از آنجا که زمان سرنگونی یک رژیم سیاسی به هنگامی فرامیرسد که کارگردانانش ایمان خود را نسبت به مبانی آرمانی و عقیدتیشان (که به آنان مشروعیت میبخشد و وسیله اعتبار و برخورداریشان از حمایت عمومی است) از دست بدهند، بیآنکه مبانی اعتقادی نوینی را جانشین آن کنند، لذا کنستانتین برای بقای خود ترجیح داد اعتقاد تازه و پویایی را که رو به گسترش بود بپذیرد و برای برخورداری از حمایت سیاسی مردم به کاهنان نوین روی آورد.
کتاب یولیانوس برای خواننده ایرانی جذابیتی ویژه دارد، زیرا یولیانوس به اسرار میترا و عرفان ایرانی میگرود و در عین حال که ایران را «سرزمینی مقدس» مینامد برای جهانگشایی و فرمانروایی بر جهان به تقلید از اسکندر راهی ایران میشود و به جنگ شاپور میشتابد و شاپور که پیش از او امپراتوری چون کنستانتین و کنستانتیوس را به جای خود نشانده بود در پایان میانسالی و آغاز کهولت خود را با یک دشمن میترایی سلحشور و جوان مواجه میبیند و برای شکست دشمن متحمل مشقات و رنجهای فراوان میشود...
کتابی در مورد تقابل دو آیین میترائیسم و مسیحیت و در عین حال توجه ویژهای به ایران داشته نویسنده ... جالبه بدونین بسیاری از مفاهیم مسیحی از همین آیین گرفته شده مثل صلیب... و فلسفه ظهور میترا و مسیح و یا حتی روزهای رسمی هفته... مثل Sunday یعنی یکشنبه از روز خورشید گرفته شده که میترایی هستش... خوندنش برای هر کسی که میخواد اطلاعات بیشتر راجع به میترائیسم به دست بیاره واقعا لازمه همینطور تاریخ خاورمیانه و اروپا در قرن چهارم میلادی.