ترین کتاب هاست،کاملا کاربردیه؛بعضی جاهاش رو نوت برداری میکنم،مفاهیم رو عالی توضیح داده تنها بدیش به هم ریختگی بعضی جملات هست که گاها باید صرفا مفهومش حدس زد.
تصحیح متن کار ساده ای لطفا ادیت کنید هر جا این اسم ها هست رو یک بار از انگلیسی به فارسی تغییر بدید کل فایل تغییر میکنه لطفا نسخه جدید مشکل را حل کنید چون واقعا با این شرایط نمیشه خوند و متن خیلی بهم ریخته شده اسم ها از اول سطر به اخر یا میانه سطر رفتن
مبانی اقتصاد را به زبان ساده و داستانی توضیح میده و برای آشنایی با اقتصاد بسیار خوبه ولی ایبوک آن گرانه نسبت به نسخه چاپی
این چه وضعشه کتاب دارای مشکل راست به چپ بودنه و هرجا نام شخصیت انگلیسی به کار رفته متن بهم خورده و اصلا نمیشه خوند خیلی رو اعصابه فیدیبوی عزیز لطفا رسیدگی کن!
خریدار نسخه چاپی. به طور ساده آغاز و رشد و فروپاشی و بحران های یک اقتصاد رو گفته ولی به خاطر همین ساده گویی، بعضی جا ها نتونسته حق مطلب رو ادا کنه. در آخراش انگاری مترجم عوض شده یا یه چیز دیگه!به جا جزیره میگه شرکت؟! ممنون
کتاب خوبی است ولی استفاده از حروف لاتین برای اسمها ترتیب سطرها رو در متن کاملا بهم زده و خواندن متن را دشوار کرده . چرا بجای اسامیی مثل آبل ، مترجم از Abel و ... استفاده کرده .