ماتیاس انار رمان نویس فرانسوی است. او زبان فارسی و عربی را فراگرفته و مدتی در خاورمیانه، از جمله تهران، سکونت داشته است. او موفق به دریافت جوایز متعددی شده که از مهمترین آنها میتوان به جایزه گنکور اشاره کرد که در سال ۲۰۱۵ برای آخرین رمانش با نام قطب نما موفق به دریافت آن شد.
در سال ۱۵۰۶ میکل آنژ، مجسمهساز جوان اما پرآوازه، توسط سلطان عثمانی، بایزید دوم، به قسطنطنیه دعوت میشود تا پلی بر روی مدخل رود شاخ طلایی بسازد. بایزید به میکل آنژ بلندپرواز وعده ثروت، شهرت و حتی جاودانگی میدهد، چرا که طرح لئوناردو داوینچی شهیر مقبول سلطان نیفتاده و میکل آنژ فرصت دارد تا در جایی که داوینچی شکست خورده پیروز شود و از او پیشی بگیرد. پیشنهاد وسوسه برانگیزی است و میکل آنژ برای قبول این پیشنهاد باید ساخت کلیسایی را که پاپ ژولیوس دوم به او سپرده است رها کند، هرچند مطمئن است اگر به قسطنطنیه برود و کار را رها کند پاپ ژولیوس را خشمیگن خواهد کرد. با این حال از رم میگریزد و با ورود به قسطنطنیه و دیدن شگفتیهای این امپراطوری عظیم، فصل جدیدی در زندگی او رقم میخورد؛ فصلی که پر است از تجربیات تازه و حیرت انگیز. کتاب حاضر، داستان بلندی ست درمورد اینکه چرا قصهها گفته میشوند، چرا پل ها ساخته میشوند و چگونه بخشهای به ظاهر بیربط دو تمدن کاملا متفاوت میتوانند آینه یکدیگر باشند.
نویسنده نشریه گاردین معتقد است که یکی از دغدغههای مهم انار به چالش کشیدن دوگانه شرقی و غربی است. او در این کتاب به پلی اشاره میکند که نمادی ست بین دو فرهنگ.