درباره تدوین برنامه استراتژیک بر مبنای شاخص های ارزیابی
در دنیای در حال رشد و توسعه کنونی، تغییرات محیطی و سازمانی به دلیل ماهیت بههمپیوسته جهان بهشدت بر هم اثر میگذارد. سرعت تغییر و تحولات، علاقهمندی سازمانها به کسب موفقیت و بقای بلندمدت، برنامهریزی استراتژیک را اجتناب ناپذیر کرده است. از همین رو سازمانها بخصوص سازمانهای ورزشی ناگزیرند در راستای دستیابی به بهرهوری مناسب از منابع موجود، تلاش همهجانبهای را برای توانمندسازی و رشد برتریهای خود بکار گیرند.
سازمانهای ورزشی که تمایل دارند بهصورت مستمر در عرصهی رقابت باقی بمانند واکنش آنها از انجام بهتر فعالیتهای فعلی تا تغییر عمیق در راهبردهای سازمانی در نوسان است، بنابراین پویایی درصحنه مزیت رقابتی آنها را وادار میکند تا برخلاف گذشته تفکر، عمل و یادگیری خود را استراتژیک نمایند.
برنامهریزی استراتژیک دارای دو جنبه علم و مهارت برنامهریزی و هنر تهیه و تنظیم، تدوین و اجرا است. مطالب این کتاب به بخشی از گستره علم و مهارت برنامهریزی استراتژیک میپردازد.
محتوای این کتاب در سه فصل تدوینشده است. در فصل اول به مبانی و مفاهیم برنامهریزی استراتژیک پرداختهشده است. در این فصل ضمن ارائه تعاریف مختلف، اهمیت، ضرورت و محدودیتهای برنامهریزی استراتژیک بهاجمال بیانشده است.
در فصل دوم اهم الگوهای برنامهریزی استراتژیک موردبحث قرارگرفته است.
در فصل سوم سعی گردیده است که مطالب نظری با رویکردی کاربردی ارائه شود، در همین راستا برنامه استراتژیک یک مرکز پژوهشی-ورزشی فرضی بهعنوان مطالعه موردی مطرحشده است. در این فصل متدولوژی انجام طرح، خلاصهای از مطالعه پشتیبان انجامشده در حوزه مبانی نظری ایفای نقش سازمان، مطالعات تطبیقی داخلی و خارجی، مطالعه اسناد بالادستی نتیجه مطالعات پشتیبان انجامشده در این طرح، نتایج تحلیل استراتژیک محیطی مرکز، تعیین موضوعات راهبردی و تدوین برنامههای اقدام، ارکان جهت ساز سازمان ورزشی، حوزههای راهبردی سازمان و تدوین راهبردهای استراتژیک و برنامههای عملیاتی و راهکارهای اجرایی متناظر آنها ارائه گردیده است. امید است با انتشار اینگونه کتب، به فضل خداوند متعال، گامی هرچند کوچک در شناسایی و تدوین برنامه استراتژیک برداشته باشیم.