کتاب 1984 نوشتهی جورج اورول است. او این کتاب را برای نخستین بار در سال 1949 نوشت. جورج اورل در این کتاب تصویری از جامعهی پاد آرمانشهر ترسیم میکند. جورج اورول برای نوشتن کتاب 1984 از نمادهای زیادی استفاده کرده است. برای مثال وزارت حقیقت با تعریف اورول جایی است که در آن وقایع را تغییر میدهند و حقایق جدید میسازند. وزارت فراوانی هم جایی است که در آن غذاها و مواد مورد نیاز را جیرهبندی میکنند. تمام شخصیتهای این کتاب علاوه بر نام نمادین، شخصیت نمادینی هم دارند. برای مثال «برادر بزرگ» نماد یک نظام دیکتاتوری است. حکومتی که بر زندگی مردم نظارت میکند و تمام کارهای آنها را کنترل میکند.
نمادهای این کتاب به نامها خلاصه نمیشوند، و جرج اورول نمادهای اصلیاش را در لابهلای متنش پنهان کرده است، نمادهایی مثل آزاداندیشی در برابر کنترل، دوستی در برابر خیانت و آزادی سیاسی در برابر سرکوب.
کتاب ۱۹۸۴ در فهرست 1001 کتابی که لازم از پیش از مرگ بخوانید قرار دارد. این کتاب چندین ترجمه فارسی هم دارد انتشارات آوانامه با منتشر کردن نسخهی صوتی این کتاب، خوانش آن را برای خوانندگان آسان کرده است. خوانش این نسخه صوتی را آرمان سلطان زاده برعهده داشته است و صالح حسینی آن را به فارسی برگردانده است. شما میتوانید این نسخه صوتی را در دستهبندی داستان و رمان در همین صفحه دانلود کنید.
کتاب 1984، دنیای ترسناکی را توصیف میکند که تنها سه کشور بزرگ در آن وجود دارند؛ اوشینیا، اوراسیا، ایستیشیا. همان سه کشور بی رحم هم همیشه با یکدیگر در حال جنگند. این داستان در لندن، در کشور اوشینیا رخ میدهد که جامعهاش به سه طبقه تقسیم شده است، طبقهی کارگر، اعضای عادی حزب (مردم عادی) و اعضای رده بالای حزب. همهی افراد جامعه در این سه دسته قرار میگیرند و باید از «برادر بزرگ» که رئیس حزب است، اطاعت کنند. نوشتن در این جامعه ممنوع است و همهی جامعه به وسیلهی تلویزیونهای تلهاسکرین کنترل میشود. در این جامعه برای همه تنها یک حقیقت محض وجود دارد و آن حقیقت هم حزب است، نه چیزی بیشتر و نه چیزی کمتر.
جورج اورول George Orwellنویسنده، روزنامهنگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی متولد 25 ژوئن 1903 است. او در مدرسهای شبانهروزی تحصیلاتش را تکمیل کرد اما هرگز به دانشگاه نرفت و بلافاصله بعد از دبیرستان جذب نیروی پلیس انگلستان شد. در همان سالها برای ماموریتی طولانی به کشور برمه (میانمار امروزی) فرستاده شد و از خاطرات همان جا بود که اورول رمان روزهای برمه را نوشت.
سبک نوشتاری اورول بسیار ساده اما حرفهای بود. او از موضوعات روزمره برای نوشتن کتابهایش استفاده میکرد. برای مثال اهمیت رهبری در جنگ جهانی دوم و از بین رفتن اخلاقیات و انسانیت از موضوعاتی بودهاند که اورول برای نوشتن کتاب مزرعهی حیوانات از آنها الهام گرفته است. او در مقالهی «چرا مینویسم؟» میگوید: «از پنج یا شش سالگی میدانستم که نویسنده خواهم شد.» همسایگان اورول شهادت میدهند که ممکن بود جورج روزها و هفتهها از اتاقش بیرون نیاید و تنها به نوشتن مشغول باشد. جورج اورول برای نوشتن کتابهایش از نثر ساده و قابل فهمی استفاده میکند، استفاده از این نثر باعث میشود مردم بیشتری کتابهای اورول را بخوانند و در نتیجه پیام او به گوش مردم بیشتری برسد. او معتقد است که داستانهایش را از دل مردم و اتفاقات روزمرهی مردم میگیرد به همین دلیل لازم است که همین مردم نثرش را بفهمند و از خواندن آن لذت ببرند.
دلایل زیادی برای خواندن کتاب 1984 وجود دارد، این کتاب داستان جذاب و خواندنیای دارد که خواننده را جذب میکند. شخصیتهای نمادین کتاب طوری خلق شدهاند که مسائل مهمی مانند انسانیت را زیر سوال ببرند. کتاب صوتی 1984 در دستهی کتابهای داستانهای انگلیسی قرار دارد. این کاتب مناسب برای گروه سنی بزرگسال است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
آن گاه چهرهی گوسفند به هیئت سربازی اروسیهای درآمد که غول آسا و ترسناک در حال پیشروی بود، مسلسل او میغرید و چنین مینمود که از صفحهی تله اسکرین بیرون میجهد، طوری که عدهای از تماشاچیان ردیف جلو از جایگاههای خود عقب جستند. اما در همان لحظه، چهرهی خصم آلود جای خود را به چهرهی ناظر کبیر داد، چهرهای با مو و سبیل مشکی، سرشار از قدرت و آرامشی مرموز و چنان عظیم که سراسر پرده را پوشانید. جملگی آهی عميق از روی آرامش کشيدند. هیچ کس فرمایشات ناظر کبیر را نمیشنید. صرفا چند کلمهای تشویق آمیز بود، از نوع کلماتی که در بحبوحهی جنگ ادا میشود و فی نفسه تمیز داده نمی شود، اما گفتن این کلمات اعتماد به نفس را احیا می کند. آن گاه دوباره چهرهی ناظر کبیر محو شد و به جای آن سه شعار حزب با حروف بزرگ ظاهر شد:
جنگ صلح است
آزادی بردگی است
نادانی توانایی است
اما چهره ی ناظر کبیر چنین می نمود که لحظاتی چند بر پرده پابرجاست، گویی تاثیری که در مردمک چشم ها
ایجاد کرده بود، چنان زنده بود که در دم زدوده نمی شد. زنک موحنایی خود را به پشت صندلی جلو انداخته بود. با نجوایی لرزان که انگار آهنگ«منجی من!»را داشت، دست به سمت پرده دراز کرد.
داستان ۱۹۸۴ داستان جالبی است که به خواننده کمک میکند با نگاه متفاوتی به جهان اطرافش بنگرد. کتابهای دیگری هم در دنیای ادبیات وجود دارند که چنین خاصیتی دارند. در ادامه تعدادی از این کتابها را معرفی میکنیم:
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 732.۴۷ مگابایت |
مدت زمان | ۱۳:۱۷:۴۸ |
نویسنده | جورج اورول |
مترجم | صالح حسینی |
راوی | آرمان سلطان زاده |
ناشر | آوانامه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۷/۰۵/۰۶ |
قیمت ارزی | 10 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
داستانش زیادی آشناست مگه نه؟...
فیدیبو برا نگه داشتن مشتریاش تو این اوضاع بد اقتصادی پناه میبرن باید یکم انصاف داشته باشه
دوستان سلام. این کتاب رو قبلاً خریداری کردم و گوش دادم و توی کتابخانه ذخیره شده. حالا که رفتم سراغِ کتابی که هجده هزار تومن و نزدیک یک کیگ نت خرجش کردم که دوباره کتابم رو گوش بدم، جالبه بدونید دوباره باس تمامِ کتاب رو دانلود کنم. این اگه یه جور کلاهبرداری نیست پس چیه؟
در تعجب هستم نویسنده این کتاب سال ۱۹۵۰ فوت کرده است و چقدر قدرت داشته که ۶۰ تا ۷۰ سال بعد( منظورم الان هست) رو اینقدر زیبا و درست تصویر کرده !!!! این همه تشابه !!! چقدر تصویرسازی های این کتاب آشناست!!! 😔😔
خیلی شبیه کتاب مزرعه حیوانات هست.ولی خیلی پیچیده تر و جذابتر .فضای کتاب سیاه و خفقان اوره .خیلی سیاهتر از مزرعه حیوانات.مزرعه حیوانات مثل میوه ای قاچ شده است که در پیشدستی تقدیم شما شده ک۶ کافی ایت از خوردن ان لذت ببرین.ولی ۱۹۸۴ وظیفه چیدن و شستن و پوست کندن را به عهده خواننده گذاشته.در کل همون استنباطی که از کتاب مزرعه گرفته میشه هم از این کتاب میشه گرفت.
درود چرا قیمتا انقد رفته بالا چه فرقی با چاپ شده میکنه آخه واقعا!! بذارید بخونیم گوش کنیم نمیشه که از همه چی گذشت و کتاب هایی که با مبلغ کمتر بود انقد نجومی بره بالا تحفیف ها هم که شامل اکثر کتاب ها نمیشه فقط اسمش تخفیفه!!!!زمان زیادی هستش که فقط از آپ شما استفاده میکنم اطلاع هم دارید که توی تلگرام رایگان میتونیم گوش بدیم ولی به احترام ناشر و نویسنده و راوی اینکارو نمیکنم چون احساس میکنم به خودم بی احترامی شده بذارید کتاب برای ما همینقدر ارزشمند باقی بمونه اهان یه گله دیگه که داشتم شما میاید اشتراک میذارید و بنده اشتباه کردم یکبار و اشتراک گرفتم خب مگه میشود آخر اون همه کتاب و در مدت زمان کوتاهی خوند یا گوش داد به هر حال به کارهای روزمره و کار هم باید برسم یه تجدید نظر کنید لااقل برای مدت زمان اشتراک ها آپ شما رو به اشخاصی که از بنده بسیار بسیار سطح بالای مالی هستند معرفی کردم گفتند ای بابا چه کاریه
کتاب خیلی فضای سیاهی داره از طرفی سیاهی های کتاب خیلی هجو نیست و در دنیای واقعی با افرادی ک نظر سیاسی متفاوت از نظام جامعه شون دارن ب مراتب بدتر هم برخورد میشه. کتاب به ادم دید سیاسی میده و همین عبارات جنگ صلح است یا نادانی توانایی است یا بردگی ازادی است کاملا ذهن انسان رو باز میکنه ولی درخصوص گیرایی متن خیلی متن گیرایی نداره و برخلاف خیلی کتابها مثل وقتی نیچه گریست برای خواننده شفاف و ملموس نیست و نمیتونی با شخصیتها همزادپنداری کنی. من از ۱۰۰ تا به کتاب ۷۰ امتیاز میدم ارمان سلطان زاده مثل همیشه عالی بود
آنقدر جذابه شنیدنش که حتی بعضی وقتا به خواب ترجیحش میدم به نظرم توی ایران همه باید بخوننش! نسخه صوتی عالی بود، ممنون از راوی عزیز آرمان سلطان زاده
گویی از روی ما نوشته کتاب رو جورج ارول جای بحث نداره پیشنهاد میکنم حتما بخرید و گوش کنید
کتاب خوبی بود اما غالب کار مثل مزرعه حیوانات از جایی به بعد که رنگ ناامیدی به طور کامل به داستان پاشیده میشه فقط پر از استعاره هستش و دیگه تغییری در کلیت رمان نمیبینیم،به طور کل با نگاه نویسنده که سعی داره به خواننده القا کنه همیشه برد با حکومتهای الیگارشی و مستبد هست و هیچ روزنه امیدی وجود نداره مخالفم و معتقدم هر سیاهی را پایانیست به روشنی طلوع