آسیبشناسی اسکلتی عضلانی از علوم بسیار مهم و کاربردی در حیطههای توانبخشی، ورزشی و پزشکی است. با گسترش روز افزون فعالیتهای ورزشی- بدنی- شغلی، و افزایش نرخ آسیبهای اسکلتی عضلانی نیاز به اطلاعات به روز آسیب شناسی به منظور پیشگیری و توانبخشی در طیف وسیعی از حرفههای مرتبط با علوم حرکت احساس میشود. درک و شناخت مکانیسم آسیب برای پیشگیری از وقوع آسیبها ضروری است؛ و به همین ترتیب برای توانبخشی موثر آسیبها باید درک جامع و کاملی از علوم آناتومی (عملکردی)، بیومکانیک، کینزیولوژی و فیزیولوژی دستگاه عصبی عضلانی اسکلتی داشت. فلذا امروزه متخصصین و کارشناسان مختلفی که با دستگاه اسکلتی عضلانی سر و کار دارند (اعم از متخصصین ارتوپدی، آسیب شناسی ورزشی، فیزیوتراپی، حرکات اصلاحی، طب فیزیکی و توانبخشی، کار درمانی و …) کاملا نیازمند برخورداری از این دانش در سطح بالایی هستند.
دانش آسیبشناسی به طور مستقیم در درک مکانیسم آسیبها، اختلالات حرکتی، پیامدهای منتج از اختلالات اسکلتی عضلانی و پیشگیری از آنها، و ارائه تشخیص و درمان توانبخشی دقیقتر نقش ایفا میکند. به روزرسانی اطلاعات علمی آسیبشناسی با هدف پیشگیری و توانبخشی آسیبها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای مثال زمانی تفکر بر این بود که آسیب لیگامان صلیبی قدامی در کودکان و نوجوانان رخ نمیدهد؛ یا در موارد وقوع، آسیب از نوع کندگی (آوالژن) خواهد بود. اما امروزه محققان وقوع آسیب جسم میانی لیگامان صلیبی قدامی را بدون کندگی در این افراد نابالغ تایید کردهاند. محققان و درمانگران این مسئله را یک عامل خطرساز در افرادی که تخصصی ورزش کردن را از دوران کودکی آغاز میکنند در نظر میگیرند. این موضوع نیز در حیطه توانبخشی هم صدق میکند. به خوبی تایید شده است که در توانبخشی آسیبهای اسکلتی عضلانی باید کلیه فاکتورهای کنترل حرکت اعم از سیستمهای حسی حرکتی، عصبی عضلانی و … نیز در نظر گرفته شود.
مفاهیم کتاب آسیبهای دستگاه اسکلتی عضلانی جلد دوم در رابطه با پیشگیری و توانبخشی آسیبهای اسکلتی عضلانی و ورزشی گسترش یافته است. این کتاب تلاش کرده است تا شکاف بین علم و عمل را با توسعه عملکردی پر کرده و دانش مورد نیاز را برای متخصصان توانبخشی، بالینی، و ورزشی تامین کند.