
کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی رویکرد کلینیکی
نسخه الکترونیک کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی رویکرد کلینیکی به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
نقد و بررسی کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی رویکرد کلینیکی
کتاب «حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی، رویکرد کلینیکی» اثری از «اسماعیل غفاری» و «حسین محمدپور زرندی» است. ادارهی سازمانها به مهارتهای ششگانه در حوزهی استراتژی، مالی، بازاریابی، سیاست، منابع انسانی و مهارت فنی مدیران نیاز دارد. مدیران ارشد سازمانها در حوزهی مالی با مسائل مختلفی مانند نقدینگی، قیمت تمامشده، بازدهی داراییها و ریسکهای مالی روبهرو هستند. این کتاب سعی دارد با ارائهی رویکردی جدید، چگونگی استقرار خرد مالی در سازمان را نشان دهد. کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی رویکرد کلینیکی در سال 1391 در انتشارات آریانا قلم منتشر شده است.
درباره کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی
رویکرد ارائه شده در این کتاب، رویکرد کلینیکی است که در مقابل رویکرد تحلیلی قرار میگیرد. در رویکرد تحلیلی مباحث نظری، و گاهی کاربرد آنها، مطرح میشود؛ این در حالیست که رویکرد کلینیکی بیشتر روی حل مساله تمرکز دارد. در رویکرد کلینیکی با مسائل سازمانی مانند یک نوع بیماری برخورد میشود و تمام مراحلی که توسط یک پزشک برای تشخیص و درمان بیماری انجام میشود، برای حل مسائل سازمانی هم به کار میرود. به این ترتیب، برای هر مساله، نشانههای موجود در سازمان بررسی و علتهای احتمالی مساله بیان میشود. در ادامه برای تشخیص علت اصلی ایجاد مساله، شاخصهای متعددی ارائه میشود که میتواند به عنوان یک ابزار در اختیار مدیران قرار بگیرد. در نهایت، برای درک و تفسیر صحیح شاخصها، مباحث نظری مرتبط با مساله، بهطور کامل بیان میشود.
مسائلی که در این کتاب مورد بررسی قرار میگیرند، شامل نقدینگی، هزینه و سرمایهگذاریها میشود. شاخصها و راهکارهای ارائه شده در این کتاب در سازمانهای صنعتی، خدماتی و عمومی با اندکی تغییرات قابل استفاده است. همچنین توسط مدیران صنایع دفاعی، خودروسازی، شهرداریها و بسیاری دیگر از سازمانها، نهادها و شرکتهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. در این کتاب در کنار بیان بصیرتهای ششگانهی مدیریتی، به مسالهی نقدینگی به طور کامل پرداخته شده است. ضمن این که برای حل این مساله در سازمانها، ابتدا نشانههای آن و سپس علل و شاخصهای تشخیص و مباحث نظری مرتبط با آن بیان شده است.
مروری بر مطالب کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی
بخش اول: بصیرتهای مدیریتی
فصل اول: بصیرت استراتژیک
فصل دوم: بصیرت مالی
فصل سوم: بصیرت بازاریابی
فصل چهارم: بصیرت سیاسی
فصل پنجم: بصیرت منابع انسانی
فصل ششم: بصیرت فنی
بخش دوم: رویکرد کلینیکی در آموزش فنون مالی
فصل هفتم: مقایسهی الگوهای یادگیری
فصل هشتم: تعریف و روش رویکرد کلینیکی و کاربردهای آن
بخش سوم: حل مسالهی نقدینگی با استفاده از رویکرد کلینیکی
فصل نهم: مدیریت نقدینگی
در بخشی از کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی میخوانیم
پنج فرمان برای تفکر استراتژیک
1- یادگیری از محیط به جای اطلاعگیری از محیط
هوشیاری نسبت به محیط کسبوکار و شناخت قواعد آن راز بقای سازمان به شمار میآید. از دیدگاه سیستمی در محیط کسبوکار دو سطح متفاوت، ولی مرتبط به هم یعنی سطح تعاملات (که عناصر کنشی «مشتری»، «سهامدار» و نیز عناصر زیربنایی «حکومت، جامعه و فرهنگ» میباشند) و دوم سطح پارادایمها وجود دارند.
پارادایمها نیز مجموعهای از قواعد هستند که محدودهای را تعریف کرده و نشان میدهند برای موفقیت در آن محدوده چه باید کرد. قواعد در همهی محیطهای کسبوکار حاضر و حاکم هستند، بدون این که مستقیما و بدون واسطه قابل مشاهده باشند. همچنین علاوه بر هوشیاری نسبت به محیط، شناخت قواعد پویایی و ناپایداری نیز از اهمیت زیاد برخوردار است.
2- کشف نیازهای پاسخ داده نشده به جای پاسخگویی به نیازهای کشف شده
در شرکت هواپیمایی Pogo استراتژی اثربخش، هدف قرار دادن مدیران کثیرالسفری بود که از تاخیر و دردسرهای امنیتی و کنترلی خطوط هوایی آزرده شده و از سوی دیگر هزینهی اجارهی هواپیمای دربست نیز خارج از توان آنها بود. راهکاری که برای این مساله در نظر گرفته شد، استفاده از هواپیماهای مدرن جت ۶ نفره با در نظر گرفتن مسیر و زمان مورد نظر، بدون تشریفات ورود و خروج و با هزینهی معادل پروازهای درجه یک در نظر گرفته شد.
آن چه این استراتژی را اثربخش نمود توجه و کشف یک نیاز پاسخگویی نشده بود و یکی از شیوههای مناسب برای کشف نیازهای پاسخ داده نشده نیز این است که باورهای متعارف را زیر سوال ببریم و از وجود ذهنهای خلاق بهرهمند شویم.
3- توجه به اهداف نهایی بیش از اهداف میانی
وقتی آقای دایسون پيشنهاد فروش اختراع جاروبرقی بدون پاکت خود را به شرکت هوو داد، مدیر شرکت سرمست از فروش ۱۰۰ میلیون پوند پاکت در سال نتوانست تاثیر این پیشنهاد در خلق ارزش برای مشتری را درک کند و پیشنهاد وی را رد کرد. جاروی دایسون مبتنی بر اختراع جدید با سرمایهگذاری محدود مخترع آن به بازار آمد و ظرف مدت کوتاهی بزرگترین رقیب شرکت هوو شد. به گفتهی مدیران هوو رد این پیشنهاد بزرگترین اشتباه استراتژیک هوو در طول حیات آن بوده است.
ارزشمندی اهداف میانی به میزان تاثیرگذاری آن در تحقق هدف نهایی بستگی دارد. مسائل در راستای تحقق اهداف موضوعیت پیدا میکنند. بنابراین آن چه اصالت دارد، تحقق هدف است، نه حل مساله. پرداختن به جزئی از سیستم بدون توجه به هدف کل و هدف نهایی سیستم، یکی از متداول ترین اشتباههای دنیای مدیریت است.
4- قابلیتسازی برای رقابت بیش از قابلیتسازی برای تولید
شرکت رادیاتور ایران که یک شرکت صنعتی کوچک با تعداد کارکنان کمتر از ۷۰۰ نفر بوده و محصولات خود را به ۲۰ کشور دنیا از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس صادر میکند، رمز موفقیت خود را در مزیت رقابتی آن میداند.
مزیت رقابتی عاملی است که سبب ترجیح محصول یک شرکت نسبت به رقیب، توسط مشتری میگردد. ارزش بیشتر برای مشتری همواره متناظر با مزیت رقابتی برای سازمان است. برای مثال:
صنایع نساجی و پوشاک چین با ارائهی محصولاتی باکیفیت متوسط و قیمت بسیار ارزان با جلب رضایت مشتری و رقابت، کشورهای صنعتی از جمله آمریکا را سخت تحت فشار اقتصادی قرار دادهاند.
نظرات کاربران درباره کتاب حل مسائل سازمانی با استفاده از فنون مالی رویکرد کلینیکی