این کتاب یک نمای کلی از نحوۀ استفادۀ شرکتهای کوچک و متوسط از انعطافپذیری - پیشبینی، چابکی و سازگاری - استراتژیها برای اجرای بهتر نوآوریهای فناوری اطلاعات پهنای باند ارائه میدهد. کسبوکارهای کوچک و متوسط معمولاً متأخران فناوری هستند. این نقش عقبمانده اغلب اندازه، مکان، نیروی کار همهکاره و مزیتهای مهارتی را تضعیف میکند که میتواند شرکتهای کوچک و متوسط را قادر به دستیابی به کارایی و اثربخشی بیشتر با تجدیدنظر در نحوۀ استفاده از فناوری کند. این کتاب به کسبوکارهای کوچک و متوسط در مورد روندهای فناوری (مانند خدمات ارتباطات سیار، ابزارهای مدیریت مشتری و فروشنده، دادههای مقیاسپذیر و برنامههای استخراج دانش) که ممکن است پتانسیل تغییر ماهیت عملیات شرکتهای کوچک و متوسط را داشته باشند، هشدار میدهد.
فصل 1 منظور ما از شرکتهای کوچک و متوسط را تعریف میکند و اهمیت فناوری اطلاعات باند وسیع برای رشد و موفقیت شرکتهای کوچک و متوسط را توضیح میدهد. در فصل 1، ما در مورد اینکه چگونه شرکتهای کوچک و متوسط میتوانند از فناوریهای جدید برای رقابت موفقیتآمیز با شرکتهای بزرگتر و قدیمیتر استفاده کنند، بحث میکنیم. ما بهویژه بر این موضوع تمرکز میکنیم که چگونه شرکتهای کوچک و متوسط میتوانند تصمیمات درستی در مورد پذیرش نوآوریهای فناوری اطلاعات باند پهن بگیرند.
در فصل 2، ما در مورد اینکه چگونه فناوریهای تلفن همراه مبتنی بر پهنای باند، نیازهای کسبوکار شرکتهای کوچک و متوسط را پشتیبانی میکنند، بحث میکنیم. تمرکز بر شرکتهای کوچک و متوسط نوآورانه، نیازها و علایق آنهاست. درنهایت، ما بررسی امنیت و حفاظت از حریم خصوصی را در محیط «هر زمان / هر جا» بررسی میکنیم.
درحالیکه فصل. 1 و 2 فرصتها و مزایایی را که فناوری اطلاعات باند پهن میتواند برای شرکتهای کوچک و متوسط ارائه دهد، ترسیم میکند، مشکلاتی وجود دارد که میتواند بهموازات این مزیتها ایجاد شود. موضوعاتی که از تغییرات در محل کار و فضای کاری ناشی از برنامههای کاربردی فناوری اطلاعات باند پهن ناشی میشوند، تمرکز فصل 3 هستند. این تغییرات بر این واقعیت متمرکز است که نوآوریهای فناوری اطلاعات باند پهن این امکان را برای شرکتهای کوچک و متوسط فراهم میکند که با نیروی کاری که در بسیاری از مکانهای فیزیکی توزیع شده است، فعالیت کنند. چالشهایی که شرکتهایی با چنین نیروی کار «از راه دور» با آن مواجه هستند، بررسی میشوند.
ترکیب مناسب فناوریهای اطلاعاتی میتواند به شرکتهای کوچک و متوسط برتری تبلیغاتی رقابتی بدهد. ترکیب مناسب فناوریهای اطلاعاتی کلید تناسب چندین فناوری اطلاعات با نیازهای واقعی شرکت است. در فصل 4، ما در مورد فنآوریهای اطلاعاتی موجود و نوظهور که شرکتها میتوانند آنها را کشف و اتخاذ کنند و همچنین چگونگی بررسی موضوع «تناسب» در شرکت بحث میکنیم.
فصل 5 به این موضوع میپردازد که چگونه شرکتهای کوچک و متوسط تصمیم میگیرند به چه برنامههای کاربردی فناوری اطلاعات نیاز دارند و تعیین میکنند که چگونه بهترین آنها را به کار گیرند. این فصل شامل یک «چارچوب پیادهسازی فناوری اطلاعات» است که میتواند برای هدایت شرکتهای کوچک و متوسط ازطریق تصمیمگیریهای حیاتی استفاده شود. سؤالات مطرح شده مربوط به نیازهای کسبوکار ازنظر برنامهریزی، پیادهسازی و بهرهبرداری از خدمات، محصولات یا برنامههای کاربردی جدید فناوری اطلاعات است.
یک مدل جامع از سازمان فناوری اطلاعات در فصل 6 ارائه شده و بر آن دسته از حوزههای فرآیندی که برای ارتقای موقعیت رقابتی شرکتهای کوچک و متوسط از طریق فناوری اطلاعات ضروری است، تأکید میشود. آموزش کارکنان بهمنظور افزایش بهرهوری و بازده سرمایهگذاریهای فناوری اطلاعات همچنین اهمیت درک و استفاده از مدیریت دانش برای ایجاد و حفظ فرهنگ اشتراک دانش در مرکز توجه قرار میگیرد. چنین فرهنگی از بقای بلندمدت و رقابتپذیری شرکت، بهویژه شرکتهای کوچکتر حمایت میکند. شرکتهایی که فرآیندها و رویههای آنها اغلب «در سر» تعداد کمی از کارمندان ذخیره میشود.
هدف از فصل 7 توضیح بیشتر برخی از مفاهیم ارائه شده در فصلهای قبل با نمونههایی از اقدامات موفق است. برای این منظور، ما مجموعهای از چهار مطالعۀ موردی را آماده کردهایم. هرکدام شامل یک شرکت کارآفرین کوچک است که به طور مؤثر از فناوری اطلاعات به شیوهای نوآورانه استفاده کرده است.
در سرتاسر این کتاب، ما به رهبران شرکتهای کوچک و متوسط اشاره کردهایم، بدون اینکه چیز زیادی در مورد چنین افرادی بگوییم: حتی به نظر میرسد که این رهبران یا صاحبان آن را با خود سازمان یکی میدانیم. البته درک رهبری در شرکتهای کوچک و متوسط که درگیر نوآوری فناوری اطلاعات هستند، بسیار بیشتر است. در فصل پایانی 8، ما این موضوع را موردبحث قرار میدهیم و ماهیت «کارآفرین فناوری اطلاعات» و ویژگیهای حیاتی کارآفرینان موفق فناوری اطلاعات را بررسی میکنیم.
فرمت محتوا | pdf |
حجم | 5.۴۶ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 236 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۷:۵۲:۰۰ |
نویسنده | کاتیا پاسرینی |
مترجم |