- خالق جهانهایی خیالی با شخصیتهای دوستداشتنی:
«کلی بارنهیل» نویسندهی آمریکایی ادبیات کودک و نوجوان است که سال ۱۹۷۳ در مینهسوتا متولد شده است. آثار بارنهیل که اکنون تعدادشان به دَه رسیده، عموماً در حوزههای فانتزی و علمیتخیلی هستند و جایزههای ارزشمندی را هم برای نویسندهشان همراه داشتهاند. خانم نویسنده، پیش از آنکه نوشتن رمانهایش را شروع کند، تحصیلات خود را در دو دانشگاه معتبر محل تولدش پی گرفت و مشاغل مختلفی را هم تجربه کرد. زمانی را هم با عنوان آتشنشان داوطلب گذراند. او اکنون سه فرزند دارد، اما داستاننویسی را مدتی پس از تولد فرزند دومش آغاز کرد. او در آن زمان داستانهایی کوتاهی نوشت که همانها بعدتر بسط و گسترش یافتند و به رمانهایی تبدیل شدند که شهرت و افتخار بسیاری را برای کلی بارنهیل به ارمغان آوردند. «داستان تقریباً واقعی جک» اولین رمان بارنهیل بود که سال ۲۰۱۱ منتشر شد. پس از آن «وایولتِ قلبآهنی»، «خانم سورنسن و پاگنده»، «پسر ساحره» و «جادوگر بیجواز» منتشر شدند تا «دختری که ماه را نوشید» آمد و انقلابی در آثار این نویسنده برپا کرد؛ از پرفروشترینهای «نیویورک تایمز» شد، مدال «جان نیوبری» را به نویسندهاش رساند و در فهرستهای چندین نشریهی معتبر قرار گرفت. پس از آن هم چهار اثر دیگر از این نویسنده منتشر شده است: «خانمهای جوان وحشتناک»، «غوغا و یتیمان»، «زمانی که زنها اژدها بودند» و «شوهر درنایی».
- جایی که جادوگری بود و هیولایی و اژدهایی؛ آدمهای عادی هم بودند:
کلی بارنهیل «دختری که ماه را نوشید» را سال ۲۰۱۶ منتشر کرد و این رمان، مهمترین و بهترین اثر او تا به حال است و بارنهیل بیش از هرچیز، بهعنوان خالق دختری که ماه را نوشید شناخته میشود. او داستان کتاب جذابش را از سه منظر روایت میکند. مادری که برای فرزندش قصه میگوید، بخشی از حقایق داستان را به شنونده هم منتقل میکند. اما دانستههای مادر کافی و درست نیستند و داستانهای او بهمرور و با دانش بیشتر راوی، رنگ دیگری مییابند. منظر دوم، شهری است به نام «پروتکتوریت». در این شهر غریب، دو گروه وجود دارند که هرکدام بخشی از وظایف حکمرانی بر شهر را بهعهده دارند. انجمن بزرگان به ریاست «گرلاند» از مردانی عموماً مسن تشکیل شده و خواهران ستاره به رهبری «آگاتا» که از زنانی کوچک و بزرگ تشکیل شده است. انجمن بزرگان و خواهران ستاره سالهاست که به مردم قبولاندهاند جادوگری در جنگل هست که اگر هر سال کوچکترین نوزاد شهر را برای او قربانی نکنند، همهشان را نابود خواهد کرد. هرساله مراسم قربانی در شهر اندوهزدهی پروتکتوریت برگزار میشود. اما آیا واقعاً جادوگری در جنگل وجود دارد؟ منظر سوم داستان، جواب را میدهد. درون جنگل مردابی هست که جادوگری به نام «زان» با «گلرک» هیولای مرداب و اژدهایی بسیار کوچک به اسم «فیریان» زندگی میکنند. زان هرساله شگفتزده از اینکه چرا مردم پروتکتوریت نوزادی را در جنگل رها میکنند، بچه را برمیدارد، از نور ستارهها او را سیراب میکند و خانوادهای در شهرهای آنسوی جنگل مییابد تا بچه را بزرگ کنند.
- جایی که جادوگر، بچهای را اشتباهی جادو میکند:
مراسم قربانی سالهاست که بیدردسر انجام شده؛ اما امسال انگار فرق دارد. مادر دختر قربانی، با مادرهای دیگر فرقهایی دارد و انگار دخترش نیز چنین است. بههرحال دختر را از مادر جدا و در جنگل رهایش میکنند. در شبی که ماه کامل میتابد، زان دختر را برمیدارد. اشتباهی بهجای ستارهها، دست سوی ماه درخشان دراز میکند و دخترک از آن نور مینوشد و مینوشد. نور ماه چند برابر ستارگان جادو در خود دارد و زان میفهمد که نمیتواند دختری با ویژگیهای جادویی را به هر خانوادهای بسپرد. او را «لونا» نام میگذارد و تصمیم میگیرد خودش بزرگش کند و به این ترتیب یک جادوگر پیر، یک هیولای مرداب و یک اژدهای خیلی کوچک، خانوادهی تازهی لونا میشوند. در گذر سالها اتفاقهای ریز و درشت بسیاری، میان آدمهای پروتکتوریت و ساکنان عجیب جنگل، اشتراکها و اختلافهایی پدید میآورد و قهرمانان و ضدقهرمانهای این قصه، ماجرای بسیار شنیدنی را تشکیل میدهند. ماجرایی که در نگاه نخست، داستانی است جذاب با فضاسازیها و هیجانهای لذتبخش و در نگاهی عمیقتر، حرفهای بسیاری هم برای گفتن دارد. از مسائلی چون بلوغ، عشق، سوگ و اندوه، همیاری، خانواده تا مفاهیمی اساسیتر همچون وحدت وجودی هستی نیز در این رمان سخن به میان میآید و همین باعث میشود مخاطبان کتاب به نوجوانان محدود نشوند و بزرگسالان هم از این مسیر زیبا چون کوچکترها لذت ببرند و بارها و بارها به تأمل واداشته شوند.
- کتاب صوتی دختری که ماه را نوشید:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «انتشارات پرتقال»، ناشر برجسته و متفاوت کتابهای کودک و نوجوان، نسخهی صوتی «دختری که ماه را نوشید» اثر ارزشمند و درخشان «کلی بارنهیل» را با ترجمهی «فروغ منصورقناعی» تولید و منتشر کرده است. گویندهی این رمان «ماهتینار احمدی» است و میتوان گفت در این کتاب با یکی از بهترین اجراهای او تا کنون مواجهیم. او در وهلهی اول راوی داستان است و گاه جادوگری پیر میشود، در قالب هیولای مرداب در میآید، نقش زنی دیوانه را برعهده میگیرد، جای یک اژدهای بامزه حرف میزند، دختری کوچک اما جادویی میشود، به خواهر آگاتا و رئیس انجمن بزرگان و چندین شخصیت دیگر جان میدهد و در نهایت، مخاطب را با مجموعهای کامل از صداها مواجه میکند که تجربهی شنیدن این کتاب صوتی را دلچسبتر مینماید.