دکتر مرتضی بهشتی در تازهترین کتاب خود که با عنوان «رنگ زندگی کهنسالی» منتشر شده، با این رویکرد به سراغ این فراز از زندگی رفته و سعی کرده به این فصل از زندگانی نگاهی تازه بیاندازد.
بهشتی در پیشگفتار خود در این کتاب به این موضوع اشاره کرده است که دغدغهای که وی را به نوشتن این کتاب واداشته است، اهمیت و حساسیت این دوره از ندگی بشر و نیاز فوقالعاده حاضران در آن، به توجه و درک موقعیتشان است. بهشتی همچنین با الهام از قرآن کریم و مهمترین متون فارسی از قبیل کلیات سعدی، دیوان حافظ، قابوسنامه و دیوان صائب تبریزی و نیز روح حقوقی و قوانین حاکم بر جوامع بشری، سعی کرده شکوهها و گلایههای ارائه شده در دوران پیری را مورد واکاوی قرار دهد.
نویسنده، این کتاب را با مبحثی با عنوان «پیری شناسی» شروع میکند و در آن با استناد به آمار موسسات و نهادهای جهانی و بین المللی، سعی میکند تا موقعیتی با عنوان کهنسالی را تعریف کند. در ادامه اما نویسنده به موضوع جمعیت سالمندان و تقسیمبندی آن به بخشهای پیر جوان و پیران پیر میپردازد و پس از آن نیز بحث خود را با ارائه موضوع واژهشناسی پیری تکمیل میکند؛ پیری از نگاه عرفا و شعرا و فلاسفه و نیز جایگاه پیری در ادیان الهی نیز تکلمه این بحث است.