- برندهی جایزهی نوبل ادبیات و خالق چند رمان ماندگار:
«سر ویلیام جرالد گلدینگ» نویسنده و شاعر بریتانیایی است که سال ۱۹۱۱ در جنوب غربی انگلیس متولد شده است. نویسندهی معروف انگلیسی، ۸۱ سال بعد، پس از انتشار بیش از ده کتاب و کسب افتخارات بزرگ، در زادگاهش درگذشت. گلدینگ مطرحترین آثارش را بین سالهای ۱۹۵۴ و ۱۹۸۹ نوشت. او با نوشتن شاهکاری به نام «سالار مگسها» کارش را شروع کرد؛ رمانی که نوید کارنامهای درخشان از نویسنده را میداد. ویلیام گلدینگ راه نویسندگی را با «وارثان»، «منار مخروطی»، «پینچر مارتین»، «تاریکی مشهود»، «سقوط آزاد»، «دوزبانه»، «هرم»، «مرد کاغذی»، «خدای عقرب» و چند رمان دیگر ادامه داد. او همچنین سهگانهای را با عنوان «بهسوی انتهای زمین» نوشت که از رمانهای «آداب عبور»، «یکچهارم پایانی» و «آتش زیرین» تشکیل شده. نخستین جلد از این سهگانه، جایزهی معتبر من بوکر را در سال ۱۹۸۰ برای نویسندهاش به ارمغان آورد. اما سه سال بعد، افتخاری مهمتر نیز نصیب نویسندهی بزرگ انگلیسی شد. آکادمی سوئد در سال ۱۹۸۳ تصمیم گرفت جایزهی نوبل ادبیات را به ویلیام گلدینگ اهدا کند.
- بحث دربارهی لزوم وجود قانون در جامعه:
سالار مگسها نخستین بار در سال ۱۹۵۴ منتشر شد. گلدینگ در این رمان بستری جذاب را برای بیان نظریات خود انتخاب کرده و ساخته است. داستان از جایی شروع میشود که یک هواپیمای حامل بچههای مدرسهای حوالی یک جزیرهی متروک سقوط میکند. کودکانی که حالا بیسرپرست ماندهاند، خود ناچار به ادارهی امورشان هستند. در این خلال، مفاهیمی چون تفکر جمعی در مقابل فردیت و منطق در مقابل احساسات مورد بحث قرار میگیرد. در این میان، گلدینگ به مقولهی اخلاق نیز به زیبایی پرداخته است. فضاسازی دقیق نویسنده در سالار مگسها و پرداختن موجز و مستقیم او به مفاهیم اساسی فکری، رفتاری و اجتماعی بشر در این بستر، باعث شده عموم فهرستهای معتبر کتاب، نام این اثر را در زمرهی صد رمان برتر تاریخ بیاورند. تا کنون چند اقتباس مستقیم و با همین عنوان، از روی سالار مگسها ساخته شده که میتوان به فیلمهایی به سالهای ۱۹۶۳ و ۱۹۹۰ اشاره کرد. اما سریال محبوب «لاست» را نیز از جهاتی میتوان وامدار رمان ویلیام گلدینگ دانست.
- تصویری از موقعیت انسان در جهان امروزی:
در متن پیام آکادمی نوبل برای جایزهای که به ویلیام گلدینگ تعلق گرفت، چنین آمده: «جایزهی ادبی نوبل برای خلق داستانهایی به گلدینگ تعلق میگیرد که وضوح و تیزبینیِ هنر واقعگرایی و تنوع و جهانشمولی اسطوره را توأمان به روایت درمیآورند تا موقعیت انسان را در جهان امروزی به تصویر بکشند.» بر کسانی که آثار گلدینگ را دنبال کردهاند، پوشیده نیست که برجستهترین نمود آنچه آکادمی نوبل به آن اشاره کرده را میتوان در همین رمان «سالار مگسها» یافت. داستان این کتاب در سبک، از قلم «رابرت لویی استیونسن» الهام گرفته است؛ نویسندهی رمانهای جاودانی چون «جزیرهی گنج» و «مورد عجیب دکتر جکیل و آقای هاید». و با رمان جذاب «رابرت مایکل بلنتاین» یعنی «جزیرهی مرجان» نیز مقایسه میشود. اما آنچه سالار مگسها را با وجود آنکه به دغدغههای زمان خود نیز میپردازد، ماندگار کرده، نگرش فرازمانی و اسطورهای است که گلدینگ به آن دست یافته است. طوری که قصهی این رمان، میتواند قصهی همهی انسانها باشد.
- کتاب صوتی سالار مگسها:
نشر صوتی آوانامه طی همکاری با «نشر آموت» کتاب صوتی «سالار مگسها» اثر «ویلیام گلدینگ» را با ترجمهی «ناهید شهبازیمقدم» و اجرای «فرهاد اتقیایی» تولید و منتشر کرده است.
نام اصلی کتاب lord of flies هست که کنایه داره به یکی از نامهای شیطان
پس اول از همه ترجمه عنوان به سالار مگ سها خیلی اشتباه بزرگی بوده
داستانی خشن و تلخ
توصیفات مناظر به طرز عجیبی دقیق و با جزئیات هست و خط داستانی بنظرم یه جاهایی گسسته شده که شاید بخاطر ترجمه باشه
4
سرگرمکننده 🧩
پربار 🌳
آموزنده 🦉
کتاب خوبی بود ،برای نوجوانها عالیه ،نکته های اموزنده ا ی داشت و میشه گفت حقایق تلخی رو بیان میکنه
4
اجرای روان 🎙️
پربار 🌳
گیرا 🧲
آموزنده 🦉
کتاب خوبی بود،البته که نوبل گرفتنش بی دلیل نبوده،جنگ بر سر قدرت.